Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Frozen (2013-2019) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Filmy i seriale animowane (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-i-seriale-animowane--23)
+--- Wątek: Frozen (2013-2019) (/Thread-Frozen-2013-2019--3482)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

RE: Frozen - raven.second - 11-03-2014

Honest Trailers uderza w sedno :) ale nie zmienia to faktu, że Frozen mi się po prostu szalenie podoba.

Cytat:Może i Lew z Bestią się wybijają, ale Dzwonnik i Pocahontas?
Pocahontas nie widziałem już bardzo dawno, ale Dzwonnik to jeden z lepszych Disneyów według mnie.

RE: Frozen - Grievous - 11-03-2014

Dzwonnik to najbardziej niespójny film Disneya, który przed katastrofą ratuje genialne "Hellfire". Największy WTF to, o ile dobrze kojarzę, śpiewające o miłości gargulce (okropne comedic relief) na tle płonącego Paryża podczas rzeźni na Cyganach :P

RE: Frozen - Bogdan - 11-03-2014

Dzwonnik ma dużo kapitalnych scen i jest fantastycznie narysowany; scena z Sanctuary, Hellfire czy prolog do dziś robią na mnie niesamowite wrażenie. Niemniej wątek przyjaźni Quasimodo z gargulcami jest w istocie trochę dziwny :) Ale to i tak dobry film. Za to książka - znakomita.

RE: Frozen - Juby - 11-03-2014

(11-03-2014, 19:46)Grievous napisał(a): Może jeszcze Mała Syrenka? :)

Co to ma znaczyć? Mała syrenka jest zajebista, czołówka Disnejowskich animacji, dużo lepsza od Frozen.

Poza świetną stroną techniczną (animacja, muzyka) oraz czarnym charakterem (ze świetną piosenką) film jest raczej miałki. Jak dla mnie najbardziej przereklamowana animacja Disneya.

RE: Frozen - wujo444 - 11-03-2014

Wracając do Frozen...

Disney miał dobry pomysł, po czym zajechał go comic reliefami i wyciągniętym z tyłka przeciwnikiem. Film ładny, ale zupełnie zmarnowany.

RE: Frozen - OGPUEE - 11-03-2014

Niecodziennie ma się za czarny charakter

Akurat pomysł na czarny charakter z Frozen bardzo mi się podobał. Jedna z niewielu rzeczy które faktycznie mnie zaskoczyły ostatnimi czasy w filmach, a zwłaszcza w animacjach.

RE: Frozen - Mefisto - 11-03-2014

Eee tam, to był przewidywalny twist - w dodatku bez pokrycia.

RE: Frozen - Mierzwiak - 13-03-2014

Frozen promuje homoseksualizm i zoofilię!

SKANDAL!!!

RE: Frozen - Bogdan - 30-03-2014

Olaboga, ale przehajpowany film. Zupełnie go nie poczułem, wszystko było mi totalnie obojętne, irytowały mnie piosenki, a i ta zimowa sceneria jakoś nieszczególnie mi przypasowała. Na plus na pewno sama animacja i postać Elsy, bardzo interesująca. Tak czy siak straszny przeciętniak. 5/10

RE: Frozen - Szaman - 30-03-2014

"Kraina lodu" została właśnie najbardziej kasową animacja w historii kina, i 10 najbardziej kasowym filmem, na jej koncie znajduje się 1 mld 72 mln$.

RE: Frozen - Juby - 30-03-2014

W tym roku 5 najbardziej dochodowych filmów roku to same kaszany (żadnego ie oceniłem wyżej niż 6/10)!

RE: Frozen - Mierzwiak - 30-03-2014

(30-03-2014, 21:04)Bogdan napisał(a): Na plus na pewno sama animacja i postać Elsy, bardzo interesująca.
Laska zamieszkała w lodowym pałacu i była cała happy, że do końca życia będzie sama. Powiedziałbym, że była ostro jebnięta :)

RE: Frozen - Bogdan - 30-03-2014

No to może bardzo interesująca w swoim pojebaniu? :D

Aha, bałwan był koszmarny.

RE: Frozen - Persona non grata - 31-03-2014

(30-03-2014, 21:24)Mierzwiak napisał(a): Laska zamieszkała w lodowym pałacu i była cała happy, że do końca życia będzie sama. Powiedziałbym, że była ostro jebnięta :)

Ona wcześniejsze lata życia tak na dobrą sprawę też była sama.

RE: Frozen - Mierzwiak - 31-03-2014

W końcu wersja która mi się podoba :)

RE: Frozen - raven.second - 15-04-2014

Po dłuuugim czasie, ale jest nowy odcinek :D

RE: Frozen - Martinipl - 15-04-2014

to nie jedyny mankament tej bajki - im dłużej o niej myślę, tym gorsza się wydaje fabularnie, a wcale wrażenie pod tym względem na pierwszy rzut oka nie zrobiła.

RE: Frozen - Juby - 15-04-2014

Leże i nie mogę wstać. HISHE powinno robić sobie dłuższe przerwy między odcinkami, bo wtedy wychodzą im perełki. :D