![]() |
|
MasterKadr 2017, 2018 (I i II), 2022 i 2023 - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Zagadki (https://forumkmf.pl/Forum-Zagadki--15) +--- Wątek: MasterKadr 2017, 2018 (I i II), 2022 i 2023 (/Thread-MasterKadr-2017-2018-I-i-II-2022-i-2023--4567) |
RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Cassel - 10-05-2018 Gdyby babcia miała wąsy... Przypominam, że dzisiaj o 16 koniec rundy. RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Craven - 10-05-2018 Jejku jej, a ja wciąż nie rozpoznałem gołej baby :( RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Lawrence - 10-05-2018 Też mi to nie daje spokoju, gdyż skądś znam tę scenę i tę aktorkę. RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Dr Strangelove - 10-05-2018 No ja tak z boku tylko dodam, że naprawdę żywię podziw jak zerkam czasem do tego wątku. Trochę filmów się w życiu jednak obejrzało, ale wyniki niektórych przyprawiają o ciarki na plecach :) Wiem, że to może pytanie na które nie uzyskam odpowiedzi, ale rozpoznajecie to tylko po tych zdjęciach czy szperacie w internecie na zasadzie - to chyba było w tym filmie, zaraz, zaraz - i jakieś poszukiwania? RE: MasterKadr 2017 i 2018 - SonnyCrockett - 10-05-2018 Ja szperam, dzięki temu jestem w stanie trafić kadry z filmów których na oczy nie widziałem. Najbardziej pamiętny dla mnie to kadr z Seraphim Falls którego w momencie szukania jeszcze nie oglądałem i znalazłem go po rozpoznaniu sylwetki Nessona (na kadrze był widoczny w dość dużym oddaleniu). Liam bywa dość charakterystycznie zgarbiony. ;) RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Lawrence - 10-05-2018 Część rozpoznaję, gdyż widziałem i kojarzę. Przy części się domyślam, czasami po prostu widzę znanego mi aktora i wtedy szukam dalej. Ale czasami może z tego nie wyjść nic. Jak chociażby w poprzedniej rundzie, gdzie szukałem określeń "Shark eating men's dick" i nic. A w tej rundzie przegram w kategorii nagości, co mi nie da spokoju... RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Mierzwiak - 10-05-2018 Ja tę rundę oddaję konkurentom z czołówki, nie miałem czasu i wysłałem na szybko tylko to co udało się rozpoznać na pierwszy rzut oka :) RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Cassel - 10-05-2018 Znowu bez niespodzianek, lider nawrocki pokazał, co wie na temat filmów on, a co wiedzą pozostali gracze. Z kolei Mierzwiak zaznaczył, że tym razem odpuszcza walkę, co rzeczywiście widać po wyniku. Trafiły się trzy kadry odgadnięte w komplecie. nawrocki – 24 Craven – 22 Kerev, Mefisto – 16 Mierzwiak – 14 SonnyCrockett – 12 Lawrence – 11 Klasyfikacja generalna: nawrocki – 71 Mierzwiak – 54 Craven – 49 Kerev – 46 Lawrence – 32 Mefisto – 31 SonnyCrockett – 24 Krismeister – 14 Baretto – 10 ........... 1. Ghost in the Shell Kerev i nawrocki punktują. Mefisto dał „Krocząc wśród cieni”, a Sonny i Lawrence „Edge of Darkness”. ........... 2. It Oczywiście nie ten z Currym. Mierzwiak, nawrocki, Lawrence i Craven na plus. Mefisto pocelował w „któryś Halloween”. ........... 3. Excalibur Tylko Mierzwiak odpuścił, ale on ma wytłumaczenie, że mucha nie siada (patrz: wstęp). ........... 4. Terminator 3: Rise of the Machines Nie wiedział SonyKrokiet i Lawrence, który napisał „Shawn of Dead”, choć pewnie miał na myśli „Shaun of the Dead”. ........... 5. Nie lubię poniedziałku Mierzwiak popsuł piękny wynik. ........... 6. La soupe aux choux Czyli „Kapuśniaczek”. Mefiemu „coś świtało, ale za mało”, Sonny też nie wiedział, Lawrence spróbował z „The World’s End”. ........... 7. The Great Escape Jest pierwszy komplet. ........... 