![]() |
|
The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy] (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012-temat-spoilerowy--2747) |
RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Proteus - 06-12-2012 Dużo lepsze od oficjalnego trailera trylogii. #! RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Lawrence - 07-12-2012 Epic, epic epic! Nie mogę się doczekać, kiedy na świętach zrobię sobie maraton tej trylogii. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - MOLQ - 08-12-2012 Mega parodia :) RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Juby - 11-12-2012 Znalezione przeze mnie absurdy w TDKR RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - military - 11-12-2012 Cytat:W jaki sposób Bane "pozwoli umrzeć Bruce'owi" kiedy wysadzi Gotham, a z nim siebie i wszystkich swoich kompanów? Mistrzowska uwaga.:) Ja jeszcze dodałbym fakt, że w Gotham najwyraźniej nie ma studzienek kanałowych z włazami, przez które mogliby się wydostać policjanci. Bo chyba Bane nie zaspawał osobiście TYSIĘCY włazów, right? Ale generalnie cały motyw z kanałami i przejęciem miasta jest tak debilny, że po prostu nie wiem, od czego zacząć krytykę. Doktor Boll nie wpadłby na taki debilizm. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Gieferg - 11-12-2012 Generalnie najdebilniejsze w całym filmie jest wszystko co się wiąże z działaniami policji w Gotham. Chyba te 8 lat spokoju (WTF?) wywarło na nich skutek podobny jak brak przestępczości w świecie znanym z Demolition Mana. Cytat:Mistrzowska uwaga.:)Nie, to akurat głupia uwaga. "When Gotham is ashes, you have my permission to die" - przecież określił już od kiedy pozwolenie obowiązuje. Nie ma potrzeby żeby to jeszcze raz osobiście potwierdzał :P RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - military - 11-12-2012 Czyli Bane zabije się na oczach Bruce'a, a potem...? Ma nadzieję, że Bruce też się zabije? RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Juby - 11-12-2012 No dobra Gieferg, ale Bane pozwoli mu umrzeć w jaki sposób? Sam się zabije w Gotham, a Bruce może w tym więzieniu żyć jeszcze dłuuugo, bądź się uwolnić i żyć w innym miejscu latami. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Gieferg - 11-12-2012 Bane był pewien, że Bruce nigdy nie wyjdzie z więzienia - to był ten "more severe punishment" poza tym gdyby Batman się nie pojawił w Gotham i nie uprzedzał o swoim pojawieniu się kogo się tylko da (WTF?), podejrzewam, że Talia i Bane raczej by nie zostawali tam by zginąć w wybuchu (choć z drugiej strony nie wiem jak chcieliby uciec). Owszem, ten scenariusz się nie trzyma kupy, ale dziur jest tam tyle, że nie ma sensu doszukiwać się na siłę problemów, które są niczym w zestawieniu z tymi poważniejszymi. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mierzwiak - 11-12-2012 Wiecie, gdybym ja chciał kogoś unieruchomić i wsadzić do więzienia na drugim końcu świata, by na ekranie telewizora oglądał zagładę ukochanego miasta, to złamałbym mu kręgosłup, amputował wszystkie cztery kończyny i zaszył usta :) RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Szaman - 11-12-2012 Gorszą karą niż zrobienie z niego drugiego Elijahi Wooda z wiadomego filmu jest świadomość, że mógłby nadal coś zrobić i pomóc miastu. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mierzwiak - 11-12-2012 Aha, nawet po takim okaleczeniu Wayne'a, Bruce i tak wróciłby w finale jako Batman. :) RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Szaman - 11-12-2012 Chyba nie do końca dobrze się wyraziłem: -opisywana dekapitacja- Bruce jest pogodzony z losem, wie, że nawet jeśli jakimś cudem by się wydostał to i tak nie pomoże miastu -osadzenie takie jak w filmie- tortura psychiczna, Bruce wie, że mógłby pomóc ale nie może się wydostać (znaczy to Bane tak sądzi) Zresztą ta dyskusja jest bezsensowna :) RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - simek - 11-12-2012 Dekapitacja to nie żadne okaleczenie po którym można żyć, tylko odwalenie główki. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Szaman - 11-12-2012 No i wyszło, że używam słów których znaczenia nie rozumiem :) Mój błąd. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mefisto - 11-12-2012 (11-12-2012, 19:02)Mierzwiak napisał(a): Wiecie, gdybym ja chciał kogoś unieruchomić i wsadzić do więzienia na drugim końcu świata, by na ekranie telewizora oglądał zagładę ukochanego miasta, to złamałbym mu kręgosłup, amputował wszystkie cztery kończyny i zaszył usta :) Przypomnij mi, żebym się z Tobą nie spotykał nigdy :> RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Huntersky - 13-12-2012 Juby napisał(a):Przeglądałem cały temat i dopiero na 36 zakładce znalazłem twoją wypowiedź, w której twierdzisz, że TDKR jest słabsze od poprzedników, ale oceniasz go i tak wysoko.Nowa ocena przyjdzie z następnym seansem. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mierzwiak - 15-12-2012 ![]() :D RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Juby - 15-12-2012 Stare i nieśmieszne. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Gieferg - 15-12-2012 Owszem, śmieszne. |