Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Prometheus (2012) reż. Ridley Scott - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Prometheus (2012) reż. Ridley Scott (/Thread-Prometheus-2012-re%C5%BC-Ridley-Scott--2694)

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Anielski_Pyl - 18-03-2012

Cytat:Czyli tak - można mówić, że cały film to gówno, bezsens, a Scott to stary idiota który nie powinien kręcić filmów z denną i prostacką fabułą i w ogóle marność nad marnościami, ale już nie można mówić, że to zajebisty zwiastun i przedstawia materiał na bardzo dobre kino

Że co to ma być?

Cytat:A z piersią chodzi o to, co widać. Otwiera się. Takie pasy bezpieczeństwa.

Dzięki za odpowiedź. Już łapię, o co lotto.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Gieferg - 18-03-2012

Hitch napisał(a):W jedynce też z resztą ustawiła autodestrukcję statku, bo kurs kierował go na ZIEMIĘ.

Akurat w jedynce nie było o tym mowy, tam chodziło tylko o ratowanie przez załogę własnych tyłków. W każdej kolejnej części jak najbardziej.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Mierzwiak - 18-03-2012

(18-03-2012, 23:25)Albertino napisał(a): Porównania do AVP o tyle nie przestają mnie dziwić
Mnie dziwi że ludzie, którzy nazywają go chujnią, zdają się znać na pamięć każdy dialog i ujęcie z niego. Może jestem dziwny, ale ja tak mam tylko z ulubionymi filmami ;)

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Hitch - 18-03-2012

Cytat:Akurat w jedynce nie było o tym mowy.
Kurs statku został zmieniony w kierunku Ziemi, co zaniepokoiło załogę zamiast ją cieszyć. Dla mnie oczywiste jest, dlaczego :)

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Gieferg - 18-03-2012

To akurat było w Resurrection...

W jedynce przecie na Ziemię lecieli, a jedyna niepokojąca załogę zmiana kursu to ta, którą im zafundował komputer pokładowy gdy spali, a o której dowiedzieli się po przebudzeniu. Po wizycie na LV426 sami wrócili na poprzedni kurs.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - raven.second - 18-03-2012

(18-03-2012, 23:43)Anielski_Pyl napisał(a): Że co to ma być?

Podsumowanie ostatnich postów.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Hitch - 18-03-2012

Pomyliłem się. Nostromo od początku leciał w kierunku ziemi. My bad :)

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Mental - 18-03-2012

W brytyjskim trailerze jest kwasiarska scena, której nie było w amerykańskim - po odkryciu malunków naskalnych panna i pan chwytają się za ręce. Obniżam przez to ocenę "Prometeusza" na 8/10.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Lawrence - 19-03-2012

(18-03-2012, 23:58)Mental napisał(a): W brytyjskim trailerze jest kwasiarska scena, której nie było w amerykańskim - po odkryciu malunków naskalnych panna i pan chwytają się za ręce. Obniżam przez to ocenę "Prometeusza" na 8/10.

Gdyby się za tyłki chwycili to dałbyś 10/10? :P

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - shamar - 19-03-2012

Może stetryczałem, może już mam przesyt filmowy, może obejrzałem ich już za dużo a może zbyt wiele razy się zawiodłem i już nic albo niewiele może zrobić na mnie wrażenie...
Nie widzę tu nic specjalnego oprócz ładnych widoczków i dobrych efektów. Ot kolejna, pięknie wykonana, masówka.
Alien + AvP + Pandorum + dowolny film o zarazie...