8. Jumanji: Welcome to the Jungle Sonny i Mierzwiak bez strzału, Lawrence „The Last Airbender”. ........... 9. Nineteen Eighty-Four Jako jedyny „gołą babę” rozpoznał oczywiście nawrocki. Jest to bliżej mi nieznana Suzanna Hamilton. Mogłem dać ujęcie full frontal, ale trochę się przestraszyłem tego bujnego bobra. Mefiemu to wyglądało interesująco, Craven też coś tam zawył rozpaczliwie do „gołej baby”, której nie mógł zidentyfikować, a Lawrence dał „Total Eclipse”. ......... 10. The Beguiled Jedyny kadr, którego nie rozpoznał nawrocki. Punktują Mefisto, Sonny i Kerev. Cravenowi skojarzyło się ze starym „Red Dawn”, a Lawrence’owi z „The Cassandra Crossing”. ......... 11. Assault on Precinct 13 Byłby drugi komplet, ale Lawrence postawił na „Dawn of the Dead”. ......... 12. Downsizing Craven, nawrocki i Mierzwiak brawo. Fatalnie się skojarzyło Mefiemu, bo dał „Kong: Skull Island”, który jest pod numerem 23. Lawrence, tak jak przy numerze 4, popsuł tytuł („Fishing in Yemen” to nie „Salmon Fishing in the Yemen”), a Kerev obstawił „Sekretne życie Waltera Mitty” (tu dygresja: ten film powinien mieć tytuł „Sekretne życie Waltera Mitty’ego”!!!). ......... 13. The Flintstones Teraz wszyscy wygrywają po raz drugi. ......... 14. The Fog Mgła jaka jest, każdy widzi. Oprócz Kereva. ......... 15. Saturn 3 Oo, Mierzwiaczysko nam zepsuło taki ładny wynik. Razem z Lawrence’em i jego „The Black Hole”. ......... 16. Radius Okazało się trudne, bo zgadli tylko Nawrocki i Craven. Lawrence dał „Spalonych słońcem”, a Mefisto tego „nie wie lub nie pamięta”. ......... 17. Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb Mogę tylko powtórzyć to, co przy numerze 15. Ten drugi dał japońską „Godzillę”. ......... 18. Amadeus Craven, Sonny, Lawrence i nawrocki łapią punkty. Mefisto prawie jak przy numerze 16: „wie, ale nie pamięta”. Wierzę, a wkrótce zapewne poczytamy o kolejnym dawaniu dupy. Kerev zdecydował, że to „Oczy szeroko zamknięte”. ......... 19. Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi Ustrojstwo, które nie chciało spaść, znają wszyscy oprócz Mierzwiaka i Sonny’ego, który obstawił „Oblivion”, oraz Lawrence’a „Milczenie owiec”. ......... 20. Bolgen Czyli „Fala”. Norwegowie nie gęsi i swoje kino katastroficzne mają. I to całkiem przyzwoite. Nawrocki, Craven i Mierzwiak punktują, nie jest to zatem „Geostorm” wg Mefista i Kereva ani „2012” Lawrence’a. ......... 21. Mother! „It” to głos Kereva, a Sonny bez głosu. ......... 22. The Lobster Wyłamał się Kerev. ......... 23. Kong: Skull Island Sonny i Mefisto oddali puste kartki, a Lawrence obstawił „Jurassic World”. ......... 24. Short Circuit Jaki ładny komplecik. To już trzeci! ......... 25. Black Panther „Lara Croft Tomb Raider: Kolebka życia” to oryginalny typ Sonny’ego. I oto runda ostatnia. Czas upływa w niedzielę o godz. 16:00 (ale nie bulwersujcie się, jeśli wpadnę z wynikami dużo później). RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Lawrence - 10-05-2018 (10-05-2018, 16:23)Cassel napisał(a): ......... 19. Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi To z tego shitu kadr był???!!! Ale nic dziwnego, że nie trafiłem, skoro jak mogę staram się wymazać ten film z pamięci ;) A co do nagiej pani, to na początku myślałem, że to Irene Jacob i normalnie z godzinę spędziłem analizując na wszelakich możliwych nudografiach jaki to może być film. RE: MasterKadr 2017 i 2018 - SonnyCrockett - 10-05-2018 (10-05-2018, 16:35)Lawrence napisał(a): A co do nagiej pani, to na początku myślałem, że to Irene Jacob i normalnie z godzinę spędziłem analizując na wszelakich możliwych nudografiach jaki to może być film. #MeToo. :D Dzięki temu obejrzałem parę minut filmów Kieślowskiego. MasterKadr krzewi kulturę wysoką. ;) RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Mierzwiak - 10-05-2018 (10-05-2018, 16:23)Cassel napisał(a): 15. Saturn 3Szlaaaag rozpoznałem ale pominąłem przy wysyłaniu odpowiedzi :( RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Craven - 10-05-2018 1. OK mogłem jej nie poznać. 