Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mierzwiak - 15-05-2015

Wow, to jest tak złe, że aż mi tchu zabrakło.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - shamar - 15-05-2015

Było.com.pl

Jest już drugi zwiastun.

http://www.comicbookmovie.com/fansites/markcassidycbm/news/?a=120547

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gal Anonim - 16-05-2015

Wyglada lepiej niż Man of Steel - tu przynajmniej ludzie maja mimike i się uśmiechaja :D

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Juby - 16-05-2015

Aha
[Obrazek: giphy.gif]
[Obrazek: tumblr_mxthf3ZJgF1rei3gfo4_500.gif]

Nawet nie włączam tych zajawek Supergirl. Odkąd obsadzono tytułową rolę moje zainteresowanie tym projektem (jak i większością seriali DC) wynosi 0%.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Pelivaron - 19-05-2015

Chociaż fabuła brzmi głupio to i tak się letko jaram :o Ciekawi mnie co z tego wyjdzie.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - hanys - 20-05-2015

(07-05-2015, 21:27)joozeek napisał(a): A "The Jinx" od HBO nikt nie ogląda? Toż to rewelacja, a na forum cisza. Podobnie z American Crime. Polecam "obadać".

Mega dobra rzecz, szczęka na podłodze po ostatnim odcinku.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - PropJoe - 20-05-2015

Jinx zajebisty potwierdzam. Tylko dobrze jak najmniej wiedzieć przed seansem. Końcówka z gatunku "przejdzie do historii telewizji". A American Crime w takim razie muszę sprawdzić skoro joozeek poleca w tym samym poście.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - joozeek - 20-05-2015

Polecam American Crime, bo to świetny dramat o współczesnych Stanach. Niby wszystko pięknie, a w trudnych momentach życiowych iluzja na temat najbliższych i uprzedzenia biorą górę. Każdy odcinek oglądałem z otwartą japą, bo to naprawdę rewelacyjnie pomyślana rzecz.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gal Anonim - 20-05-2015

To nie temat do gadania o fajnych serialach, wbijać do Epizodu Butelkowego. ;)

I ogladac Scrotal Recall. :)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mental - 20-05-2015

Jak tytul "American Crime" to rozumiem, że jakiś murzyński rozpierdol na Haiti (o sory, w Filadelfii)? Czy może białe amerykańskie miasteczko pełne patoli z mortality rate na poziomie Hondurasu? Bo muszę wiedzieć, czy się przygotować na realistyczny serial czy kryminał dziejący się w alternatywnej linii czasowej w bizzaro world z wyobraźni scenarzysty :)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - PropJoe - 20-05-2015

Właśnie skumalem że to zrobił gość od scenariusza 12 Years Slave, ale i tak chyba dam szansę pilotowi i się zobaczy.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mental - 20-05-2015

Ja też obadam, ale nie liczę na realistyczne ukazanie crime in America.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - joozeek - 21-05-2015

Mówiąc krótko. Sytuacja wyjściowa: ginie białas, a jego żonę zgwałcono. Aresztowani są dwaj Meksykanie i bambo. I zaczyna się jazda... Serial o tyle fajnie zrobiono, że każdy odcinek odkrywa kolejne wątki, więc warto dać nu szansę i obejrzeć przynajmniej dwa odcinki. P.s. Mentalowi się nie spodoba, chyba że jako studium jawnej nienawiści białych wobec wszystkiego, co białego koloru skóry nie ma:)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mental - 21-05-2015

Cytat:ginie białas, a jego żonę zgwałcono.

Wina białych :)

Cytat:Aresztowani są dwaj Meksykanie i bambo.

Pewnie niewinni. Winny jest jakiś biały naziol, ale ponieważ Ameryka ejst rasistowska, to biali uknuli spiseg, mający na celu skazanie kolorowych.

Zgadłem?

Nie mów - normalnie dawno tak bardzo nie ciągnęło mnie do obejrzenia serialu ;)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - joozeek - 21-05-2015

Jak skończysz sezon, zostaniesz lewakiem;)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mental - 22-05-2015

Ale ten serial jest denny, joozek! :) On nawet nie jest jakoś specjalnie odchylony w lewo. Po prostu ciepłe kluchy, opera mydlana, a emocjonalnie niektóre wątki to parodia (biała ćpunka zakochana w czarnym ćpunie uciekają do Wietnamu przez Kanadę). Oczywiście domniemany morderca-Murzyn niewinny i do rany przyłóż - ale to akurat był pewnik. W ogóle twórcy eksploatują motyw Nic Nie Jest Takie Jak Się Wydaje Na Początku + Biała Rodzina Skrywa Tajemnice tak bardzo serio, że odnoszę wrażenie, iż scenariusz pisał 15-latek. Obejrzałem 4 epy i nie wiem, czy chcę to dalej ciągnąć.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - joozeek - 22-05-2015

Mówiłem, że Ci się nie spodoba, Mental.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - shamar - 23-05-2015

Wyciekł pilot. Ciekawe czy przypadkiem nie po to, żeby "wybadać rynek"

[Obrazek: 2762848_Supergirl_2015_89.jpg]

Pewnie będzie tak, jak z tym.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gal Anonim - 23-05-2015

Obejrzalem pierwsze pare minut. Na pewno lepiej przedstawia Supermana niż Man of Steel :D Moze obejrze reszte, bo choc zapowiada się słabo i kiczowato, Benoist jest całkiem urocza w glownej roli i przyjemnie się ją oglada.

Ale nie ma wątpliwości

na pewno

będzie

lepsze

niż...

na pewno lepsze niż filmy Nolana. :)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Pelivaron - 23-05-2015

O ile na początku to dowalanie się Crova do Nolana oraz MoS było spoko, tak teraz już jest niesamowicie chujowe, suche i słabe jak filmy Nolana. Zdecydowanie Crov musisz poćwiczyć jakąś nową bajerę bo gimbusiarsko to wygląda :(