![]() |
|
World War Z(reż. Marc Forster) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: World War Z(reż. Marc Forster) (/Thread-World-War-Z-re%C5%BC-Marc-Forster--2967) |
RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Mierzwiak - 21-06-2013 Od momentu akcji na pokładzie samolotu, cała reszta filmu (czytaj: trzeci akt) została napisana od nowa. Z artykułu nie wynika jednak, czy stało się tak już po tym, jak nakręcono poprzednią wersję. Chyba jednak tak, skoro tyle mówiło się o tych problemach, rosnącym budżecie i kolejnych dokrętkach. RE: World War Z(reż. Marc Forster) - military - 22-06-2013 Jarema twierdzi, że fajne, a ja rezerwuję bilety, bo: a) nie widziałem w kinie jeszcze żadnego filmu o zombie; b) recenzje są naprawdę zachęcające; c) jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby Pitt wyprodukował gniota. RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Szaman - 22-06-2013 Co ciekawe, film jednak nie przyniesie wstydu przy kasach, wpływy z piątku w amerykańskich kinach to ok 20 mln$. RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Arahan - 22-06-2013 wojskowy właśnie miałem to wrzucać, koleś staje się dla mnie prawdziwą wyrocznią :) mega luźny, fajny styl co do filmu - też chyba pójdę, recki nie są tragiczne, a zombie apokalipsy nigdy dosyć, szaman - 20 mln przy takim budżecie to bardzo mało, zobaczymy po weekendzie RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Szaman - 22-06-2013 Obecnie jest mowa o 20-25, czyli weekend powinien przynieść 55-65 mln$, przy całkiem niedawnych prognozach to wręcz kosmiczny wynik. Przy dużych spadkach film powinien przynieś ok 130 mln$ z USA, przy małych może powalczyć nawet o 200 mln$. Wielkie 190 mln$ budżetu jest kulą u nogi, ale finansowego wstydu i tytułu klapy lata już nie będzie. RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Tomkiewicz - 22-06-2013 (22-06-2013, 07:38)military napisał(a): b) recenzje są naprawdę zachęcające; Z niecierpliwością czekam na Twoje wrażenia. Fajnie będzie czytać, jak to Military ciska gromy w Pitt-ologicznego gniota ;) RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Szaman - 23-06-2013 66 mln$ z weekendu w amerykańskich kinach, spodziewana klapa stała się niespodziewanym sukcesem kasowym. RE: World War Z(reż. Marc Forster) - nawrocki - 23-06-2013 Ale ja w zasadzie nie wiem, dlaczego to miało być klapą? Przez ciągłe dokrętki i przesuwanie premiery? Bo w sumie temat baaardzo popularny (wystarczy spojrzeć, jaką oglądalnością cieszy się takie Walking Dead), rozpierdol na zwiastunach jest, Pitt w roli głównej jest, recki przyzwoite no last but not least, jest to adaptacja bestsellera - i nieważne, że ponoć mało co z niego zostało na ekranie. W sumie się nie dziwię, że tyle zarobił. Serio. RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Szaman - 23-06-2013 Ciągłe dokrętki i atmosfera na nich (Pitt komunikujący się z Fosterem poprzez asystentów) wystarczyły aby jeszcze do niedawna film wzbudzał dość negatywne odczucia w internecie. Paramount postawił wszystko na jedną kartę, wyszedł z filmem do widzów i dziennikarzy na pokazach przedpremierowych i sytuacja się odwróciła. RE: World War Z(reż. Marc Forster) - simek - 23-06-2013 Myślicie, że można liczyć na ciekawe maiking-ofy o tych problemach na wydaniu dvd/blu? RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Szaman - 23-06-2013 E tam, będą formułki o "trudnej, ale efektywnej współpracy i normalnych dla tak wielkiej superprodukcji napięciach twórczych". RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Lawrence - 23-06-2013 Ja tam bardziej bym liczył na typowe lukrzenie jak to świetnie było na planie i jak wszyscy dobrze się rozumieli jak jedna wielka rodzina. RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Grievous - 23-06-2013 Jeżeli film