Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Witcher (Netflix, 2019-) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: The Witcher (Netflix, 2019-) (/Thread-The-Witcher-Netflix-2019--4992)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Salto - 31-10-2019

Dalej do końca nie wiem czym chce być ten serial. I jaki klimat ciągnąć. Pewnie do premiery się nie dowiem.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Capt. Nascimento - 31-10-2019

Mi tam się zwiastun podobał. Yennefer fajna (myślę że skradnie show), Cavill też daje radę, mimo że już na pierwszy rzut oka zdaje się mieć mniej charyzmy i charakteru niż Geralt Żebrowskiego. Poza zbroją z bibuły wizualnie mi się podoba, nie mam nic przeciwko bardziej telewizyjnym niż kinowym momentom, jeśli scenariusz będzie zgrabnie napisany. Przy tej posągowej twarzy Cavilla Geralt potrzebuje ciekawie rozpisanej postaci.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Kuba - 31-10-2019

Jestem rozczarowany, bardzo. Chociaż niespecjalnie zaskoczony. Brakuje mi tu lepszej realizacji, klimatu umi szczypty własnej tożsamości. Co ciekawe Chalotra wypada tu spoko, zwłaszcza na tle Cavilla.

Gdybym nie znał marki to nawet bym nie myślał o odpaleniu pilota.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - marsgrey21 - 31-10-2019

Ironia losu, że Yennefer wypada najlepiej.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Kluski - 31-10-2019

Jest trochę zajebistości.

Ps. Anya mi strasznie przypomina Evę Green w tej zajawce, i to w pozytywnym tego skojarzenia znaczeniu. Ten śmiech :)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Gieferg - 31-10-2019

Zbroje na daleki plan, my ass :D

Geralt ogólnie spoko ale jednak za ładny, Yen... cóż... lepiej niż się spodziewałem, pewnie się przyzwyczaję, a i nie zdziwię się, jak się okaże jednym z plusów. Zbroje Nilfgaardczyków to słabe jaja. Parę niezłych momentów, szczególnie z walk z udziałem Geralta ale sterylny, telewizyjny look boli jak cholera.

No i jest chyba jedno ujęcie ze sceny przy nagrywaniu której byłem :)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Dr Strangelove - 31-10-2019

Słabo.
Jakbym nie wiedział że to "Wiedźmin" to nawet bym nie pomyślał żeby na to czekać.
Ale w sumie to bez znaczenia bo i tak ten sezon się obejrzy niezależnie od całej otoczki.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Maćko - 31-10-2019

Not great, not terrible.

Z ciekawości się włączy i lepiej, żeby to nie rozkręcało przez 5 odcinków. 

Swoją drogę w komentarzach pod zwiastunem widzę dużo bardziej pozytywny odbiór Cavilla. Szczególnie chwali się zamierzone/niezamierzone (?) odwzorowanie głosu Geralta z anglojęzycznej wersji gry. ;)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Arahan - 31-10-2019

Mnie się podoba. Daję szansę.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Gieferg - 31-10-2019

I tak nie ma nic na co czekałbym bardziej :P

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Wolfman - 31-10-2019

[Obrazek: EIOLD4uWkAA3cD0.jpg:large]

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Albertino - 31-10-2019

Obejrzeć obejrzę, ale by być uczciwym to wszystko tu jest do bólu poprawne i "telewizyjne" - szczególnie kostiumy, zdjęcia i CGI boleśnie obnażają tutaj niskobudżetowy rodowód. Cavill nigdy nie pasował na Wiedźmina, więc w tej materii nic nowego - Netflix wolał mieć nazwisko niż dobrego aktora, to niech ma. Gdybym nie wiedział, że to powstało na podstawie serii niezłych książek, to z pewnością uznałbym to za popłuczyny po sukcesie "Gry o tron".

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Mierzwiak - 31-10-2019

Nie chce mi się nawet komentować tego co zobaczyłem więc podpinam się pod komentarz Albertino, przy czym nie jestem pewien czy będzie mi się chciało obejrzeć caly sezon, na razie wygląda na coś czego raczej nie miałbym ochoty włączyć.

No i jeszcze to:
(31-10-2019, 18:17)nawrocki napisał(a): Cavill jest tragiczny w tej zajawce.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Gieferg - 01-11-2019

Quick fix:

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Albertino - 01-11-2019

Będę bucem jeśli zapytam czym to się różni? :D

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Gieferg - 01-11-2019

Ludzie dzielą się na tych, którym nie trzeba tłumaczyć i na tych, którzy i tak nie zrozumieją (pewnie jakieś 90%, w tym wszyscy, którzy oglądają na telefonach).
Kolejna przeróbka będzie bardziej oczywista ;)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - shamar - 01-11-2019

Przesadzacie z tym pastwieniem się. No ale... Jaka ta Ciri brzydka.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Kuba - 01-11-2019

Czyli kanonicznie..

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Arahan - 01-11-2019

Też mi się wydaje, że niektórzy to wręcz chcą żeby to było złe.
Dokładnie, chyba nawet Yenn nazywała ją brzydulká ;)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - shamar - 01-11-2019

(01-11-2019, 01:48)Kuba napisał(a): Czyli kanonicznie..
Czyli gry zrobiły ściemę?
Ale nie czepiajmy się takich pierdół. Mogliby dać ładniejszą aktorkę.
Zmieniają dziś kolor skóry, włosów więc czemu trzymać się kanonu urody?