Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Dead Man Down - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+--- Wątek: Dead Man Down (/Thread-Dead-Man-Down--3025)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

RE: Dead Man Down - nawrocki - 08-03-2013

Jedno wiadomo na pewno: Oplev drugim Refnem na pewno nie jest.

Szkoda.

RE: Dead Man Down - Azgaroth - 08-03-2013

To już było wiadomo od jego poprzedniego filmu :)

RE: Dead Man Down - Mefisto - 08-03-2013

(08-03-2013, 11:50)Craven napisał(a): Smuteczek. Zapowiadało się tak syto...

Serio? Przecież już pierwszy zwiastun pokazywał, że to będzie 'yet another action flick'

RE: Dead Man Down - Mental - 08-03-2013

Jakuzzi napisał(a):W każdym razie bardziej niż gdyby DMD miał 95%, a potem okazał się przereklamowaną hipsterską sensacją, co już nie raz się zdarzyło.

Dokładnie.

RE: Dead Man Down - Mierzwiak - 08-03-2013

(08-03-2013, 17:49)Mefisto napisał(a): Serio? Przecież już pierwszy zwiastun pokazywał, że to będzie 'yet another action flick'
Dokładnie. Ale wiesz, ludzie wierzyli, w końcu Farrell i Rapace grają w samych zajebistych produkcjach :P

TEN MOMENT - gdy wychodzą recki jakichś niedorozwojów z RT i znafcy na forum mogą obwieścić "a nie mówiłem: another action flick" :)

RE: Dead Man Down - Craven - 08-03-2013

^^^ :D

Sobie sprawdziłem. Tak wygląda pierwsza trójka moich najulubieńszych filmów:

1. Heat
2. Miami Vice
3. Alien III

Dwa z tych filmów dostały na RT zgniłego pomidora. Przypadek? Nie sądzę.

:)

RE: Dead Man Down - Mierzwiak - 08-03-2013

Czekam na Twoją recenzję tego filmu Mental. Tak bardzo, że wszystkie premiery kinowe tego roku mogą się schować.

RE: Dead Man Down - Jakuzzi - 08-03-2013

(08-03-2013, 18:23)Mental napisał(a): TEN MOMENT - gdy wychodzą recki jakichś niedorozwojów z RT i znafcy na forum mogą obwieścić "a nie mówiłem: another action flick" :)

Otóż to. ;)
Ja tak w każdym razie absolutnie nie skreślam DMD z powodu mało optymistycznych recek. Powiem nawet, że taka sytuacja mnie jeszcze bardziej intryguje i rozbudza oczekiwania.

@Mierzwiak

Jak film będzie do dupy, napiszę to wprost tu w tym wątku, po czym stracę sens życia i popełnię samobójstwo :)

RE: Dead Man Down - Craven - 08-03-2013

(08-03-2013, 18:35)Mental napisał(a): Sobie sprawdziłem. Tak wygląda pierwsza trójka moich najulubieńszych filmów:
1. Heat
2. Miami Vice
3. Alien III

A czy zdaje sobie pan sprawę, że w środowisku prawdziwych kinomanów, Miami Vice ssie pałkę?

RE: Dead Man Down - nawrocki - 08-03-2013

To pewnie nie jestem prawdziwym kinomanem. Ale nie żałuję, skoro w zamian mogę uważać MV za zajebisty film :)

Jak ktoś wyżej pisał - też nie skreślam DMD i nadal czekam na ten seans z niecierpliwością. Jak koniec końców wystawię coś powyżej 5/10, będę zadowolony.

RE: Dead Man Down - Bucho - 08-03-2013

Mental/Jakuz - przeszkadzala wam won artystycznego pierda w Drive (ktory budzil same zachwyty), a tutaj wszyscy film jada za przekombinowanie, symbolike/jakies arty-fazy...imo szykuje sie nieudany eksperyment, i szkoda, ze rezyser poszedl (jak mozna wywnioskowac) w kierunku bajerowania, zamiast klasycznej zemsto-rozjebki. Na film sie oczywiscie wybieram i nie moge sie doczekac, ale juz sie nie nastawiam na nie wiadomo jaki cud filmowy.

Bucho, czekam w takim razie na recke. Akurat twoje zdanie warte jest więcej niż 100 zgniłych pomidorów od bakłażanów z RT ;)

RE: Dead Man Down - Jakuzzi - 09-03-2013

Na joblo, do którego mam największe zaufanie spośród zagranicznych serwisów, DMD dostał 7/10, więc nie jest źle. Co prawda w recenzji zostało podniesionych kilka niezachęcających spostrzeżeń, z artystycznymi wątkami włącznie, ale cóż - tu już nie ma więcej co gdybać i oceniać po recenzjach, trzeba zobaczyć na własne oczy. Jak film okaże się gównem, to nie będzie to pierwszy i ostatni raz, kiedy czadowy zwiastun przerósł rzeczywistość. Tak samo było zresztą z Drive. ;)

RE: Dead Man Down - nawrocki - 09-03-2013

Jak ten film będzie choć w połowie tak dobry, jak Drive, pewnie znajdzie się w czołówce mojej listy najlepszych tytułów 2013.:)

RE: Dead Man Down - Gal Anonim - 09-03-2013

(08-03-2013, 11:11)Bucho napisał(a): Nawet mi raperski kawalek w trailerze nie przeszkadzal, a to juz cos :)

33% od topowcow i glowny zarzut, ktory mozna podsumowac cytatem z recki pozytywnej: "I am recommending that you see this, if only so you can explain to me what the hell just happened" - no i masz babo placek. Miala byc klasyczna opowiesc o zemscie, a "director of original GWTDT" chcial sie pobawic w artyste i zrobic wielkopomne dzielo...a wyszedl (prawdopodobnie) nieudany eksperyment.
No dla mnie to jest najbardziej odpychajace, bo konsensus z RT mowi:

While the fine cast keeps Dead Man Down watchable throughout, the film is weighted down by absurd plot twists and a slack pace.

Slack pace to jeszcze moge zrozumiec, bo moze byc po prostu klasycznie wolny - za wolny na dzisiejsza sensacje. Ale absurdalne zwroty akcji? Cóż, to nie zapowiada się zbyt dobrze. I tak czekam.

RE: Dead Man Down - Mental - 10-03-2013

Opinie "zwykłych ludzi", którym film się podobał, brzmią zachęcająco:

It's a revenge drama. It's deep, suspenseful, you care about the characters, the acting is great, and the few gunfights there are are amazing. Once again, a low score is more proof you should see a movie.

I loved the shit out of it, while many seemed to have hated it I thought it was a well crafted revenge thriller. It has stellar performances from it's cast and great lighting and editing. while it's not for everyone it's definitely for me.

RE: Dead Man Down - Mierzwiak - 10-03-2013

(10-03-2013, 22:32)Mental napisał(a): great lighting
Serio? SERIO? :D

Dobra, nie czepiam się. Nawet jeśli film miałby okazać się słaby, to i tak trzeba zobaczyć dla Rapace i Farrella.