Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Wiedźmin / The Witcher - seria - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27)
+--- Wątek: Wiedźmin / The Witcher - seria (/Thread-Wied%C5%BAmin-The-Witcher-seria--2655)

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - simek - 01-04-2024

(01-04-2024, 13:51)marsgrey21 napisał(a): Ze szczytu, tylko w dół się da.
A przy GTA to gdzie był ten szczyt z którego droga wiodła już tylko w dół?

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - marsgrey21 - 01-04-2024

(01-04-2024, 15:38)simek napisał(a):
(01-04-2024, 13:51)marsgrey21 napisał(a): Ze szczytu, tylko w dół się da.
A przy GTA to gdzie był ten szczyt z którego droga wiodła już tylko w dół?

Nie wiem, od czasu San Andreas nie grałem.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 01-04-2024

Rozwala mnie ta giera. Nabilem już z 8 godzin w Bialym Sadzie a zostaly mi chyba jeszcze jakieś 3, 4 znaczniki.
Nie czytam zadnych solucji ale chyba zerknę, żeby niczego nie ominac bo nie chce mi sie pozniej tu wracać.
Czy I TAK trzeba będzie po coś wrocic?

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Snappik - 01-04-2024

Niewiele pamiętam już z Białego Sadu, ale chyba będziesz musiał wrócić po jedną rzecz, niezwiązaną z główną fabułą.

Tak czy siak Wiesiek 3 jest taką grą, że możesz wrócić do starych lokacji kiedy tylko chcesz.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 01-04-2024

(01-04-2024, 18:09)Snappik napisał(a):

Czyli będzie tego więcej oprócz tych mieczy.
A z kasą cienko ;)

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Gieferg - 01-04-2024

(01-04-2024, 12:20)shamar napisał(a): Nawet nie dzisiejszego ale każdego ;)  Bo jeśli NIE MOGĘ zeskoczyć z niskiego murku czy przeskoczyć jakiejś malej przeszkody a zamiast tego MUSZĘ biec "pol planszy" ;)  na schodki albo na okolo to kurvica strzela.

No to akurat jest też w dwójce.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 02-04-2024

Znalazem.

(14-06-2016, 11:05)Gieferg napisał(a): . Jak to wyłączysz, to nie masz wyboru, dostajesz defaultowe ustawienia i np niektóre postacie z W2 moga być martwe i w ogóle się nie pojawią (można w ten sposób stracić jeden z najfajniejszych questów w grze).

Czyli jak odpowiadać na te pytania, żeby nic nie wylecialo?

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Gieferg - 02-04-2024

Nie pamiętam już dokładnie tych pytań, ale jak cię pytają o jakąś postać, to nie mów, że nie żyje.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 02-04-2024

W sumie tak robilem. Ale okazalo się, że pominąlem 2 zadania wczesniej więc i tak będę to robil jeszcze raz.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Snappik - 03-04-2024

Wiedźmin 3 ma ukrytego questa, który jest prawdopodobnie pamiątka po cięciach przed premierą. Ciekawe jest jednak to, że ów quest - choć krótki - wpływa na jeden z kluczowych wątków w fabule.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Reno - 03-04-2024

Ehh, 20 minut pierdolenia o temacie na 3 minuty ze screenami czy krókimi wstawkami filmowymi. Aż tak mnie nie interesuje niedziałający quest, żeby tyle czasu słuchać tego ziomka.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 03-04-2024

(03-04-2024, 15:29)Snappik napisał(a): Wiedźmin 3 ma ukrytego questa, który jest prawdopodobnie pamiątka po cięciach przed premierą. Ciekawe jest jednak to, że ów quest - choć krótki - wpływa na jeden z kluczowych wątków w fabule.

Też mi wyskoczył ten film na YT ale wyłączyłem przed ostzreżeniem o spoilerach. A ja dopiero zrobiłem prolog czyli Biały Sad + zamek.
Wyczyściłem chyba wszystko ale gwinta nie polubię.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - marsgrey21 - 11-07-2024

Kto gotowy na adaptację Wieślixa?

Narrative designer, Mary Kenney, aktywistka LBGTQWERTY+ dołącza do drużyny CDPR.

[Obrazek: Mary-Kenney-1.png]

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Hitch - 11-07-2024

Już Phantom Liberty śmierdziało zagrywkami w stylu Sweet Baby Inc, przez co z resztą szybko się odbiłem i nie ukończyłem, także było logiczne, że zamiast olać taki consulting to przyjmą jakiegoś dziwoląga na pełen etat. No cóż, CDPR wzorem innych molochów woli pinionżki od Black Rock niż od fanów. Jasne na krótką metę to pewnie brzmi dla nich jak deal stulecia, oby na dłuższą ich to splajtowało doszczętnie i niech zgliszcza wykupią Kitajce.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 11-07-2024

Ale oni jakąś książke o LGBT wydali ze 2 lata temu. Nikt nie zauważył?

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 02-11-2024

Czytając temat o RDR a konkretnie liniowości misji coś sobie przypomniałem. I zastanawiam się czy więcej jest takich przypadków w całej grze - chodzi mi o "przypadkowe omijanie pobocznych misji. Mam tu na myśli choćby tę gdzie spotykasz pod jego domkiem, "samotnego typa, którego kiedyś wygnano bo był gejem" (skandal!). Jest to pod koniec Białego Sadu kiedy idziesz do legowiska gryfa.
Otóż misję można przegapić kiedy do jego domku pójdziesz od drugiej strony. Wtedy "nie zdążyłeś" mu pomoc i sam odkrywasz to, co on miał ci przekazać.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 13-12-2024

Ciri bedzie bohaterką nowego W.

https://www.ign.com/articles/the-witcher-4-revealed-with-debut-trailer-cd-projekt-confirms-single-player-open-world-action-rpg-the-game-awards-2024

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Hitch - 13-12-2024

Ktoś się spodziewał czegoś innego po tym jak Cedep dołączył do czcicieli szatana i DEI? Po koszmarnym Phantom Liberty i zapowiedziach remake’u jedynki i tak już skreśliłem wszystkie przyszłe projekty Redów z listy do ogrania.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Snappik - 13-12-2024

Zwiastun z polskimi głosami:

Mogli zrobić coś innego i odciąć się od trylogii z Geraltem, to wybrali jedno z zakończeń jako kanoniczne i jadą dalej na tym schemacie. Szkoda, bo liczyłem że to będzie właśnie taki punkt z odcinaniem pępowiny np. jakaś historia rozciągnięta na 20-30 lat ze zmieniającymi się porami roku, a tu szykuje się kolejny open world i dynamiczny system walki (ta linka z hakiem to jest podpowiedź chyba jak będą wyglądały walki z bossami).

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - marsgrey21 - 13-12-2024

No wkleiłem u góry nową pracownicę CDPR to wiadomo, o co chodzi.

Oeezu, ale to wygląda żenujące, te dialogi, ten voice acting, ta bardziej masculine Ciri... A fuj.