![]() |
|
Interstellar (2014) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Filmy Christophera Nolana (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Christophera-Nolana--60) +---- Wątek: Interstellar (2014) (/Thread-Interstellar-2014--3183) |
RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Super8 - 28-10-2014 (28-10-2014, 11:20)Mierzwiak napisał(a): Z kiedy ten screen? Bo IMDb pokazuje mi, że ocen jest 1808, a nie 17 tys. 1846 RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - und3r - 28-10-2014 Wygląda więc na to, że trzeba się przygotować na film przyjemny dla oka lecz momentami drażniący dla ucha. Co było główną obawą większości osób, które odważyły się wyznać, że mają obawy co do nowego arcydzieła mistrza
RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - raven.second - 28-10-2014 (28-10-2014, 12:04)nawrocki napisał(a): Przecież to jest fake'owy screen...Ano podobnie jak to, co jest w poście Super8, tylko znacznie bardziej oczywiste (kilkanaście tysięcy głosów, serio?) ![]() RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Maciek Niedźwiedzki - 28-10-2014 69% jest natomiast na rottentomatoes, a recenzji jest już sporo. Słabiutko Trzeba może trochę zniżyć oczekiwania. Boję się, że w tym filmie będzie jednak za dużo łez i jojczenia "o tato, kocham cię, nie odchodź", "o córko, wrócę!".
RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Negatywny - 28-10-2014 W scenariuszu jakoś szczególnie dużo tego nie było, ale po zwiastunach widać, że Nolan podrasował ten wątek ![]() RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - unknown - 28-10-2014 Ta dyskusja i oczekiwanie na to "co się okaże" bardziej mnie kręci niż ten film. Jednak nie mam złudzeń, nolanowska grafomańska głębia dla części jak zwykle będzie intelektualną iluminacją. RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - und3r - 28-10-2014 (28-10-2014, 12:30)Maciek Niedźwiedzki napisał(a): jojczenia "o tato, kocham cię, nie odchodź", "o córko, wrócę!".Ło matko, o tym to w ogóle ostatnio zapomniałem, a przecież sam pisałem po którymś trailerze, że mdle to wygląda. Kurde i teraz się zastanawiam, czy aby sobie tego IMAXa nie darować, i tak BO będzie super "bo Nolan" i "bo Mefju", więc nie będę miał wyrzutów sumienia że nie wspieram autorskich scenariuszy
RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - piczympoom - 28-10-2014 Łowca androidów i 2001:Odyseja kosmiczna po premierach też miały mieszane oceny, a na co wyrosły wszyscy wiemy także jest nadzieja ale ręki nie dam sobie uciąc. RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Pelivaron - 28-10-2014 ![]() Jedyna słuszna ocena dla Interstellar i każdego innego filmu Nolana Lawrence się ze mna zgodzi, my fanboje po szalu
RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Super8 - 28-10-2014 (28-10-2014, 13:37)Pelivaron napisał(a): Wow. Ładnie zrobione!
RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Pelivaron - 28-10-2014 No ładnie, ale jest jeszcze jedna wersja o której nikt nie musi wiedzieć ![]() RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - piczympoom - 28-10-2014 http://www.empireonline.com/reviews/reviewcomplete.asp?FID=138121 5/5 od Empire RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Rodia - 28-10-2014 (28-10-2014, 09:17)Mierzwiak napisał(a): Skąd bierzesz te brednie? Znasz w ogóle filmografię Finchera? O co Ci chodzi? Przecież nie od dziś wiadomo, że Fincher nigdy nie był mega dochodowym twórcą, że od czasu "Aliena 3" nigdy nie stworzył naprawdę wysokobudżetowego blockbustera (w sumie "Aliena 3" też ciężko tak nazwać), że coraz więcej energii przenosi do telewizji (najpierw "House of Cards", teraz będzie "Utopia") i że w tym momencie prawdopodobnie nie mógłby sobie pozwolić