Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Oscary 2011 - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17)
+--- Wątek: Oscary 2011 (/Thread-Oscary-2011--1990)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

- szopman - 31-01-2011

Cytat:"127 godzin" zasługuje na wygraną w tej kategorii.

Tu się zgodze. Rzadko widuje filmy zmontowane w taki sposób. Pod względem montazu film wyróżnia się na tle innych.

- Craven - 31-01-2011

Czymś poza trzema paskami?

- nawrocki - 31-01-2011

Cytat:Czymś poza trzema paskami?

Choćby sceną parodii wywiadu telewizyjnego.

- simek - 01-02-2011

Oscarowa kampania promocyjna filmy Banksy'ego
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=73711

- Rozalia - 02-02-2011

No to niemal wszystkie filmy uwzględnione w nominacjach oscarowych obejrzane, wiec i ja podejme się wybrania faworytów:

FILM: Według mnie najlepszy jest zdecydowanie Fighter, ale chyba niewiele osób podziela mój poglad. Myśle wiec, że wygra jednak The King's Speech, choć nie obrażę się jesli zwycięzy TSN. Pozostałe filmy - przecietne, bez błysku. (Nie widzialam coprawda Toy Story3, ale nie ogladam kreskowek)

REŻYSERIA: Skoro TKS miałoby wygrac, to dla pocieszenie Fincher dostanie za rezyserie. Gdyby zdobył go dwa lata temu za Buttona, to umarałabym z rozpaczy, ale teraz bedę w 100% usatysfakcjonowana.

AKTOR PIERWSZOPLANOWY: Colin Firth - olśniewająca rola, nie widze kontrkandydatów.

AKTORKA PIERWSZOPLANOWA: Dla mnie najlepsza była Michelle Williams, choc pewnie wygra Portman. Choć po cichu licze na niespodziankę

AKTOR DRUGOPLANOWY: Christian Bale. Bale zmiażdżył mnie tą rolą, to chyba zresztą jego najlepsza kreacja w historii. Jedynie G. Rush może z nim konkurować - też świetna rola. Ale mocno liczę na Bale'a!

AKTORKA DRUGOPLANOWA: Dla mnie Helena Bonham Carter. Choć z aktorskich kategorii w tej chyba najrówniejszy poziom (moze poza panią z Krolestwa Zwierząt, która nic szczegolnego nie pokazala i nie podzielam zachwytów nad ta rola).

SCENARIUSZ ORYGINALNY: The King's Speech - zeby było sprawiedliwie - jeden Oscar dla TSN, drugi dla TSK -kazde inne rozwiazanie to dla mnie bedzie zaskoczenie

SCENARIUSZ ADAPTOWANY: The Social Network - patrz wyżej

ANIMACJA: Toy Story 3

EFEKTY SPECJALNE: Incepcja

ZDJĘCIA: TSN

MONTAŻ: TSN

SCENOGRAFIA: TKS

KOSTIUMY: TKS

PIOSENKA: Ja lubie "If I rise".

MUZYKA: The Social Network

Nie czuję się kompetentna, by oceniać dżwiek. Z filmow nominowanych do CHARAKTERYZACJI nie widzialam zadnego, wiec tez nie oceniam. Nie widzialam tez filmów nieanglojezycznych.

- Mental - 02-02-2011

Rozalia napisał(a):AKTOR DRUGOPLANOWY: Christian Bale. Bale zmiażdżył mnie tą rolą, to chyba zresztą jego najlepsza kreacja w historii.

niemożliwe, żeby był lepszy niż w Harsh Times. muszę w końcu obejrzeć tego Fightera.

- Bucho - 02-02-2011

W "Harsh Times" postac grana przez Krystiana byla "ciekawa", ale nic wiecej tj. Bale do ok. 70. minuty odwala panszczyzne, dopiero od Meksyku (tripy) aktorsko zaczyna sie cos dziac.

- Rozalia - 03-02-2011

Przyjemnie znów widzieć Bale'a w poważnej produkcji. Coprawda dawno nie oglądałam Harsh Times, ale rola w Fighterze wydaje mi się bardziej wymagająca. Fightera warto też obejrzeć dla Wahlberga - ostatnio na ekranie widzialam go robiącego głupie miny w Zdarzeniu (i w trajlerach filmów, których na pewno nie mam ochoty oglądać ;)), ale widac przypominał sobie, że grac potrafi.
Wspaniały film.

