Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Świat według Bundych - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Świat według Bundych (/Thread-%C5%9Awiat-wed%C5%82ug-Bundych--2106)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

- kormaciek - 23-03-2011

Miałem przeczucie, żeby nie otwierać tego tematu. Czytając co niektóre wklejone teksty aż mam ochotę odświeżyć sobie cały serial, a szczególnie środkowe serie. O ile dobrze pamiętam to serial leciał mniej więcej w tym samym czasie co Alf, który też był niezgorszy. Al zwalał z nóg i jak kiedyś usłyszałem, że Kiepscy to polski odpowiednik Bundych to się za głowę złapałem. Chyba najbardziej zapamiętałem odcinek, w którym Al rozwalił w drobny mak komputer bodajże bejsbolem.

- Albertino - 23-03-2011

Póki co jestem po 6 sezonach i najbardziej podobał mi się sezon 5 (w szóstym już jakby lekka tendencja zniżkowa). W ogóle nie lubię chyba tych odcinków "wakacyjnych". Trzyczęściowa wycieczka do Londynu była jednym z nielicznych nuudnych momentów tego serialu.

- Mental - 23-03-2011

Ja jestem na początku sezonu piątego i ciągle czekam na pojawienie się postaci Jeffersona w miejsce Steve'a. Ponoć niezły z niego ancymon :) Jak na razie najlepszy był sezon 4. Potem 3, potem 1 i na końcu 2. Każdy miał jednak po kilka takich epizodów, które wpierdalały mnie do grobu albo na OIOM ze zniszczoną przeponą :)

- Albertino - 23-03-2011

Jefferson się trochę wolno rozkręca, ale ma swoje momenty chwały :) Taka podła bestyjka. Utrzymanek Marcy, która oficjalnie ma piersi w sam raz, ale jak się żonka odwróci do niego plecami, to nic nie stoi na przeszkodzie by się z Alem ponabijać :)

- Craven - 23-03-2011

-Oh God Jefferson!
-Oh God Jefferson!

Taaa będzie z nim trochę śmiechu. Jakoś wydawało mi się, że Steve był krótko, tymczasem póki co się trzyma i miewa dobre akcje.

- MauZ - 23-03-2011

dzwonek do drzwi.
Peg: To pewnie pizza, którą dla Ciebie zamówiłam.
Al biegnie do drzwi, otwiera, a w progu Marcy.
Al: Jest płaska i czuć serem, ale to nie pizza.

:lol:

- Hitch - 23-03-2011

Szykuj się, Mentalu, na sporą obniżkę jakości w 6 sezonie, która potrwa gdzieś tak do połowy. Niestety, po tej odwilży nastąpi jeszcze większy spadek w postaci siódmej serii. Trudno powiedzieć, kiedy się robi znów lepiej, bo jestem na 15 odcinku tejże i poprawa jeszcze nie nastąpiła. Z pewnością 8 część powraca do korzeni z 5 i wcześniejszych.

- Mental - 24-03-2011

Al do żony o grubych babach:

Widziałaś ten nowy salon aerobiku nad obuwniczym? Ten z napisem "zniżka od ćwierć tony"? Ćwiczyły dzisiaj podskoki. Całe stado. To było okropne. Sufit się rozpadł, a one spadły i zakryły słońce. Doświadczyłem cieplarnianej zimy.

:)

Nie wiem jak wy, ale ja sobie regularnie notuje wszystkie najlepsze teksty Bundy'ego :)

- Craven - 27-03-2011

To było niezłe:

Marcy: Po co nam w ogóle staniki?
(szykuję się na komentarz do rozmiaru w wykonaniu Ala)
Al: Żeby piersi nie leżały w obiedzie.

...

Marcy: Wiesz kto ponosi winę za staniki?
Al: Ja?
Marcy: Nie. Mężczyźni.
(...)
Marcy: Gdyby mężczyźni mieli piersi...
Al: Nie potrzebowalibyśmy kobiet.

- Mental - 27-03-2011

6 seria jak na razie ostro słabuje. Dużo wątków i pomysłów z dupy i co gorsza, wszyscy są teraz dla siebie nagle bardziej życzliwi, ogólnie jest za sympatycznie i za hujowo. Al robi z siebie durnia, pajacuje, co to ma być? Gdzie się podziała tragikomiczna "nadbudowa" całości? Zwolnili poprzednich scenarzystów czy co? No i niech mi ktoś wyjaśni, o co biega z motywem ciąży Peggy?? Przez pierwsze parę odcinków ciężarna, potem na cztery odcinki znika z serialu, a potem wraca i już nie jest w ciąży? Co jest grane? A Jefferson to na razie marna podróba Steve'a. Mam nadzieję, że się jeszcze rozkręci.