na stworzenie takiego filmu jak Interstellar. Więc wtf? RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - PropJoe - 28-10-2014 (28-10-2014, 14:32)piczympoom napisał(a): http://www.empireonline.com/reviews/reviewcomplete.asp?FID=138121Od gościa, który na twitterze pisze: "Just watched Inception again. Unbelievably good." Rodia, to co piszesz ma sens, ale mi się wydaje, że to jednak jest miks kilku spraw. Ten niemal-monopol na autorskie blockbustery (chociaż nie wiem na ile choćby del Toro był ograniczany przez producentów przy Pacific Rim, był bardzo?), świetny PR, w dużej mierze zasłużona renoma, talent do upychania świetnych elementów nawet w przeciętnych filmach. Plus przychylność prasy lub przynajmniej skłonność recenzentów, krytyków, fanów itd. do hypowania byle czego a może i ogólna jakość mainstreamowych filmów obecnie. RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Gal Anonim - 28-10-2014 (28-10-2014, 14:55)Rodia napisał(a):Ale filmy Finchera zawsze zarabiają - czasem bardzo dobrze jak "Social Network" i "Gone Girl", a czasem po prostu. Fincher robi filmy trudniejsze niz Nolan, więc dlatego nie móglby sobie pozwolić na taki kasowy produkt, ale nic nie wskazuje na to, że ma jakieś wielkie problemy ze zdobyciem środków na swoje filmy. HoC czy Utopia to przeciez nie projekty, bo nie ma kasy na filmy. Od Netflixa dostał kupe kasy na produkcje HoC, ale reżyserował ile - dwa odcinki? Więc właśnie - WTF?(28-10-2014, 09:17)Mierzwiak napisał(a): Skąd bierzesz te brednie? Znasz w ogóle filmografię Finchera? RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - und3r - 28-10-2014 (28-10-2014, 15:27)PropJoe napisał(a):Fail.Cytat:5/5 od EmpireOd gościa, który na twitterze pisze: "Just watched Inception again. Unbelievably good." A co do Nolana (którego lubię i szanuję, żeby nie było - Begins się super obroniło jak ostatnio w TV widziałem, w Prestiż bardzo umiejętnie Chris wykorzystał potencjał scenariusza, Memento wyprzedzało swoje czasy pod pewnymi względami) to ja uważam, że właśnie pieniądze go trochę "zepsuły" jako reżysera, gość wpisał się w komercyjną "falę twistów" (jak w Interstellar też występuje na samym końcu jakiś twist to odejmuję za to punkt z finalnej oceny, jaka by ona nie była), popłynął w ostatnich filmach za bardzo na popisywaniu się (tak to trzeba nazwać) "inteligencją" swoich produkcji, podczas gdy tak naprawdę były one bardzo płytkie. Brakuje trochę twórczej pokory gościowi póki co, jednak może (na co liczymy) się to jeszcze zmieni. Szkoda, że wychodzi na to, że na punkt zwrotny musimy dalej czekać. RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Capt. Nascimento - 28-10-2014 Pieprzyć Rottentomatoes. Shutter Island ma też 69% (unfuckingbelievable). Chociaż z drugiej strony to jest Nolan a nie Scorsese, więc taki wynik nieco niepokoi. Czyżby zamiast powrotu do formy dalszy ciąg nolanizmów? Poczekam do recenzji Jeremy'ego Jahnsa, SchmoesKnow i Stuckmanna. und3r napisał(a):popłynął w ostatnich filmach za bardzo na popisywaniu się (tak to trzeba nazwać) "inteligencją" swoich produkcji, podczas gdy tak naprawdę były one bardzo płytkie. 100% prawdy RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Maciek Niedźwiedzki - 28-10-2014 Nie jestem znawcą rottentomatoes. Nie wiem czy pieprzyć ich czy nie. Jednak 69% dla Shutter Island to rzeczywiście skandal. Ta nota jest dla mnie bardzo zawyżona. To najbardziej gówniany film w dorobku Scorsese. Też czekam na recki od Jahnsa i Stuckmanna. Lubię ich słuchać i w ogóle, ale to są tacy ultrajankesi, których roczne TOP5 jest zbliżone do rocznego TOP5 Box Office'u. Ja najbardziej czekam na głos z Wielkiej Brytanii, tj. Marka Kermode'a - najzajebistszego z krytyków. RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Capt. Nascimento - 28-10-2014 Gówniany? A to czemu? Oparty na świetnej książce, rewelacyjnie wyreżyserowany, dobrze zagrany przez Leo, z niejednoznacznym zakończeniem... 