![]() |
|
Najgorsze filmy - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26) +--- Wątek: Najgorsze filmy (/Thread-Najgorsze-filmy--107) |
- Azgaroth - 17-04-2006 A powinien powiedzieć: -wypier**** skurwy*** to moja dzielnica i nie strzelajcie do siebie ziomy, elo. :D - Don Vito - 17-04-2006 nie, ale zwyczajne "Drop your wepon" wyglądałoby normalniej. Nie sądzisz? - romeck - 17-04-2006 W. Szekspir "Romeo i Julia" Akt I scena I: Policjant: Drop your weapons! Ktośtam: Fuck off! Get your fat ass, and get out of here! Policjant: Drop your weapons! Ktośtam: Take it easy, calm down. I'm cool man. :D - apone - 17-04-2006 Gdyby wszystkie dialogi przełożyć na język współczesny to by się dopiero zrobił kiczowaty film, a tak to wszystko dodaje mu uroku i prezentuje się całkiem interesująco. EDIT: No, chyba że dialogi układałby Romeck :D - romeck - 17-04-2006 Powiem więcej: takie arcydzieło jak "Romeo i Julia" niczym nie różniłoby się od przeciętnej produkcji. :) EDIT: niepoprawny pochlebca. :D - wujekhaker - 17-04-2006 Jeśli już ktoś poruszył wątek adaptacji znanych dzieł to wielkim badziewiem było Quo Vadis (Kawalerowicza). Książek czytam mało a po skończeniu technikum jakieś 4 lata temu to jeszcze mniej. Ale to akurat przeczytałem i mi się podobało, film natomiast był dla mnie taki ..... bez emocji, bezpłciowy. szkoda pieniędzy. Bardzo podobały mi sie sceny z lwami (szacunek za to). Bajor tez mi pasował za Nerona, ale się nie popisał. Ogólnie jak napisałem to szkoda pieniędzy na takie produkcje. - Don Vito - 17-04-2006 apone napisał(a):Gdyby wszystkie dialogi przełożyć na język współczesny to by się dopiero zrobił kiczowaty film, a tak to wszystko dodaje mu uroku i prezentuje się całkiem interesująco. Jak dla mnie to to uroku ma tyle, co przeciętny kamień na budowie. Co do Quo Vadis, to dla mnie książka nie jest zbyt ciekawa. To znaczy akcja ma swój "urok", ale ciężko mi się ją czytało. Film jest mocno średni, za to serial jest dużo lepszy. - Artemis - 17-04-2006 Po pierwsze: wg. mnie dialogi szekspirowskie całkiem nieźle brzmią w ustach aktorów, a po drugie - od kiedy epoka elżbietańska była w XVIII WIEKU? - Battonsson - 17-04-2006 Właśnie. Z tego co ja się znam na szwedzkim impresjonizmie, czy coś tam, to akcja tragedii rozgrywa się w 1591 roku. Czyli, ani chybi XVIII wiek! :D - Don Vito - 17-04-2006 Ojoj :oops: To przez system nauczania: Otóż na poskim robiliśmy ostatnio renesans, a potem barok, a potem Szekspira. Wszystko mi się pomieszało i mamy XVIII wiek. Nigdy nie chciałem być historykiem, ani polonistą... - Artemis - 17-04-2006 Aha... (po chwili:) Kurde! Tak czy inaczej, "Romeo + Julia" to świetny film! (nawiasem mówiąc, moja klasa wciąż tkwi w molierowskich klimatach i nic nie wskazuje na to, by w ciągu najbliższych dwóch tygodni coś się miało zmienić... takim lekcjom polskiego mówimy nie... Aha, jak rok temu przerabialiśmy "Romea i Julię" i ja powiedziałam, że wolę film z DiCaprio, to pan się obraził ;) - jajcasz - 21-06-2006 gulczas, yyyyrek a ostatnio megalodon - MOLQ - 23-06-2006 House of the Dead - to jest dla mnie najwiekszy shit . Zalaczylem ten filmik bo kumpel mi go polecil ( juz byly kumpel ;) ) . Grupa nastolatkow plynie na wyspe w celu uczestniczenia w wielkiej imprezie , lecz jak to bywa w filmie "grozy" (mowie o tym filmie bo dla mnie to kupa straconego czasu ) wyspa jest nawiedzona przez bande zombie i jakiegos maniakalnego szalenca ktory juz dawno powinien sobie lezec w trumnie i odpoczywac . JAk ktos widzial niech sie wypowie ... :D - Louve - 23-06-2006 -Gulczas, a jak myślisz - serio nie zrozumiałam dowcipu tego filmu, o ile w ogóle jakiś tam był -Napoleon Dynamite - oprócz zabawnego nieraz wysławiania się głównego bohatera nie ma nic wartościowego. Scenariusz tego filmu składał sie zapewnie z dwóch stron bo fabuły nie ma tu żadnej -Straszny Film 4 - no żenada po prostu. Obrzydliwe, nie śmieszne. Gagi z moczem w roli głównej raczej zachęcają do wymiotów niż śmiechu ...więcej grzechów w tej chwili nie pamiętam ale to dlatego, że giną w całym morzu kiczu i tandety i nie mogę wyłowić pojendyńczych kropel - tomashec - 23-06-2006 molq: informuje ze w planach trzecia czesc "house of dead":) louve: jak dla mnie napoleon dynamite to odkrycie komediowe! alez te gusta sa rozne:) - MOLQ - 23-06-2006 Tomashec : to jest druga czesc ;) ?? a 3 czesc to chyba tylko gadzety z filmu sie sprzedaja , stroj zombie zeby tesciowa wpakowac do grobu :D - Louve - 23-06-2006 Tomashec : Napoleon moze sie podobac :) Wnioskuje to po tych wszystkich wielbicielach tego filmu widocznych na gali MTV MA oraz mojej kuzynce, ktora szaleje za tym filmem. Im bardziej odmienne gusta tym ciekawiej, o ile nie konczy sie to wojna :D - military - 23-06-2006 Druga część House of the Dead podobno jest nawet niezła w swoim niskobudżetowym gatunku, a wyreżyserował ją ten kumpel Herkulesa z serialu Sama Raimiego. :D Co do Strasznego Filmu 4 to się nie zgodzę - nie wiem w ogóle jak można podchodzić do tego filmu na tyle poważnie, żeby brzydzić się żartem z moczem. Może i jestem prostacki, ale mnie on śmieszył - bo ani przez chwilę nie uwierzyłem w to, co dzieje się na ekranie (bo nie da się uwierzyć! to kompletnie szalony film!). Do SF4 trzeba duuuużo luźnego podejścia, a znajdzie się kilka(naście) scen, przy których można spaść z krzesła.:) - Louve - 23-06-2006 hmm...no nie podeszlam do tego filmu az taak powaznie.... podobala mi sie jedynka. Sadze ze czworka po prostu powiela to co bylo w poprzednich czesciach. Najlepiej z tego filmu wyszla dla mnie poczatkowa scena z Charliem i tekst Shaquille O'Neal'a "Wrong foot!" czy jakos tak. Ale ja sie nie znam :P Co do moczu: wiem ze sa jakies tam lecznicze zastosowania uryny no ale...kurde...no nie smieszylo mnie to za bardzo. Musze chyba zrobic drugie podejscie do tego filmu - military - 23-06-2006 Ale mnie nie śmieszyła ta scena dlatego, bo uryna leczy. Nie śmieszyła mnie też dlatego, bo ktoś kogoś smarował moczem. Śmieszyła mnie, bo dwoje aktorów z kamiennymi twarzami udawało takie głupoty. |