Czy tylko mnie irytują prequele w których postęp technologiczny zaprzecza temu pokazanemu w oryginalnym filmie? Nie przypominam sobie, żeby w Alinie były hologramy.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - raven.second - 19-03-2012

(19-03-2012, 00:38)shamar napisał(a): Nie przypominam sobie, żeby w Alinie były hologramy.
Znowu to samo. A czy w najzwyklejszej ciężarówce z węglem na pace znajdziesz wyposażenie rodem z nowej karetki pogotowia? Nie.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Lawrence - 19-03-2012

(19-03-2012, 00:38)shamar napisał(a): Czy tylko mnie irytują prequele w których postęp technologiczny zaprzecza temu pokazanemu w oryginalnym filmie? Nie przypominam sobie, żeby w Alinie były hologramy

Może dlatego, że Nostromo to był frachtowiec, który już swoje przelatał, a Prometeusz to statek badawczy, który wybiera się na ważną i bardzo drogą misję. To i sprzęt i technologicznie są do przodu.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Gieferg - 19-03-2012

Cytat:Czy tylko mnie irytują prequele w których postęp technologiczny zaprzecza temu pokazanemu w oryginalnym filmie?

W oryginalnym filmie masz do czynienia z kosmicznym odpowiednikiem starego tira. Widząc taki pojazd spodziewasz się, że jest wyposażony we wszelkie najnowsze zdobycze techniki?

EDIT: Heh, 3 hit combo, ciekawe czy dotrze, czy może to wciąż za mało :)

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Mefisto - 19-03-2012

Mother of Gortat :| brytyjski trejla jeszcze gorszy, bo praktycznie opowiada cały film... zdaje się, że ta kampania reklamowa będzie stanowić przeciwieństwo Johna Cartera - oby film nie podzielił tego losu

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Mierzwiak - 19-03-2012

(19-03-2012, 00:50)Mefisto napisał(a): zdaje się, że ta kampania reklamowa będzie stanowić przeciwieństwo Johna Cartera
Już stanowi - zapowiada ciekawy film :)

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Bucho - 19-03-2012

Jak ma nie opowiadac calego filmu, skoro cala afera jest tak kurewsko prosta, ze inaczejh sie trailera. Znajdujemy komiksy na skalkach, lecimy, zarazamy sie i trza cos rozpierdolic. Czy to zle? Oczywiscie ze NIE!
Trailer z UK o tyle lepszy, ze imo bardziej klimatyczny i nie szarpanie kulasny.

Juz sie nie wyklucajmy o tego Danikena, bo to przeciez bylo wiadomo od dawna - ten film bedzie ratowal klimat, rezyserka i krwawe/body wiksy, a nie scenariusz.

(18-03-2012, 23:58)Mental napisał(a): W brytyjskim trailerze jest kwasiarska scena, której nie było w amerykańskim - po odkryciu malunków naskalnych panna i pan chwytają się za ręce. Obniżam przez to ocenę "Prometeusza" na 8/10.

To bedzie slodkie, tu jest urocze trzymanie sie za raczki, a pol godziny pozniej lasia z krwia splywajaca po nogach wlecze sie przez korytarz - bedzie dobrze :)

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - shamar - 19-03-2012

(18-03-2012, 21:41)Bucho napisał(a): Zdecydowanie bardziej klimatyczny niz ta amerykanska szarpanina, ale moze tylko dla mnie.

O to to. O wiele lepiej się to prezentuje na tym "spokojnym" trailerze.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Mefisto - 19-03-2012

(19-03-2012, 00:55)Mierzwiak napisał(a): Już stanowi - zapowiada ciekawy film :)

no właśnie nie do końca... Przy Carterze mieliśmy chujową promocję zapowiadającą kicz straszny, która jednakże poprawiała się z kolejnymi odsłonami i w rezultacie wyszła po prostu fajna, oldskulowa przygodówka, która jest miłym zaskoczeniem. A tutaj Scott zaczął od świetnego wejścia (teaser, viral) i powoli zaniża mocno poziom. Więc oby finalny projekt nie okazał się chujnią pokroju kampanii Cartera :P

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Mierzwiak - 19-03-2012

Ale zaraz, bo nie rozumiem. Film zapowiada się coraz gorzej czy ma coraz słabsze trailery? Bo jeśli to drugie, to who cares? :)

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Anielski_Pyl - 19-03-2012

Aha, widzę, że się tam w ekipie jakiś rozgorączkowany Murzyn kręci. Zakładam, że zginie pierwszy lub drugi. Ale jak mu wpakują cygaro jak Apone'owi w Aliens, to padnę na glebę :)