![]() |
|
Ghostbusters (1984-2020) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Ghostbusters (1984-2020) (/Thread-Ghostbusters-1984-2020--4024) |
RE: Ghostbusters - Gieferg - 03-03-2016 Look who's talking :P RE: Ghostbusters - Corn - 03-03-2016 Ej, to nawet nie wygląda tak źle. Teaser nie "zateasował", więc poczekam na kolejne zwiastuny, ale spodziewałem się gorszego gówna ;). RE: Ghostbusters - Gieferg - 03-03-2016 No nie wygląda tak źle, w sumie nie mam się czego czepiać ani... czego pamiętać. RE: Ghostbusters - Juby - 03-03-2016 Duchy wyglądają fajnie. Obsada wygląda fajnie. Część żarów nawet zabawna. Wrażenia po pierwszym trailerze - takie sobie. Zobaczymy jak kolejne, może wybiorę się do kina. RE: Ghostbusters - Corn - 03-03-2016 Podoba mi się, że nie jest to remake na wprost, scena po scenie tylko wydaje się mieć trochę świeżych pomysłów, jak opętanie jednego z członków. Plus za zabawne odwołanie do Egzorcysty. RE: Ghostbusters - military - 03-03-2016 O KUUUUUUUUUUUUU przecież to wygląda jak totalne gówno. RE: Ghostbusters - Arahan - 03-03-2016 Tragedii nie ma. Ale szału też nie. RE: Ghostbusters - military - 03-03-2016 Nie ma tragedii? No dobra, jest kolorowo - to zaleta, ale po jaki, po jaki, po JAKI CHUJ robić remake niby całkiem inny (inne bohaterki, geneza), ale z takim samym motywem muzycznym, miejscem akcji (remiza), samochodem, logiem, Slimerem...? ![]() Dla mnie to jasna oznaka, że nie mają pojęcia, co z tym zrobić, i wyjdzie nieoglądalny syf - zwlaszcza że Murzynka już jest w moim kapowniki zapisana pod "N" jak "najbardziej irytująca postac filmowa 2016". Nie ma w tym zwiastunie uroku i błyskotliwości oryginału - jest ordynarne rzyganie w statycznym 5-sekundowym ujęciu, wrzaski neiśmiesznych, a silących się na śmieszność kobiet, generalne ADHD i chujnia, panie, chujnia taka że szkoda słów. Ale zdjęcia ładne, więc na pewno będzie co najmniej 5/10, nie? RE: Ghostbusters - Arahan - 03-03-2016 Jak to nie remake to scena z biblioteki po co? RE: Ghostbusters - MOLQ - 03-03-2016 Spodziewalem sie ze zwiastun bedzie o wiele gorszy, zgadzam sie ze bez szalu, ale jakos tragedii nie widac. RE: Ghostbusters - Predator895 - 03-03-2016 Ale chłam na miano nowych Żółwi Ninja . Czyli bezmózga wydmuszka jadąca na starej legendzie RE: Ghostbusters - shamar - 03-03-2016 O to, to - od razu się wizualnie kojarzy z nowymi Turtelsami - ta sterylność, to CGI, ta nowoczesność, ta niby "wielkość" ulic, akcji... Jedyne co mnie zaciekawiło w tym zwiastunie to... "30 lat temu... blabla". Po czym naszła mnie myśl, że może to jest cz.3 i może oryginalni aktorzy zagrają np. swoje dawne postaci, w tych epizodach... Po czym obejrzałem resztę i... nawet jeśli przez kilka chwil ich pokażą to "who cares". Jak wyżej pisano - nudne i nijakie. Grubą i te 2 można by przeżyć ale to czarne monstrum... RE: Ghostbusters - Proteus - 03-03-2016 Ej, ale to nie wygląda tragicznie. Albo powiem w ten sposób, sam zwiastun może dupy niczym nie urywa, ale nie widzę tutaj żadnego problemu z damską obsadą. W sensie gdyby to były "normalne" Ghostbustery z facetami, plus wklejonym, podstarzałym Murrayem, to wątpie by zrobiło to jakiekolwiek większe wrażenie. Bo kultowość kultowością, ale spójrzmy prawdzie w oczy, ta marka i tak jechałaby głównie na sentymencie nerdów. Nie wiem jak wy, ale mnie już przestało bawić śmianie się z Murraya tylko dlatego, że "jest". Facet zamienił się w internetowy mem, i sama jego obecność heheszków nie czyni. Remake, jak remake. Obejrzę. RE: Ghostbusters - MOLQ - 03-03-2016 To bedzie lepsze niz spotlight. RE: Ghostbusters - Gieferg - 03-03-2016 Cytat:Ale chłam na miano nowych Żółwi Ninja .Na MIARĘ językowy kaleko :P Gdyby tak było, uznałbym za lepsze od I i II, kupiłbym na blu-ray i oglądał minimum dwa razy w roku :) Ale nie ma na to najmniejszych szans. RE: Ghostbusters - Danus - 03-03-2016 Co za chłam. Aż mi się przypominają zwiastuny do Pixels- ten sam feel, ta sama kolorystyka, podobny wygląd efektów. Zapowiada się taka sama sraczka jak wymieniony przeze mnie film. Sorry, ale ja mówię stanowcze nie. RE: Ghostbusters - Bucho - 03-03-2016 Rzeczywiscie tak sobie/slabo. W ogole te efekty wygladaja jak zrobione od niechcenia jakims autoprogramem do generowania f/x. Zero kreatywnosci i CGI kupka z pupki. Blee. RE: Ghostbusters - Lawrence - 04-03-2016 (03-03-2016, 21:59)Danus napisał(a): Aż mi się przypominają zwiastuny do Pixels- ten sam feel, ta sama kolorystyka, podobny wygląd efektów. O to to, to samo pomyślałem. Plus w zwiastunie jest błąd, gdyż w oryginale, to nie czwórka, ale trójka była naukowcami, tak na marginesie. RE: Ghostbusters - Snappik - 04-03-2016 Mellisa McCarthy detected. I'm out. Co tu jest świeżego? Opętanie jednego z członków ekipy? Przecież to przepisanie motywu opętania Sigourney z pierwszej części, tylko tutaj podane w formie slapsticku (wątek najpewniej będzie trwać cały kwadrans). RE: Ghostbusters - military - 04-03-2016 Uruchomiłem na moment maszynę czasu i zajrzałem na RT krótko po premierze tego filmu. Średnia 96% i takie opinie: "Brawurowy kwartet udowadnia, że kobiety wcale nie są gorsze w polowaniu na duchy od mężczyzn". "Scenariusz i realizacja mogą lekko zawodzić oczekiwania, ale siłą tego filmu jest energia wnoszona przez fantastycznie przezabawne aktorki". "Feig po raz kolejny potwierdza, jak wrażliwym i kobiecym jest reżyserem". Przeczytałem też, że ten jeden recenzent, który powiedział, że ta czarna aktorka nie nadawała się do roli i była irytująca, został wyrzucony z pracy, a pod jego domem są organizowane protesty. |