Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Dark Knight Rises (2012) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012--1845)

RE: The Dark Knight Rises - Kaczor - 20-12-2011

Zwiastun wygląda o wiele lepiej jak się puści muzykę z Incepcji. Nawet połowa aktorów ta sama ;)

RE: The Dark Knight Rises - Craven - 20-12-2011

No i klatki schodowe z Incepcji też wzięte :)

RE: The Dark Knight Rises - Rodia - 20-12-2011

(20-12-2011, 00:25)shamar napisał(a): Nie wydaje się to fanbojom zabawne? Że nadchodzi sztorm do Gotham w postaci zgraji strasznych kryminalistów, którzy będą się naparzać z policjantami na pięści?
Nie jestem pewien czy zauważyłeś, że jak ci bandyci wychodzą przez dziurę w więzieniu to w rękach mają KARABINY.

RE: The Dark Knight Rises - shamar - 20-12-2011

I co z tego, że "w rękach mają KARABINY." skoro za chwilę jest sekwencja okładania się na pięści?
W sumie doskonałe spostrzeżenie- mają karabiny po to, żeby mieć?

RE: The Dark Knight Rises - Lawrence - 20-12-2011

(20-12-2011, 01:10)shamar napisał(a): I co z tego, że "w rękach mają KARABINY." skoro za chwilę jest sekwencja okładania się na pięści?

Tylko nie wiem czy wiesz, ale to co ujrzałeś to tylko trailer i nie jest powiedziane, że w filmie, zaraz po scenie wyjścia z więzienia, mamy scenę bicia się na pięści. :P

Zasady Hollywood wyraźnie nakazują, żeby na końcu była napierdzielanka na pięści. Średniowiecze czy SF, mają karabiny czy nie mają, trza się nawalać i tyle.

RE: The Dark Knight Rises - Azgaroth - 20-12-2011

(20-12-2011, 00:25)shamar napisał(a): Nie wydaje się to fanbojom zabawne? Że nadchodzi sztorm do Gotham w postaci zgraji strasznych kryminalistów, którzy będą się naparzać z policjantami na pięści
Dejcie spokój... Proponuję popatrzeć trzeźwym okiem.

Zabawne jest krytykować scenę wyrwaną z kontekstu, nie widząc całego przebiegu przyczynowo skutkowego.

RE: The Dark Knight Rises - Lawrence - 20-12-2011

Zresztą co jak co, ale od Bane'a to chyba się oczekuje, a przynajmniej ja oczekuję, że będzie naparzał się na pięści.

A w ogóle teraz kiedy trailer jest wreszcie w odpowiedniej jakości, to spokojnie mogę napisać, że bardzo mi się podoba. Szczególnie choć może to zabrzmi dziwnie, ale ta lokalizacja z tymi schodami mocno mnie intryguje i szalenie mi się podoba. I choć sam byłem przeciwnikiem Anne Hathaway to nie mogę nic złego napisać po tych kilku sekundach w których pojawiła się w trailerze.

RE: The Dark Knight Rises - Hitch - 20-12-2011

Chyba w "trailerze" ;)

RE: The Dark Knight Rises - Gal Anonim - 20-12-2011

A wyczailiście symbol Robina na stadionie wśród wielkich napisów w tłumie? To chyba nazwa drużyny Gotham. Nie zdziwiłbym się, jakby jako smaczek pojawił sie zawodnik albo fan (Levitt?) w stroju z logo drużyny, jako nolanowski Robin.

http://my.spill.com/photo/at-a-glance-robin-r?xg_source=activity

A zwiastun nuda. :)

RE: The Dark Knight Rises - shamar - 20-12-2011

(20-12-2011, 01:16)Lawrence napisał(a): Tylko nie wiem czy wiesz, ale to co ujrzałeś to tylko trailer i nie jest powiedziane, że w filmie, zaraz po scenie wyjścia z więzienia, mamy scenę bicia się na pięści. :P

No tak. Rzeczywiście. A może będzie jakieś hiper-duper urządzenie co uszkodzi broń palną w całym mieście.

