![]() |
|
ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25) +--- Wątek: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach (/Thread-ALARM-NADCHODZI-KOLEJNY-REMAKE-czyli-wszystko-o-remake-ach--652) |
RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - marsgrey21 - 02-02-2023 Właśnie, kiedy remake w pustyni ifpuszczy? RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Kryst_007 - 02-02-2023 PISF dzisiaj raczej nie ma jaj by rzucić workiem hajsu na zdjęcia w Afryce ;) RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - OGPUEE - 02-02-2023 Przecie mieliśta remake z Sawką i Żmijewskim :). (02-02-2023, 17:12)Reno napisał(a): Ee tam, normalna fryzura szeregowego arystokraty w tamtych czasach ;)Ale akcja Znachora się dzieje w latach 20.-30. XX wieku, a wtedy mężczyźni nosili krótkie włosy (chyba, że się było Żydem albo dzikusem z Polesia). Też mnie to uderzyła ta niepasująca fryzura. RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Reno - 02-02-2023 (02-02-2023, 17:51)Kryst_007 napisał(a): PISF dzisiaj raczej nie ma jaj by rzucić workiem hajsu na zdjęcia w Afryce ;) Się nakręci na pustyni Błędowskiej, pomaluje jednego z naszych chłopaków na czarno i będzie. RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - simek - 02-02-2023 (02-02-2023, 14:09)Corn napisał(a): Chcesz mi powiedzieć, że przez 44 lata zmieniło się wszystko ale przez 42 lata nic się nie zmieniło? To wiele wyjaśnia…Tak. Przecież dla tego typu filmu: dziejącego się trochę w mieście i większość w jakiejś wiosce jedyną różnicą będzie kręcenie cyfrowo zamiast na taśmie. Obstawiam, że scenografie będą nawet gorsze niż cztery dekady temu. RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - deymos - 02-02-2023 (02-02-2023, 18:09)Reno napisał(a):(02-02-2023, 17:51)Kryst_007 napisał(a): PISF dzisiaj raczej nie ma jaj by rzucić workiem hajsu na zdjęcia w Afryce ;) No właśnie z tym malowaniem na czarni problem taki że to rasistowska książka i przypał Kalego ekranizować, więc imo lepiej wrzucić jakiegoś białego i zrobić z niego przygłupa, co by było prawilnie. Z drugiej strony to whitewaahing będzie, też niedobra... <myśli intensywnie co tu zrobić> RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Corn - 02-02-2023 (02-02-2023, 18:24)simek napisał(a):No teraz może zaprzęgnąć CGI do zrobienia scenografii i nadać miastu życie. W starszych filmach często towarzyszy uczucie teatru, bo musiano markować ręcznie albo budować całe ulice w studio. No wystarczy porównać takiego Gatsby’ego z Redfordem i tego z Leo. Widać ile swobody w kręceniu może dać możliwość „wygenerowania dekady” na kompie(02-02-2023, 14:09)Corn napisał(a): Chcesz mi powiedzieć, że przez 44 lata zmieniło się wszystko ale przez 42 lata nic się nie zmieniło? To wiele wyjaśnia…Tak. Przecież dla tego typu filmu: dziejącego się trochę w mieście i większość w jakiejś wiosce jedyną różnicą będzie kręcenie cyfrowo zamiast na taśmie. Obstawiam, że scenografie będą nawet gorsze niż cztery dekady temu. RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - shamar - 02-02-2023 (02-02-2023, 14:09)Corn napisał(a): Chcesz mi powiedzieć, że przez 44 lata zmieniło się wszystko ale przez 42 lata nic się nie zmieniło? To wiele wyjaśnia… Jaki masz II? Pytam serio. RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Kryst_007 - 02-02-2023 Nie uwierzycie, ale nowy odtwórca roli Czyńskiego odpisał mi na Filmawce coś takiego (cytat z pamięci): Cytat:Nie czuję się obrażony, ale trochę beka, że po jednym zdjęciu uważasz casting za śmiech na sali xD Dzięki mordo Aż się trochę głupio poczułem i usunąłem swój komentarz, zamiast go przeprosić. Mimo, że zaznaczyłem, iż nie chcę obrażać gościa i po prostu mogli fryzurę mu przyciąć :/ RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Corn - 02-02-2023 (02-02-2023, 18:52)shamar napisał(a):Co mam? Iloraz inteligencji? XD(02-02-2023, 14:09)Corn napisał(a): Chcesz mi powiedzieć, że przez 44 lata zmieniło się wszystko ale przez 42 lata nic się nie zmieniło? To wiele wyjaśnia… RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - OGPUEE - 02-02-2023 (02-02-2023, 18:09)Reno napisał(a): Się nakręci na pustyni Błędowskiej, pomaluje jednego z naszych chłopaków na czarno i będzie. Ale wy wiecie, że czarnych też jest już coraz więcej w Polsce i PiS wydaje więcej pozwoleń na emigrację? EDIT: No i za PRL-u Kalego również grał pigmentododatni, a czasy Króla Maciusia I minęły dawno :). RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Debryk - 02-02-2023 no to netflix szarpnał się za jeden z najbardziej kultowych polskich filmów, który sam w sobie jest zajebisty. Ma drobne wady, głównie techniczne, ale to naprawdę kawał solidnego dramatu. Jestem mocno zainteresowany tym projektem, zwłaszcza że gdzieś tydzień temu oglądałem Znachora i nawet sobie pomyślałem, że przydałby się solidny remake. RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - deymos - 02-02-2023 (02-02-2023, 19:52)Corn napisał(a):(02-02-2023, 18:52)shamar napisał(a):Co mam? Iloraz inteligencji? XD(02-02-2023, 14:09)Corn napisał(a): Chcesz mi powiedzieć, że przez 44 lata zmieniło się wszystko ale przez 42 lata nic się nie zmieniło? To wiele wyjaśnia… Moim zdaniem inteligencję powinno się mierzyć w Shamarach. RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Scheckley - 02-02-2023 Pozostaje pytanie czy będzie kultowa scena? RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Spoilerowo - 03-02-2023 chyba wyciekły już ostatnio sceny z nowego Znachora, widziałem już nowego Wilczura! RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Jan_Władeczek - 03-02-2023 Poroniony pomysł, by ruszać ten tytuł. ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Pitero - 03-02-2023 Nowa wersja Znachora, nowy Pan Kleks... Jak myślicie jaki polski klasyk z lat 80 jeszcze można by odświeżyć? Może "Klątwa Doliny Węży"? :) Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Reno - 03-02-2023 (03-02-2023, 01:05)Spoilerowo napisał(a): chyba wyciekły już ostatnio sceny z nowego Znachora, widziałem już nowego Wilczura! A dlaczego Czyżby klątwa Netlfixa dopadła Znachora? RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - yacajackowski - 03-02-2023 Bo siem kochajom RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Kryst_007 - 03-02-2023 (03-02-2023, 17:26)Pitero napisał(a): Nowa wersja Znachora, nowy Pan Kleks... Jak myślicie jaki polski klasyk z lat 80 jeszcze można by odświeżyć? Może "Klątwa Doliny Węży"? :) "Seksmisja" - oczywiście z zamianą płci, bo inaczej się nie da ;) |