- majlo - 04-02-2011

Jeśli miałbym wybierać między TKS a TSN to ten pierwszy wygrywa w cuglach. Poza tym, że TSN to w pewnym sensie film na globalną skalę, to nie rozumiem za bardzo, jak taki prościutki i zaledwie poprawny film może stawać w szranki z produkcją, w której zachwyca wszystko – od wiarygodnych, pełnokrwistych i psychologicznie ciekawych postaci, świetnej gry aktorskiej po wspaniałą realizację (niektóre kadry żywcem przypominają Kubricka). Jeszcze nie wiem, jak z poziomem pozostałych nominacji, ale mam nadzieję, że jeśli walka się rozegra pomiędzy ww., to TKS nie pozostawi swojemu marnemu rywalowi żadnych złudzeń.

- Galadh - 06-02-2011

Wyniki WGA (Gildii scenarzystów):

ORIGINAL SCREENPLAY

Inception, Written by Christopher Nolan; Warner Bros.

ADAPTED SCREENPLAY

The Social Network, Screenplay by Aaron Sorkin; Based on the book The Accidental Billionaires by Ben Mezrich; Sony Pictures

Mam nadzieję, że to przypieczętowanie tego, że Sorkin Oscara dostanie. Co do oryginalnego scenariusza, to cóż, trochę shocker - co prawda "Jak zostać królem" nie był tu nawet nominowany, ale i tak wszyscy spodziewali się zwycięstwa "The Kids Are All Right". Czyżby jednak Nolan miał jakieś szanse na statuetkę? TSN + Incepcja zatłuką razem Króla?

- Lawrence - 08-02-2011

[Obrazek: lxmngn.jpg]

- Perfik - 08-02-2011

Aranofsky fajnie się wyróżnia w tym niebieskim garniaku i brudnych butach :)

- Snappik - 09-02-2011

Bridges jak zwykle chillout :mrgreen:

- Jakuzzi - 09-02-2011

Zawsze przy tych zdjeciach zastanawia mnie jedno: jakim cudem organizatorom udaje sie zwolac znakomita wiekszosc nominowanych? Przeciez prawdopodobnie kazda z osob widniejacych na tym zdjeciu jest obecnie zaangazowana w jakis filmowy projekt, nie mowiac juz o innych sprawach, i to niekoniecznie w LA, ale w roznych zakatkach swiata. A tu nagle gosc z akademii mowi: 'robimy fote z oscarem' i wszyscy wnet staja na bacznosc? ;)

- szopman - 09-02-2011

Widział ktoś film pt. "Wish 143" nominowany do najlepszej krótkometrazówki ? ; )

Mi się strasznie podobał ten film . Liczę, że zdobędzie statuetke.

- Mierzwiak - 09-02-2011

Nolan jak zwykle ubrany tak samo, od czasu fotek z planu Batman Begins chyba nie widziałem go w niczym innym.

Bardem i Portman tworzą fajną parę, powinni razem coś zagrać.

- Mefisto - 09-02-2011

Jakuzzi napisał(a):A tu nagle gosc z akademii mowi: 'robimy fote z oscarem' i wszyscy wnet staja na bacznosc? ;)

Przecież to jest to samo co w każdym roku - zmieniają tylko głowy i części/kolory ubrań w fotoszopie ;)

- Danus - 09-02-2011

Osz fuck widzę tam otyłą wersję Dżordża Lucasa:P

- desjudi - 09-02-2011

ooo, i to jest fota na masterkadr - kto odgadnie jak największą liczbę osób ze zdjęcia 8)
najładniejsza - Natalie, zdecydowanie
najśmieszniejszy - koleś w trzecim rzędzie od góry, ósmy od lewej :razz:
najbardziej wkurwiony - Joel Coen
najdziwniejsze oczy - ta kobita obok Nicole K.

2007 - to był rok!

[Obrazek: oscar-luncheon-2008.jpg]

- Jakuzzi - 09-02-2011

desjudi napisał(a):najdziwniejsze oczy - ta kobita obok Nicole K.

Jackie Weaver, nie widziales Animal Kingdom? ;>