69% na RT to bardzo mało, tam byle co zgarnia 80%+. Wiadomo że Shutter Island nie dorównuje w żadnym razie Taksówkarzowi czy Chłopcom z Ferajny, ale żeby cieniznę od razu z niego robić... Rottentomatoes jest idiotyczne bo (tutaj odcinając się akurat od Shutter Island) przyzwoite średniaki potrafią mieć wyższą średnią lub taką samą jak arcydzieło. Bo nie ma różnicy czy film ma 99% trójek, czy 99% piątek, tylko ile % jest od 3 w górę. Więc z tej oceny trudno właściwie wyciągnąc jakieś wnioski, bo 99% może sugerować arcydzieło a równie dobrze może być średniakiem. A akurat choćby taki Filth ma 63%, a Enemy 73%. Sugerując się tymi ocenami przegapiłbym dobre filmy. Maciek Niedźwiedzki napisał(a):Też czekam na recki od Jahnsa i Stuckmanna. Lubię ich słuchać i w ogóle, ale to są tacy ultrajankesi, których roczne TOP5 jest zbliżone do rocznego TOP5 Box Office'u. No wiadomo, oceniają głównie popcornowe kino, choć czasem zdarza im się coś ambitniejszego ocenić. Choć nie tak wnikliwie jak choćby Nostalgia Critic. O ile Jahns ma tylko BoxOffice'owe produkcje w rocznym top5 bo też tylko takie ocenia, to Stuckmann rusza czasem mniej oczywiste filmy i dla nich też czasem się miejsce znajdzie. Mam jednak taką regułę która do tej pory się sprawdza, że jeśli cała trójka (Jahns, Stuckmann i Schmoes) ocenią film jako gniot, to on faktycznie jest gniotem. Jeśli jako średniak to jest średniakiem a jeśli dają niemalże maksymalne noty to film będzie conajmniej naprawdę dobry. RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Rodia - 28-10-2014 (28-10-2014, 15:27)PropJoe napisał(a): (chociaż nie wiem na ile choćby del Toro był ograniczany przez producentów przy Pacific Rim, był bardzo?) Nie mam pojęcia. Akurat sądzę, że w przypadku tego filmu w żaden sposób ograniczany być nie musiał bo i nie ma w nim, i nie może być, żadnych kontrowersyjnych/ambitniejszych treści. Wiem natomiast, że jest gościem, który stworzył "Labirynt Fauna" i nie chce mi się wierzyć, że nie chciałby nakręcić w Ameryce ambitnego filmu. Zresztą chciał Lovecrafta ekranizować, ale właśnie, jak zwykle, nie pozwolili mu. (28-10-2014, 15:34)Crov napisał(a): Ale filmy Finchera zawsze zarabiają Nie zawsze, "Zodiak" był klapą. (28-10-2014, 15:34)Crov napisał(a): Fincher robi filmy trudniejsze niz Nolan, więc dlatego nie móglby sobie pozwolić na taki kasowy produkt No więc właśnie o tym mówię. Ambitne/trudne filmy robione za wielkie pieniądze są w tym momencie w Holly absolutnie niewykonalne. Ale to nie znaczy, że ludzie (no dobra, głównie kinomani, dziennikarze, recenzenci i generalnie osoby siedzące w branży) nie chcieliby ich oglądać. I stąd się imho bierze hajp na Nolana - gościa, który przynajmniej udaje, że robi takie kino i niektórzy się dają na to nabierać, choć oczywiście wiemy, że jego filmy są znacznie bardziej niedojrzałe i proste niż jest to powszechnie przyznawane. A mimo to, wiedząc to wszystko, wciąż bardzo czekam na Interstellar. To o czymś świadczy. (28-10-2014, 15:34)Crov napisał(a): ale nic nie wskazuje na to, że ma jakieś wielkie problemy ze zdobyciem środków na swoje filmy. HoC czy Utopia to przeciez nie projekty, bo nie ma kasy na filmy. Od Netflixa dostał kupe kasy na produkcje HoC, ale reżyserował ile - dwa odcinki? Więc właśnie - WTF? Wielkich problemów nie ma, ale nie jest też tak, że nie musi o tę kasę walczyć. Co do TV - nie chodzi o to, że nie ma kasy na filmy, ale że uświadomił sobie iż w telewizji można teraz robić o wiele ciekawsze rzeczy niż w kinie. I sądzę, że jego przechodzenie od kina do TV będzie coraz wyraźniejsze. |