![]() |
|
Najlepsze komputerowe efekty specjalne - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Muzyka filmowa, F/X, zdjęcia (https://forumkmf.pl/Forum-Muzyka-filmowa-F-X-zdj%C4%99cia--16) +--- Wątek: Najlepsze komputerowe efekty specjalne (/Thread-Najlepsze-komputerowe-efekty-specjalne--395) |
RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - Juby - 17-12-2012 Jak dla mnie nie było tego widać, może dlatego, że stwór poruszał się pomiędzy samymi wysokimi budynkami. A co do niskich budżetów i świetnych efektów to podaje najlepszy przykład: ![]() ![]()
RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - shamar - 17-12-2012 Czy świetne? Nie wiem czy efekty, które mają być "animkowate" można tak rozpatrywać. BTW - RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - patyczak - 17-12-2012 Cytat:Czy świetne? Nie wiem czy efekty, które mają być "animkowate" można tak rozpatrywać. A czemu niby nie? To chyba podobna sytuacja do tej z tematu o zdjęciach:D RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - Danus - 29-12-2012 http://www.filmweb.pl/video/making_of/jak+powsta%C5%82a+widowiskowa+scena+z+fina%C5%82u-29660 RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - Mierzwiak - 29-12-2012 Dlaczego tego materiału nie ma na Blu-ray? No tak, zapomniałem, bo Avengers dostało najbardziej gówniane wydanie 2012. RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - shamar - 29-12-2012 (29-12-2012, 00:37)Mierzwiak napisał(a): Dlaczego tego materiału nie ma na Blu-ray? Sprostuj jeśli się mylę: chyba większości takich FX showreeli, (które można znaleźć na stronach firm od efektów) nie umieszczają w dodatkach, nie? Nie mówię akurat o tym, gdzie są wypowiedzi twórców ale o takich typowych, gdzie jest tworzenie efektu i muzyczka w tle. RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - Mierzwiak - 29-12-2012 Źle się wyraziłem, miałem na myśli nie tyle konkretnie ten filmik, co raczej o to że FX-owego making ofu (jak i making ofu jako takiego) w wydaniu tego filmu w ogóle nie ma. (29-12-2012, 00:48)shamar napisał(a): Sprostuj jeśli się mylę:Raczej niespotykane, aczkolwiek wśród dodatków do Avatara są takie showreele z 6 różnych firm od efektów. RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - Martinipl - 29-12-2012 Po kolejnym seansie Starship Troopers, muszę to powiedzieć: efekty w tym filmie są doskonałe! Ścisła czołówka generowania stworków (niektóre arachnidy wyglądają jak animatronika!). RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - Juby - 29-12-2012 Starship Troopers ma jedne z najlepszych CGI jakie widziałem. Jednak film miał pecha bo natrafił w 1997 roku na dwóch mocarzy pod względem efektów: oscarowego Titanica i film, który ma prawdopodobnie najlepiej wykonane ujęcie CGI EVER (zaczyna się na 0:54 <<< ja tu nie widzę efektu komputerowego, tylko prawdziwego dinozaura): RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - Danus - 29-12-2012 (29-12-2012, 12:40)Juby napisał(a): film, który ma prawdopodobnie najlepiej wykonane ujęcie CGI EVER (zaczyna się na 0:54 <<< ja tu nie widzę efektu komputerowego, tylko prawdziwego dinozaura):Bo to ILM:) <fanboj ILM mode off> RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - tchopz - 29-12-2012 Tylko szkoda, że pękająca w deszczu iskier żarówka (druga od prawej nad szyldem uderzonym przez T-rexa) nadal się pali... <czepialski mode off> Choć to błąd w tradycyjnym efekcie. Ten komputerowy bez zarzutu. RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - military - 30-12-2012 Dinozaury z dwóch pierwszych Parków są nie do pobicia.:) A co do filmiku z Avengers - ciekawy, ale jak na tak dużą ilość pracy i kombinowania, efekt finalny jest zaskakująco mało... efektowny. Nie jest to jakiś specjalny zarzut względem tego przyzwoitego filmu, ale wygląda mimo wszystko bardzo serialowo. A teraz, kiedy obejrzałem ten klip, dziwię się jeszcze bardziej, że można zastosować tyle sztuczek i stworzyć wizualnie tak nijaką sekwencję. RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - Juby - 30-12-2012 (30-12-2012, 09:03)military napisał(a): Dinozaury z dwóch pierwszych Parków są nie do pobicia.:) Really?
RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - Hitch - 30-12-2012 Really. W ruchu już ta morda nie wygląda tak fotorealistycznie. RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - Juby - 30-12-2012 Owszem, wygląda: RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - Hitch - 30-12-2012 Nie, nie wygląda. RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - patyczak - 30-12-2012 Davy Jones jest świetny, ale do fotorealizmu trochę brakuje i czuć pewną sztuczność. RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - Mierzwiak - 30-12-2012 Widzieliście Davy Jonesa na Blu-ray? RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - patyczak - 30-12-2012 Nie. Jest lepiej czy gorzej? RE: Najlepsze komputerowe efekty specjalne - Juby - 30-12-2012 Wizę, że niektórzy mają problemy ze wzrokiem. Davy Jones to jeden z najlepszych (a może nawet najlepszy) efektów komputerowych jakie powstały do filmów i rzadko które ujęcie w Skrzyni umarlaka zdradzają jego sztuczność. |