2. Ten bóbr jest straszny. 3. Myślałem, że to ostatnia runda :) ale i tak już pozamiatane, chyba, że ktoś zrzuci Nawrockiego ze schodów ;) Finałowa runda jakby łatwiejsza? RE: MasterKadr 2017 i 2018 - nawrocki - 10-05-2018 O wiele łatwiejsza, ponad połowę kadrów rozpoznałem w zasadzie na pierwszy rzut oka. RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Cassel - 10-05-2018 Dr Strangelove napisał(a):rozpoznajecie to tylko po tych zdjęciach czy szperacie w internecie Googlują, aż się trzęsie, raz jak dałem kadr z „Brüno”: ![]() to Lawrence podesłał mi tytuł „Remote Dildo Fuck Movie”. :P RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Lawrence - 10-05-2018 Ale już po raz drugi jestem zły na siebie, że zamiast wybrać oczywistego wyboru pokombinowałem, gdyż nie sądziłem, że Cassel wrzucić coś tak oczywistego :) Na początku "Magnificent Seven", a teraz "Dr Strangelove...", który wydawał mi się zbyt oczywisty, na zasadzie film czarno-biały, to byłoby zbyt proste, gdyby tak klasyka Kubricka, a jednak :) Ale przynajmniej z "Black Panther" dobrze trafiłem i to nie oglądając tego filmu :) RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Mefisto - 10-05-2018 (10-05-2018, 16:23)Cassel napisał(a): Wierzę, a wkrótce zapewne poczytamy o kolejnym dawaniu dupy. Kerev zdecydował, że to „Oczy szeroko zamknięte”. No ja mam jeszcze mniej czasu od Mierzwiaka, także... nie będzie. RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Cassel - 12-05-2018 Wciąż nie mam odpowiedzi między innymi od jednego istotnego gracza... Przypominam, że jutro o 16 kończymy, choć ja z wynikami będę trochę późnej. I zawiadamiam, że w odpowiedziach, które już dostałem, nastąpiło coś bez precedensu. O czym jutro. ;) RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Craven - 13-05-2018 aaaa bo to jutro. To dobrze to ja poprawione podeślę bo jeszcze jedno po czasie rozkminiłem. RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Lawrence - 13-05-2018 Done. RE: MasterKadr 2017 i 2018 - Cassel - 13-05-2018 Craven jednak nie dał rady... Ostatnia runda również przebiegała pod dyktando zdecydowanego dominatora – nawrockiego, a gdyby nie specyficzna wpadka (o tym za chwilę), zanotowałby komplet punktów. Gratulacje dla zwycięzcy. Warto też dodać, że w tej rundzie aż 11 kadrów zostało odgadniętych przez wszystkich graczy, co jest chyba rekordem MasterKadrów (byłoby 13, ale w ostatniej chwili Lawrence zepsuł dwa komplety). Cóż, nie wysilałem się zbytnio, ale i tak uważam, że obrazki były fajne. ;) Ciekawe też, czy ktoś zauważył, że ta edycja Carpenterami stała. Wykorzystałem aż 6 jego filmów, bo w ostatnich tygodniach zrobiłem sobie mały, głównie powtórkowy, przegląd jego twórczości. I teraz uwaga. W tej rundzie, po raz pierwszy w historii moich MasterKadrów, nastąpiła bezprecedensowa sytuacja. Otóż kiedyś, lata temu, zapowiedziałem, że gracze nie muszą podawać roku produkcji filmu, gdyż tytuł to tytuł i jeśli się zgadza, nie ma potrzeby uściślania, z której wersji filmu on pochodzi. Dodałem przy tym, że jeśli jednak ktoś poda tytuł z niewłaściwą datą, będę zmuszony taką odpowiedź uznać za błędną. Mimo to gracze i tak uparcie dopisywali daty