Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Transformers (2007) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: TRANSFORMERS UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-TRANSFORMERS-UNIVERSE--68)
+---- Wątek: Transformers (2007) (/Thread-Transformers-2007--330)

- Hitch - 24-09-2007

desjudi napisał(a):to najdebilniejszy film co najmniej dekady
Smiem twierdzic ze dzieli to miano rownolegle z innym tałatajstwem :)

- Mierzwiak - 24-09-2007

I chyba wszyscy wiedzą o jaki film Hitchowi chodzi :twisted:

- Mierzwiak - 24-09-2007

Gieferg napisał(a):akurat po Transformers głównie tego oczekuję. Pokazu efektów specjalnych w tym głównie scen akcji, z wypasionym soundtrackiem w tle + trochę humoru nie zaszkodzi (tak minimalnie mniej niż w częsci pierwszej i z pominięciem humoru klozetowego).
Gieferg, problem w tym że to nie jest taki film jak piszesz. To .............[pisałem o tym sto razy]............ z dodanymi robotami. To nie film akcji o robotach, to film z paroma akcjami z robotami, a nie tak powinno być.

- Hitch - 24-09-2007

Dlatego nie pisalem tytulu, bo i tak bokiem ludziom juz wychodzi :)

- Mierzwiak - 24-09-2007

Zawsze dla zmyłki możesz pisać 0.4HD :P

- Anonymous - 24-09-2007

desjudi napisał(a):zobaczyłem.

to najdebilniejszy film co najmniej dekady - począwszy od samych transformerów aż do wykonania całości. ohyda. gdybym miał 7 lat to bym może i szczał w majty z podniecenia, ale kryste panie, TF to żałosny spektakl przedstawiający wszystko co najgorsze w stereotypowo pojmowanym kinie komercyjnym. jak dla mnie, to niestrawna dziecinada, efekciarskie demo komputerowe, produkt wyłącznie komercyjny, bez sekundy ambicji. a fe. to, czym stara się być ten film - czyli bezpretensjonalną rozrywką - jest o kant dupy robić, jeśli brać pod uwagę sens tej produkcji i środki, które doprowadziły do celu.

dno dna.

ocena 9/10

(obejrzałem po raz czwarty, podejrzewam że jest to jedyny film który może pobić rekord T2)

Końcowe 20 minut tego filmu to NAJLEPSZE SCENY AKCJI JAKIE KIEDYKOLWIEK KTOKOLWIEK NAKRĘCIŁ.
Bay jest moim nowym idolem.

- Mierzwiak - 24-09-2007

Gieferg, to najmocniejsza riposta dekady! :wink:

Gieferg napisał(a):Bay jest moim nowym idolem i KRĘCI SEQUEL
Spoko, gorszym idolem mógłby być tylko Jacko.

Uwe Boll jest lepszy, już nakręcił BloodRayne 2.

Gieferg napisał(a):Końcowe 20 minut tego filmu to NAJLEPSZE SCENY AKCJI JAKIE KIEDYKOLWIEK KTOKOLWIEK NAKRĘCIŁ.
Końcowe 20 minut tego filmu to najbardziej zmarnowana szansa na zajebistą, efektowną rozwałkę.

- Anonymous - 24-09-2007

Cóż, wiem że nie jestem sam, ale z niewiadomych przyczyn jeden znany mi osobnik z tego forum, który jest chyba jeszcze bardziej napalony na ten film niż ja co wnioskuję z pogawędek na GG, w tym temacie nic nie napisał, widocznie się was boi :P

- Mierzwiak - 24-09-2007

I dobrze :twisted:

- Hitch - 24-09-2007

No to mozecie sie razem zmienić w ciężarówki i odjechać w strone zachodzącego słońca, wspominajac dzielnego Optimusa i czekajac na jego powrót.

- military - 24-09-2007

Transformers to świetny film! Jednak się przekonałem... Aktorstwo naprawdę dobre, świetne efekty, fajna fabuła, trochę fajnego humoru, no i akcja! Malkontenci.

- Mierzwiak - 24-09-2007

Ja się dopiero przekonam, ale czuję że jak zapuszczę sobie ekstra kopię na 32" calowym telewizorku, ustawię DTSik, to od razu docenię walory tego film. Błądzić jest rzeczą ludzką.

- military - 24-09-2007

..

..

..

NOT!

Ale raz, że się przykro robi widząc jak Gieferg się miota, podwyższając ocenę na złość innym, a dwa że jak tak będzie powtarzał jeszcze parę lat to może uwierzymy. :)

- Mierzwiak - 24-09-2007

Ej, to może my obniżymy, co? Powiedzmy na -100/10.

Aha ha hahahaha ale fajnie [ślini się].

- military - 24-09-2007

To ja na złość powiem, że TF jest tak zły, że przez niego spada moja ocena wszystkich filmów s-f. Uwaga: przez TF-y, które przebiły granicę ujemności, moja ocena Aliens spada do 5\10. Dobra, dość tych żartów, mówmy poważnie. Kiedy ten sequel i jakie fajne autoboty w nim będą? :lol:

- Mierzwiak - 24-09-2007

Sequel w 2009 roku... tylko nikogo nie będzie to obchodzić, bo w maju 2009 powraca James Cameron, twórca prawdziwego s-f 8)

- desjudi - 24-09-2007

jestem po lekturze recenzji w KMF i w wiekszości przypadków ręce mi opadły, ale cóż... nie czuje tego filmu ani trochę, nie podobają mi sie efekty, no miazga. tak chorobliwie infantylnego filmu dawno nie widziałem. i nie, nie oczekiwałem kina innego niż rozrywkowe 8)
tym samym oficjalnie wpisuję TF na listę najgorszych filmów, jakie zdarzyło mi sie obejrzeć. mówię to z kamienną twarzą.

- Anonymous - 25-09-2007

Mierzwiak napisał(a):Sequel w 2009 roku... tylko nikogo nie będzie to obchodzić, bo w maju 2009 powraca James Cameron, twórca prawdziwego s-f 8)

Cameron sie skończył na Kill'em All :twisted:

I tak już powraca od lat zupełnie jak Axl Rose z nową płytą GNR :lol:

- Anonymous - 25-09-2007

Cytat:To nie film akcji o robotach, to film z paroma akcjami z robotami, a nie tak powinno być.

Taki TFowe lajkoniki jak ty to ostatnie osoby, które powinny mówić jak powinno być. Ale nei martw się, sequel będzie miał większy budżet to i robotów będzie więcej :twisted:

- Semi - 25-09-2007

Gieferg napisał(a):TFowe lajkoniki

To z tego też już trzeba miec doktora?