Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26)
+--- Wątek: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu (/Thread-90-NAJGORSZYCH-SEQUELI-wyniki-plebiscytu--2371)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Lawrence - 15-10-2011

Moje typy, ale wolę być w błędzie:

1. Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki.
2. Gwiezdne wojny: Mroczne widmo
3. Szklana Pułapka 4.0
4. Tranformers 2: Zemsta Upadłych
5. Batman & Robin

Chociaż akurat dwa pierwszy filmy lubię, ale znając świat to niestety pewnie trafią na podium I wcale bym się nie zdziwił, gdyby nagle i "The Dark Knight" znalazł się w tej liście:/

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - military - 15-10-2011

Ja już dałem swój typ, ale skoro oficjalnie rozpoczyna się teraz:

Highlander 2
Mroczne widmo
Batman i Robin
Indy 4
TF2

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Gemini - 15-10-2011

Pytanie tylko, czy Mroczne widmo aby na pewno się kwalifikuje? Przecież to jest prequel jest.

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Albertino - 15-10-2011

Mroczne widmo przynajmniej ma w minimalnym stopniu klimat starych części i się w miarę trzyma kupy, już prędzej bym typował Atak Klonów i Zemstę Sithów - szczególnie Atak to nieoglądalny gniot. Ale oczywiście gdyby nie były prequelami.

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Gemini - 15-10-2011

Jakby nie patrzeć Atak klonów jest sequelem. Sequelem Mrocznego widma:)

Zresztą ja też uważam go za film gorszy niż widmo.

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Albertino - 15-10-2011

hmm <ok> No to Atak Klonów do pierwszej 10 spokojnie. W ogóle jakie tam są obleśne efekty specjalne, obwódki widać na aktorach jak byk, co jest o tyle dziwne, że nawet w Widmo wyglądało o wiele bardziej zjadliwie.

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - DUX - 15-10-2011

Kolejna odsłona rankingu - miejsca 40-31:
http://www.film.org.pl/plebiscyty/najgorsze_sequele/40-31.html

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Martinipl - 15-10-2011

Zestawić "T3" z "Ja wam pokażę"... Lipa, nie lista.

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Gieferg - 15-10-2011

Co prawda nie wiem co w ogóle na liście robi T3, ale przynajmniej Salvation jest wyżej. Z całej reszty widziałem tylko tego nieszczęsnego Kosiarza, na którym męczyłem się jak na Tron Legacy.

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Lawrence - 15-10-2011

Hm, sporo na liście pojawia się filmów, które są co prawda kontynuacjami, ale akurat ich pierwsze części były równie złe.

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Danus - 15-10-2011

Zasłużone miejsce Zejścia 2 i Matrixa Reaktywacji.
Tylko tak nie bardzo wiem, o co chodzi z tymi Szczękami. Chyba, że tak dawno widziałem ten film, że już nie pamiętam co w nim było złego:P

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Berus - 15-10-2011

Tylko poprawcie to wielgachne TERMIANTOR przy Salvation :)

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Gieferg - 15-10-2011

Swoją drogą: co tu robią takie bzdety jak "ja wam pokażę" cz sequel Zmierzchu ? Miały być ponoć sequele dobrych filmów?

Danus: ze Szczękami 3 chodzi mniej więcej o to, że złe jest w tym filmie wszystko. Przy czym jednak Szczęki 4 z mściwym, ryczącym jak lew, eksplodującym od nabicia na dziób łodzi rekinem oraz zmartwychwstającym Mario Van Peeblesem powinny być wyżej.

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - DUX - 15-10-2011

Poprawione ;)

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - military - 16-10-2011

Ten plebiscyt jest groteskowy. Głównie ze względu na założenie "tylko sequele DOBRYCH filmów", które nie jest przestrzegane.

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Burial - 16-10-2011

nie chce się drapać po nie swoich jajach, ale dla mnie groteskowe jest takie pierdzenie, że plebiscyt do dupy, bo taka to a taka pozycja tu nie pasuje, bo miały być tylko kiepskie kontynuację dobrych filmów itp. A gdzież to, moi drodzy, można znaleźć definicję dobrego filmu? Co można uznać za dobry film? Dla każdego z osobna kwestia 'dobrego filmu" ma zgoła inne znaczenie i inaczej to każdy definiuje. Zdumiewa mnie to tym bardziej, że utyskiwania już nie tylko na formę, ale na sens istnienia plebiscytu wypływają od ludzi, którzy na filmach zjedli zęby, no chyba że w tej kwestii się mylę, więc powinni już wiedzieć, że nie ma czegoś takiego że 100% a nawet więcej zjadaczy chleba uzna jakiś film zgodnie za dobry. Przecież plebiscyt jest wypadkową gustów, jak o tym wielokrotnie tu pisano! A tu zamiast radości z lektury mamy całe rodziny forumowiczów zastygłe w milczącym oskarżeniu dla twórców tego arcyzabawnego plebiscytu, tak arcyzabawnego, bo dawno nie miałem okazji bawić się przy lekturze tak dobrze - choć co do poniektórych pozycji również mam zastrzeżenia! Dlatego Panowie i Panie, nie dajcie sobie tylko odstrzelić dupy ze złości ;) tylko radujmy się, że takowy plebiscyt powstał!:)

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Gieferg - 16-10-2011

Z opisu T3:

Cytat:. Uroczysta premiera odbyła się na festiwalu w Cannes, obraz zarobił swoje, ale od krytyki dostał bęcki.
jak cholera: http://www.rottentomatoes.com/m/terminator_3_rise_of_the_machines/

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Anielski_Pyl - 16-10-2011

Cytat:jak cholera

Hłaa! Co Ty mi z RT wyjeżdżasz, jak tam X-Men: First Class mają 87%, a Watchmem... 67%.

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Pitero - 16-10-2011

W tym akurat się zgadzam. First Class to bardzo dobry film, i nie ma ku temu nikt żadnych zastrzeżeń, a Watchmeni są dyskusyjni, dla jednych klasyk, dla drugich zawód względem komiksu.

RE: 90 NAJGORSZYCH SEQUELI - wyniki plebiscytu - Anielski_Pyl - 16-10-2011

Cytat:First Class to bardzo dobry film, i nie ma ku temu nikt żadnych zastrzeżeń

Ja mam, bo to film średni :)