Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Prometheus (2012) reż. Ridley Scott - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Prometheus (2012) reż. Ridley Scott (/Thread-Prometheus-2012-re%C5%BC-Ridley-Scott--2694)

- Karaluch - 30-05-2009

Cytat:Czekam na ZAJEBISTY fanowski film z wydarzeniami na Hadley's Hope.

I to jest jakiś pomysł. Daje całkiem dużo swobody, a umożliwi ponowne pokazanie tajemniczego statku słoniowatych kosmitów oraz instalowanie się królowej obcych w podziemiach. Potencjał jest spory i tylko totalny debil mógłby go nie wykorzystać. co do braku happy endu - małej dziewczynce udało się przeżyć, mi wystarczy. Na końcu Newt zostanie odnaleziona przez Ripley (Weaver użyczy głosu za ciężkie pieniądze) - ja Wam mówię, to ma moc.

- Anonymous - 30-05-2009

Czyli znowu ganianie się po korytarzach... :)

- Danus - 30-05-2009

Solo seria Alien nie jest zajebistyczna bo tak mówisz o wszystkich filmach z seri Alien. A jak wiadomo czwarta część jest słaba i nie pasuje do poprzedników, wiec jeśli stanie się to co nieuniknione i prequel będzie gniotem z Alienem w tytule to dobrze powiedzieć będzie można o pierwszych trzech częściach.

- Anonymous - 30-05-2009

Danus napisał(a):A jak wiadomo czwarta część jest słaba

A co jeśli komuś się podoba? Ojej, to wtedy nie jest słaba?

- Craven - 30-05-2009

Karaluch napisał(a):Potencjał jest spory i tylko totalny debil mógłby go nie wykorzystać.
Nie zgadzam się. Właśnie 90% debili aż zaciera ręce marząc o tym jakby to zrobili świetnie ten film i nawet wolę sobie nie wyobrażać jak bardzo zaprzepaścili by ten potencjał.

- Danus - 30-05-2009

Craven napisał(a):Solo napisał/a:
Dzieci są złe. Roznoszą zarazki.

I śmierdzą.
Co wy wiecie o dzieciach. Dzieci są świetne, a najnowszy Alien będzie gniotem co by nie offtopować. Xenomorh nie będzie zabijać tylko klepać po plecach i porywać do gniazda na partyjkę pokera.

Solo napisał(a):A co jeśli komuś się podoba? Ojej, to wtedy nie jest słaba?
Jeśli Tobie się podoba to OK. Ale większośc ludzi jakich ja znam, którzy są zgorzałymi fanami serii jadą po 4 czego się nie dziwię ani trochę.

- Anonymous - 30-05-2009

Spoko, mi tez się nie podobała.
Więc jest dla mnie jeszcze szansa?

- Danus - 30-05-2009

Solo napisał(a):Więc jest dla mnie jeszcze szansa?
Jak najbardziej, ale na wstępie musisz na kolanach do Częstochowy się wybrać, a potem zjeść 10 kilo nie obranych i nie umytych ogórków gruntowych, a wszystkie grzechy zostaną Ci wybaczone.
Dokładnie tak jak powiedział Craven, w ciul reżyserów jak i scenarzystów zaciera ręce by na swój na pewno zajebisty sposób opowiedzieć historię obcego. I tego trzeba się obawiać. Można się tylko spodziewać udziwnień i masę nie potrzebnego efekciarstwa, a brak jakiegokolwiek klimatu jakie miały trzy pierwsze filmy i po części 4.

- slepy51 - 30-05-2009

Danus napisał(a):Jak najbardziej, ale na wstępie musisz na kolanach do Częstochowy się wybrać, a potem zjeść 10 kilo nie obranych i nie umytych ogórków gruntowych, a wszystkie grzechy zostaną Ci wybaczone.
Nie ma to jak konkretnie czerstwy dowcip :-)

Kto wie, może w prequelu zostanie rozwiązna zagadka tego pana i jego mega wielkiej dziury w klatce piersiowej? :-)

[Obrazek: alien01.jpg]

- Anonymous - 30-05-2009

Ale wtedy film musiałby się obejść bez ludzi.

- Mierzwiak - 30-05-2009

I byłby nieoglądalny dla motłochu, dlatego nie powstanie. Next idea please!

Chciałbym powziąć tu i teraz bardzo ważną decyzję - przestaję wypowiadać się na temat remake'ów, rebootów, prequeli i sequeli kultowych filmów dopóki nie zobaczę przynajmniej teasera z choćby drobnym materiałem filmowym. Każdy kto złapie mnie na złamaniu tej obietnicy może mi wirtualnie strzelić w pysk.

