![]() |
|
Wind River (2017) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: Wind River (2017) (/Thread-Wind-River-2017--4486) |
Wind River (2017) - zombie001 - 10-11-2022 Sequel od tej samej ekipy byłby spoko. A oni po prostu robią "jakiś tam film" i podpinają to pod istniejącą markę. Przynajmniej ja to tak widzę. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka RE: Wind River (2017) - Paszczak - 10-11-2022 Wind River 2: Windier (With Another Vengeance). W roli głównej trzeci statysta od lewej z jedynki. I'd buy that for a cent. RE: Wind River (2017) - Krismeister - 10-11-2022 Bez Olsenki i Rennera nie czekam. RE: Wind River (2017) - yacajackowski - 10-11-2022 To był aż taki hit, że trzeba się podpiąć z tytułem pod Wind River? Mnie to jakoś nie przeszkadza, pewnie nie obejrzę ale sequel o trzeciorzędnym gościu z tła mógłby być równie dobrze osobną bajką, bez powiązania z filmem o którym słyszało kilka osób na świecie. Pewnie zarobiłby tyle samo co sequel Wind River czyli kilka drobnych. RE: Wind River (2017) - Krismeister - 10-11-2022 Bez kitu, z nazwiskiem Olsenki by to chociaż może się zwróciło. RE: Wind River (2017) - Jan_Władeczek - 10-11-2022 Światowa premiera na Tele 5. RE: Wind River (2017) - Doppelganger - 05-03-2023 Naprawdę podobał mi się ten film, ma w sobie trochę ukrytego geniuszu i zarazem prostoty, co jest piękne. Ten klimat zimnej Montany, ta oszczędna i stonowana gra aktorska. Dobra historia, dobra gra aktorską (mnóstwo aktorów z Yellowstone), temat trochę przygnębiający ale historia kończy się w bardzo dobry sposób. Oprócz głównej roli Rennera wyróżniłbym Gila Birmingham (wyglada swietnie w tych długich włosach) oraz...Jamesa Jordana. Film obejrzę na pewno jeszcze raz. 8/10 jak w pysk strzelił. RE: Wind River (2017) - Mental - 05-03-2023 Doppelganger napisał(a):Ten klimat zimnej Montany Wyoming. Wind River to nazwa indiańskiego rezerwatu w granicach tego stanu. RE: Wind River (2017) - Doppelganger - 05-03-2023 No tak, zgadza się, to środek Wyoming. Po ponownym obejrzeniu muszę podnieść na 9/10, bo absolutnie nie mogę się do niczego przyczepić. Na dodatek jest to film jakich obecnie jest bardzo mało. I traktuje o sprawiedliwości jaka każdy powinien mieć prawo wymierzyć. RE: Wind River (2017) - Bibliomisiek - 05-03-2023 U mnie też ma 9/10 i jeszcze serduszko. Zniewalający klimat i historia gorzka, konkretna, a zarazem mająca prostotę moralną starowesternowej przypowieści. Renner wspaniały, uwielbiam ten jego występ nabity z trudem skrywanymi emocjami. I klimat śnieżnego Wyoming świetnie ograny. BTW zaraziłem ojca Sheridanem, zachwycił sie Wind River, potem wciągnął HoHW i Yellowstone S1-4, na deser 1883 i czeka z niecierpliwością na resztę. Nie dziwię mu się zresztą, bo sam bardzo przypomina Johna Duttona. A zainspirowany McMurtrym pojechał zeszłego lata do Teksasu i Meksyku. Ależ mu zazdroszcze tej wyprawy... RE: Wind River (2017) - Debryk - 28-03-2026 Korciło na powtórkę, na te śnieżne klimaty. W filmie Sheridana jest tyle serca i dobra, że WOW! Zdjęcia, muzyka, gra aktorska, napięcie, montaż zrywają beret. Sama w sobie historia jest może over the top biorąc pod uwagę strzelaninę (zajebistą!) w odwiertni, no ale to tylko taki malutki minusik w całości, bez wpływu na ocenę, którą zdecydowanie podwyższam do 10/10 bo oglądało się re-we-la-cy-jnie! I zrodziło się pytanie: RE: Wind River (2017) - Krismeister - 28-03-2026 A ten sequel ktoś widział w ogóle? Xd RE: Wind River (2017) - michax - 30-03-2026 A to jest sequel? Skoro nie słyszałem nic do tej pory, a raczej nie czytałem o sequelu, a oglądam wszystko od Sheridana (też seriale), to zakładam, że to taki sequel gdzie ani scenariusza ani reżyseria nie jest jego autorstwa, a z obsady to może ostał się ktoś kto grał epizod, więc zgaduję że to taki spinoff? Może pojawił się jakiś indiański gliniarz na drugim lub trzecim planie w filmie Sheridana i w kontynuacji gra główną rolę? |