do odpowiedzi, nie wyłączając tej edycji. No okej, jak tam chcecie, mieliście szczęście, że zawsze były to daty właściwe. Aż do dzisiaj. Przy numerze 6 nawrocki napisał „The Punisher”, ale opatrzył go datą 2004, a nie 1989, co sprawiło, że takiej odpowiedzi uznać nie mogłem. :) nawrocki – 24 Craven – 23 Mierzwiak – 22 Kerev – 21 Lawrence, Mefisto – 18 SonnyCrockett – 17 Klasyfikacja generalna: NAWROCKI – 95 pkt. (na 98 możliwych) Craven – 82 Mierzwiak – 76 Kerev – 67 Lawrence – 50 Mefisto – 49 (grał w 3 rundach) SonnyCrockett – 41 (grał w 3 rundach) Krismeister – 14 (grał w 2 rundach) Baretto – 10 (grał w 1 rundzie) ........... 1. Collateral Żaden problem, komplet trafień na dobry początek. ........... 2. Justice League Mierzwiak, Kerev i nawrocki czają bazę, Lawrence pomylił uniwersa, proponując „Ant-Mana”. ........... 3. L.A. Confidential Drugi komplet, jestem pełen nadziei na dalsze takie sukcesy. ........... 4. The Shape of Water Tak jak w pierwszej rundzie „BR2049”, tak i tutaj każdy kadr jest zbyt łatwy, by was zaskoczyć, więc chociaż wybrałem coś naprawdę słodkiego. Trzeci raz wszyscy wygrywają! ........... 5. John Wick: Chapter 2 Lawrence („Mississippi Burning”) i Sonny zepsuli tak dobrą zgadywalność. ........... 6. The Punisher A tu Sonny i Lawrence do spóły z Cravenem mogą patrzeć z góry na pozostałych graczy. Mierzwiak swoją frustrację wyładował gromkim FUCK! ........... 7. The Cloverfield Paradox Sonny wraca do roli psuja, dołącza do niego Lawrence („Avengers: Age of Ultron”). ........... 8. Cleopatra W sumie bez problemów, tylko Sonny i Lawrence w duecie postawili na „Przygody barona Munchausena”, a Mefisto nie odważył się na głos. ........... 9. Irreversible Po raz czwarty rozpływam się z zachwytu nad waszą przenikliwością. ......... 10. The Serpent and the Rainbow Siedzącego na torturach Billa Pullmana nie skojarzyli Mefisto, Sonny i Lawrence, który wypluł z siebie „Spike Lee’s Wet Dream”. ......... 11. Memoirs of an Invisible Man Wszystko gra, tylko że Lawrence postawił na „Piksele”. ......... 12. The Day of the Jackal Okazało się trudne! Punktują tylko Mefisto i nawrocki. „Mommie Dearest” to typ Lawrence’a, reszta bez głosu. ......... 13. King Arthur: Legend of the Sword Skojarzenie Mefista to „Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach” i był to jedyny nieudany strzał przy tym kadrze. ......... 14. Spies Like Us Trafiają wszyscy oprócz Lawrence’a, który przypomina, że jest coś takiego jak „Ishtar”. ......... 15. The Titan Łatwizna dla kogoś, kto oglądał. A wybrałem ten kadr, bo jest piękny i warto go zachować. Mefisto postawił na „Obcego: Przymierze”, które wszak było w drugiej rundzie. ......... 16. Splash Ładny tyłeczek zawsze w cenie. Piąteczka na tej liście. ......... 17. Atomic Blonde Bez problemów, tylko Sonny rzucił „Aviatorem, a Kerev „Mechanikiem” z Bale’em. ......... 18. The Last Picture Show Wygrywają Lawrence, Craven, nawrocki i Mefisto. Mierzwiak wydumał, że to „coś starego, coś europejskiego”, ale do tego konceptu trochę nie pasuje Randy Quaid w środeczku. ......... 19. Black Rain Szósty komplet... ......... 20. Jeepers Creepers Siódmy i napięcie rośnie... ......... 21. Knock Knock Byłby ósmy, ale Mefisto postanowił pójść własną drogą. ......... 22. The Mask Dlatego ósemka ląduje tutaj. ......... 23. Apt Pupil Prawdę mówiąc, miałem nadzieję, że ktoś pomyli McKellena z Johnem Hurtem. Dziewięć! ......... 24. Escape from L.A. Dycha leci! Łzy wzruszenia ciekną mi po plecach... ......... 25. Smokey and the Bandit Jedenaście i koniec!!! Dziękuję za udział. Niedługo rzucę statystykami. :) |