stanie się kultowy (w co ciężko uwierzyć) to może za 10 lat w jakimś "Special 10th Anniversary Edition". W najbliższym wydaniu- ni ch*j. RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Tyler Durden - 26-06-2013 No i proszę, jedno z pozytywniejszych zaskoczeń tego roku. „World War Z” okazał się być dobrym filmem. Na seansie pełno ludzi, scenariusz całkiem zgrabny, książka w gruncie rzeczy zignorowana, ale przynajmniej niezmaltretowana. Nie każdy będzie jednak zadowolony. Zwłaszcza na tym forum. PG-13 jest niestety odczuwalne, w filmie takim jak "Warm Bodies" można machnąć ręka na brak krwi, flaków i urwanych kończyn. W przypadku postapokalipsy zaserwowanej na serio, złagodzona strona wizualna gryzie się (pun not intended) z serwowaną treścią. Nietrudno jednak wywnioskować, że nie do miłośników filmów o zombie jest skierowany „World War Z”. Marc Forster nakręcił typowego letniego blockbustera - bezpiecznego, nie kontrowersyjnego, przyjaznego rodzinnym wypadom do kina, zapewniającego solidną dawkę widowiska, umiarkowanie inteligentnego fabularnie, ale niewyzbytego głupotek, rozczarowującego poziomem grozy i napięcia, pozostawiającego odbiorcę w stanie emocjonalnego zawieszenia. Co nie znaczy, że jest to zły film. Nie odstaje poziomem od innych przyzwoitych produkcji dla masowego widza, smuci jedynie, że miał w sobie potencjał na coś lepszego. O filmie więcej się rozpisałem w recenzji, nie będę kopiować całej, bo wyszła dość długa, zainteresowanych odsyłam do źródla: http://kinofilizm.blogspot.co.uk/2013/06/world-war-z-recenzja.html RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Sephiroth - 27-06-2013 Ja spodziewałem się jednak czegoś więcej. Film nie był zły, podobał mi się ale coś mi w nim zabrakło. Historia, hmm mogła by być lepsza nic specjalnego no ale może to przez to, że ostatnio grałem w The Last of Us a przy tej historii jaką tam dostałem wszystko inne o zombie wydaję mi się teraz marne. Efekty? Katastrofy, jakaś szybsza akcja - wszystko to widzimy w zwiastunie i nie ma nic więcej. Zombie w tym filmie to jedne z najbardziej głupich zombie jakie widziałem, sposób poruszania się i nie chodzi tylko o to, że zombie powinno być powolne, niech sobie będzie i szybkie jak to było w 28 dni później. Tutaj po prostu nienaturalnie się poruszały, taka totalna sztuczność biła z ekranu. Najbardziej było to widać przy tej wspinaczce na mur obronny. Ocena 7 RE: World War Z(reż. Marc Forster) - SonnyCrockett - 27-06-2013 Hmmm...opis wskazuje że film film jest słaby ale ocena 7 wskazuje co innego. :P RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Sephiroth - 27-06-2013 (27-06-2013, 12:19)SonnyCrockett napisał(a): Hmmm...opis wskazuje że film film jest słaby ale ocena 7 wskazuje co innego. :PSkupiłem się jedynie na minusach w tym poście ale napisałem na początku, że film nie jest taki zły tylko już po prostu nie wymieniałem tego co mi się podobało. W konsekwencji gdybym miał zaczynać od oceny 10 i lecieć w dół to te minusy właśnie obniżyły ocenę o trzy oczka :) RE: World War Z(reż. Marc Forster) - SonnyCrockett - 27-06-2013 To chyba musisz dopisać te plusy bo wyszło jakby opinia była szczera a ocena za pieniądze ;) RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Lawrence - 27-06-2013 (27-06-2013, 11:13)Sephiroth napisał(a): Zombie w tym filmie to jedne z najbardziej głupich zombie jakie widziałem, Ale zombie chyba z natury nie zaliczają się do inteligentnych osobników? ;) RE: World War Z(reż. Marc Forster) - Mefisto - 27-06-2013 (26-06-2013, 22:16)Tyler Durden napisał(a): Marc Forster nakręcił typowego letniego blockbustera - bezpiecznego, nie kontrowersyjnego, przyjaznego rodzinnym wypadom do kina To ja sobie poraduję w takim razie, bo od filmu o takim temacie i z takim tytułem wymagam jednak poziomu wyżej od Teletubisiów. |