- Anonymous - 30-05-2009

Mierzwiak napisał(a):I byłby nieoglądalny dla motłochu, dlatego nie powstanie.

Czyli i dla Ciebie niestety. Trudno sobie wyobrazić film, w którym bohaterami byliby sami i wyłącznie obcy - posługujący się niezrozumiałą logiką zachować i emocji, bez udziału ludzkich bohaterów jako punktu odniesienia. Oczywiście można by zrobić taki filmowy eksperyment, ale trudno powiedzieć, czy to by miało choćby gram sensu.

- slepy51 - 30-05-2009

Solo napisał(a):Ale wtedy film musiałby się obejść bez ludzi.
No i? Rozkmina jest tak samo prawdopodobna, jak wszystkie do tej pory, z jednym mimo wszystko wyjątkiem - pokazanie tego byłoby na pewno mega ciekawe i wnoszące_coś_do_serii. Oczywiście wiem, że to tylko moje pobożne życzenie, bo czegoś takiego nie doświadczymy, ale zamiast kpin i wszechobecnego naśmiewania się (w końcu to będzie prequel a nie remake) chciałbym poznać Wasze pomysły na poważnie, a nie same jaja, choćby i obcego pochodzenia. Ja wiem, że wy tutaj w większości jajcarze jesteście i mega napierdzielajacie kawałami, ale temat jest w sumie poważny. W końcu jedna z większych (jeśli nie największa i najbardziej znana) serii S-F doczeka się filmu, który opowie nam, co się wydarzyło PRZED. Także bez podśmiechujek, poważnie proszę ;-)

- Mefisto - 31-05-2009

Danus napisał(a):Historia Obcego jest już maksymalnie wyczerpana i nic ciekawego ani interesującego nam nie pokażą(w szczególności f....! Fox).

sęk w tym, że kwintesencja Obcego polega na jego tajemniczości i niedopowiedzeniach - Fox oczywiście marzy sobie, aby wszystko dopowiedzieć na 150 sposobów. Solo już się tym jara. Normalni ludzie nie.

- slepy51 - 31-05-2009

Mefisto napisał(a):Solo już się tym jara. Normalni ludzie nie.
Normalni ludzie też. Tylko fanboje 3 pierwszych części rodem z forum KMF-u już teraz wiedzą, że to będzie mega gówno :-) Prawdopodobieństwo w sumie jest duże, ale trzeba mieć nadzieję - reżyseruje typ od reklamówek (wiadomo), debiutant (wiadomo), nikt w niego nie wierzy (też wiadomo), całość po premierze zostanie na pewno oceniona mega słabo (w sumie to tez chyba wiadomo :-) ). Także ja z osądem poczekałbym przynajmniej do premiery, albo chociaż zwiastuna i kilku promocyjnych fot ;-)

- Mefisto - 31-05-2009

slepy51 napisał(a):
Mefisto napisał(a):Solo już się tym jara. Normalni ludzie nie.
Normalni ludzie też. Tylko fanboje 3 pierwszych części rodem z forum KMF-u już teraz wiedzą, że to będzie mega gówno :-) Prawdopodobieństwo w sumie jest duże, ale trzeba mieć nadzieję)

nadzieja matką głupich i bossów z USA :) Jak chcesz możemy się założyć, że to będzie syf niebagatelny - mam już zakładać konto w Lucas Bank?

- slepy51 - 31-05-2009

Proszę ja Ciebie - szanse póki co oscylują w granicach 50- 50, także ja tym razem (choć ogólnie w Hollywoody słabo wierzę) podejmę rękawicę ;-)

- Craven - 31-05-2009

Ja mogę rzucić małego flame baita i powiedzieć, że czwarty Alien nie jest totalnie do dupy. Ma kilka świetnych patentów jak Johnner, kaleka, scena pod wodą, scena na windzie i ogólnie bardzo RPGowy team. Szkoda tylko, że newbornem totalnie urżnęli ten film i podobnych rzeczy spodziewam się w prequelu - ktoś nie wytrzyma i zrobi super-królową albo carycę obcych, która będzie jeszcze bardziej szponiasto-zębiasta, będzie mieć skrzydła i będzie hiperinteligentna... Bo musi być więcej, lepiej, głośniej...

- Mefisto - 31-05-2009

Dokładnie Craven - 10 lat temu może i powiedziałbym temu projektowi nieśmiałe TAK. Dziś, wiedząc jak się kręci i wiedząc, jak wyszedł Alien 4 (który, jak mówisz, filmem złym nie jest, jednak nie może się równać do poprzedników i totalnie kopie universum Aliena), mówię mu kategoryczne NIE.

- koronex1989 - 09-06-2009

No i już pojawiają się komplikacje:
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=55732