RE: The Dark Knight Rises - EL-Kal - 20-12-2011

Swoją drogą - zauważył ktoś, że Wayne ma siwe włosy?

I fajna jest przerażona, zakrwawiona (choć za mało) gęba Bale'a, jak Bane nad nim stoi. I tekst: "When Gotham is ashes ,you have my permission to die".

RE: The Dark Knight Rises - Arahan - 20-12-2011

Fabuła dzieje się bodajże 8 lat po TDK, do tego stres, itp. nic dziwnego, że Bruce ma siwe włosy ;)

Scena o której piszesz to jedyna scena, która podobała mi się w zwiastunie na maxa.

Ja tam nie widzę, żeby był przerażony. Ot leży se z ciapką na czole.
Generalnie jest git - zwiastun nie wywindował moich oczekiwań, liczę na fajne filmidło, jakikolwiek Bane nie będzie, przynajmniej głos będzie miał klawy.

RE: The Dark Knight Rises - desjudi - 20-12-2011

średni ten zwiastun. dużo Batmana w "cywilu", jacyś więźniowie, gdzieś biegają, coś wybucha. Montaż, efekty, zapowiedź mnie nie rusza. W przypadku TDK było inaczej.

RE: The Dark Knight Rises - military - 20-12-2011

Gdybym mrugnął w niewłaściwym momencie, przegapiłbym Batmana w tym zwiastunie. Jak mnie to wkurza, że w filmach o Batmanie Batman jest zawsze jedną z pobocznych postaci. Ogólnie zwiastun ani grzeje, ani ziębi - do kina na to nie pójdę. Zwłaszcza że Nolan stracił mój kredyt zaufania po Incepcji.

RE: The Dark Knight Rises - Anielski_Pyl - 20-12-2011

Cytat:Zwłaszcza że Nolan stracił mój kredyt zaufania po Incepcji

Ja tam ołtarzyka Incepcji nie wystawiłem, mimo to masz tupet, żeby tak zaatakować ten film :)

Cytat:Jak mnie to wkurza, że w filmach o Batmanie Batman jest zawsze jedną z pobocznych postaci.

Prócz Begins, w każdym Batmanie zawsze tak było. Niestety. :<

RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 20-12-2011

Po Incepcji moja do tej pory niezachwiana wiara w Nolana również uległa sporemu zachwianiu, ale jestem dobrej myśli, szczególnie że obrał przy tym filmie mniej więcej taki kierunek jaki sam bym obrał gdyby to ode mnie zależało :]

RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 20-12-2011

(20-12-2011, 15:01)desjudi napisał(a): średni ten zwiastun. dużo Batmana w "cywilu", jacyś więźniowie, gdzieś biegają, coś wybucha. Montaż, efekty, zapowiedź mnie nie rusza. W przypadku TDK było inaczej.
Zobaczymy jak wypadnie pełny trailer. Co do TDK, to tamten trailer który wyszedł w grudniu skupiał się na przedstawieniu Jokera. Ten tutaj to bardzo luźny zbiór (jak dla mnie mega intrygujących motywów) ujęć, ale zamiast na postaci skupiający się bardziej na fabule. Wszystkie trzy padające tu dialogi (Alfred, Selina, Bane) zapowiadają konkretne wątki.

(20-12-2011, 01:25)Azgaroth napisał(a): Zabawne jest krytykować scenę wyrwaną z kontekstu, nie widząc całego przebiegu przyczynowo skutkowego.
Ale on już widział film, leave him alone!!!

RE: The Dark Knight Rises - Mr. ?? - 20-12-2011

Incepcja mi się bardziej podobała niż TDK, więc można powiedzieć że odzyskałem wiarę w Nolana :).