- Mental - 27-03-2011

Craven napisał(a):Marcy: Gdyby mężczyźni mieli piersi...
Al: Nie potrzebowalibyśmy kobiet.

W drugim sezonie był kapitalny dialog jak Al opowiadał Steve'owi o swoim śnie, w którym na Ziemi wylądował statek kosmiczny i wyszła z niego Marsjanka z trzema cyckami. Steve spytał, czemu trzy cycki, a Al odpowiedział, że ten trzeci to na plecach do tańca :) :)

- Craven - 27-03-2011

Yep :D pamiętam.

- Albertino - 27-03-2011

Mental napisał(a):No i niech mi ktoś wyjaśni, o co biega z motywem ciąży Peggy??

Aktorka grająca Peggy była w ciąży, ale poroniła. Dostała 4 odcinki przerwy i najwyraźniej postanowili z tego wątku ciążowego w ogóle zrezygnować takim "sprytnym" trikiem.

- BezcelowyAlbatros - 27-03-2011

Zauważyłem coś dziwnego w DVDripach. Sezon drugi, pierwsze 3 odcinki, i zdarza się, że przez kilkanaście sekund pobrzmiewa lektor z IVONY, a potem przeskakuje normalny. Czy tak jest na źródłowych DVD? Bo mi wygląda na to, że braki nieprzeczytanych list dialogowych łatali sztucznym lektorem.

A'propos ciąży Peggy, pamiętam, jak przez mgłę, że w równie dziwnych okolicznościach pojawiło się w rodzinie i zniknęło trzecie dziecko, które wszyscy nazywali Junior, ale nie jestem pewien, czy to było rodzony potomek Ala, czy jakiś adoptowany...

- wujo444 - 28-03-2011

hmmm, a nie przypadkiem chodzi Ci o Siódmego? Wydawało mi się, ze to dziecko Peggy, ale angielska Wiki podaje ze to jej kuzyn (klik).

jestem w 2 sezonie, i również zauważyłem te przebitki IVONY...

- BezcelowyAlbatros - 28-03-2011

Rzeczywiście, "Siódmy". Też byłem pewien, że to dziecko Peggy...

- Albertino - 28-03-2011

Mental napisał(a):Mam nadzieję, że się jeszcze rozkręci.

Zacząłem 7 sezon i chyba będzie lepiej. Drugi odcinek fajny. W 6 serii za dużo jest odcinków kretyńskich aż do przesady i mam nadzieję, że twórcy się pokapowali, że nie tędy droga :)

- piter87 - 28-03-2011

Siódmy z tego co pamiętam jest owocem wizyty kuzynów Peggy, którzy wychodząc na chwilę zostawili go pod opieką Bundych i już nie wrócili.

- Mental - 28-03-2011

Albertino napisał(a):Aktorka grająca Peggy była w ciąży, ale poroniła. Dostała 4 odcinki przerwy i najwyraźniej postanowili z tego wątku ciążowego w ogóle zrezygnować takim "sprytnym" trikiem.

No właśnie o ten "sprytny" trik pytam - albo mrugnąłem i czegoś nie zauważyłem, albo nie dociągnął mi się jakiś odcinek, ale... jak twórcy wykręcili się z wątku ciążowego?? Po prostu go olali?

- kryzys - 28-03-2011

Mental napisał(a):
Albertino napisał(a):Aktorka grająca Peggy była w ciąży, ale poroniła. Dostała 4 odcinki przerwy i najwyraźniej postanowili z tego wątku ciążowego w ogóle zrezygnować takim "sprytnym" trikiem.

No właśnie o ten "sprytny" trik pytam - albo mrugnąłem i czegoś nie zauważyłem, albo nie dociągnął mi się jakiś odcinek, ale... jak twórcy wykręcili się z wątku ciążowego?? Po prostu go olali?

Witam
Pod koniec 11 odcinka s6 Al się budzi (śniło mu się że był detektywem) i pyta dzieci czy ciąża matki i Marsi to też był sen