Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Vikings [History] - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Vikings [History] (/Thread-Vikings-History--3347)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

RE: Vikings [History] - raven.second - 03-05-2014

No, słabiutko. Poprzednie odcinki były znacznie lepsze pod każdym możliwym względem, ale jestem w stanie wybaczyć to drobne potknięcie... bo to było drobne potknięcie, prawda? Trzeci sezon będzie jak najlepsze odcinki, pełen rozmachu, klimatu, fenomenalnej muzyki i w ogóle och ach.

RE: Vikings [History] - Craven - 04-05-2014

Finał nie był zły, ale zdecydowanie słabszy od reszty sezonu. Straszliwie naiwnie wypadły te niedzielne intrygi.

Natomiast absolutnie zajebiaszcza miejscówka na końcu, jak to możliwe, że ekipa Petera Jacksona nie znalazła tego?

[Obrazek: eKH2ne1.jpg]

RE: Vikings [History] - Mefisto - 04-05-2014

Skała jak z Króla Lwa - brakuje tylko ognia na dole :)
A finał cienki jak dupa węża.

RE: Vikings [History] - jarod - 04-05-2014

Cały sezon od czasu powrotu ekipy z Anglii cienki strasznie, z pojedynczymi przebłyskami fajności. Z postaci nie wk...wia już tylko Lagherta, fabuła sprawia wrażenie pisanej na kolanie (król Anglii przedstawiony jako motherfucker koniec końców nie robi NIC w całym sezonie, WTF motywacje bohaterów, niby dzieje się dużo a w sumie nie dzieje się nic), gdyby nie bitewki i pojedyncze klimaciarskie sceny trzeci sezon chyba bym odpuścił, tak to jednak przemęczę...

RE: Vikings [History] - raven.second - 04-05-2014

Cytat: Z postaci nie wk...wia już tylko Lagherta
Ona rozwinęła się chyba najlepiej ze wszystkich - foch na Ragnara i opuszczenie Kattegat to stare dzieje, teraz po prostu jest sobą, czyli shieldmaiden :)

RE: Vikings [History] - jarod - 04-05-2014

Ale jaki foch? Zachowała się adekwatnie do sytuacji i za to ma z miejsca +50 do szacunku ode mnie. A że Ragnar jest DEBILEM i woli wkurzającą ksienżniczkem z megairytującą wielkopańską manierą od takiej super babki jak Lagherta, to już jego problem.

Nosz kurde:
[Obrazek: tumblr_n4yi54tyZs1r5cpiuo4_250.gif]

RE: Vikings [History] - raven.second - 04-05-2014

Ragnar proponował przecież, by Lagherta została razem z nim i Auslag - Lagherta zamiast tego wyjechała hen daleko, a resztę znamy. Ale było minęło, teraz jest tylko lepiej (co widać na gifie).

Cytat:Ragnar jest DEBILEM

RE: Vikings [History] - Quay - 05-05-2014

(04-05-2014, 22:23)jarod napisał(a): A że Ragnar jest DEBILEM i woli wkurzającą ksienżniczkem z megairytującą wielkopańską manierą od takiej super babki jak Lagherta, to już jego problem.

Tylko że ta wkurzająca księżniczka z megairytującą wielkopańską manierą w przeciwieństwie do super babki Lagerthy może rodzić mu synów, a to dla niego priorytet. Na palcach jednej ręki można policzyć w tym sezonie odcinki, w których Aslaug NIE była w kolejnej ciąży.

RE: Vikings [History] - Mental - 05-05-2014

jarod napisał(a):A że Ragnar jest DEBILEM

Nie jest.

RE: Vikings [History] - jarod - 05-05-2014

Mógł znaleźć kogoś mniej irytującego :)

RE: Vikings [History] - Mental - 05-05-2014

Ragnar to człowiek renesansu. Uczy się nowych modlitw i miażdży czaszki zdrajcom.

RE: Vikings [History] - MOLQ - 05-05-2014

Final moze i slaby, ale sezon ogolnie nie byl zly, pierwszy oczywiscie byl zajebiaszczy jak Ragnar dochodzil do wladzy. Teraz mam nadzieje, ze odpuszcza jarlow i krolow, ktorzy beda chcieli obalic Ragnara, a skupia sie na podbijaniu ziem.

RE: Vikings [History] - Quay - 06-05-2014

(05-05-2014, 20:59)jarod napisał(a): Mógł znaleźć kogoś mniej irytującego :)

Nie irytuje mnie i nie wydaje mi się, żeby była przesadnie wyniosła, na ogół jest chyba w porządku wobec innych. Czepiasz się, bp nie jest Lagerthą :). Z wyglądem tylko sprawa dyskusyjna - Lagertha jest piękna w normalny sposób, a aktorka grająca Aslaug ma taką "nieludzką" urodę, mogłaby zagrać elfkę albo kosmitkę bez charakteryzacji. Może w duecie z Cumberbatchem.

Nie będę trzeszczeć na finał, faktycznie nie porwał, tak jak odcinki po "orle", ale reszta odcinków w sezonie była na tyle dobra, że można na to przymknąć oko. Tylko tę księżniczkę nimfomankę bym wywaliła, bo to zbędny i wyjątkowo awkward element komediowy (?).

RE: Vikings [History] - Grievous - 08-05-2014

Podobno w wersji ocenzurowanej finału 2 sezonu (czyli podejrzewam że takiej którą większość forumowiczów widziała) została wycięta scena która raczej jednoznacznie pokazuje że Ragnar utrzymuje dosyć dobre relacje z obiema żonami ;)

https://twitter.com/PageMichelapage/status/462709854549708801/photo/1

RE: Vikings [History] - Mental - 08-05-2014

haha, Ragnar - Co mnie nie zabije, niech lepiej spierdala. Takiego genialnego mema dzisiaj widziałem :)

RE: Vikings [History] - Mefisto - 09-05-2014

Cytat:Why did this not show in the US version? I'm finding the US version is much edited vs European version!

No patrz kurwa, jesteśmy w Europie, a mamy ten sam shit co za oceanem :/

RE: Vikings [History] - Grievous - 09-05-2014

"European" to trochę nadużycie, bo nieocenzurowana wersja jest chyba emitowana tylko we Francji. Niemcy dostają wersję ocenzurowaną, ale nie tak mocno jak reszta świata (chyba mają coś w stylu blura nałożonego w scenach z nagością, więc też choojnia). A w sieci (poza BDripami 1 sezonu) dostanie nieocenzurowanej wersji jest chyba nie możliwe. Przy okazji premiery 2 sezonu naszukałem się jak głupi, ale koniec końców są tylko ripy z amerykańskiej/kanadyjskiej TV lub webripy- wszystko ma cenzurę.

RE: Vikings [History] - Mefisto - 09-05-2014

(09-05-2014, 00:35)Grievous napisał(a): nieocenzurowana wersja jest chyba emitowana tylko we Francji.

75% podatek robi swoje :P

RE: Vikings [History] - bloonus - 09-05-2014

(06-05-2014, 10:31)Quay napisał(a): a aktorka grająca Aslaug ma taką "nieludzką" urodę, mogłaby zagrać elfkę albo kosmitkę bez charakteryzacji.

przekladajac na zwykly jezyk, pasztet

RE: Vikings [History] - Mental - 09-05-2014

bloonus :) :)