Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Morbius (2020) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+--- Wątek: Morbius (2020) (/Thread-Morbius-2020--5177)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Morbius (2020) - nawrocki - 26-03-2022

Jedynka to akurat zebrała dość przyzwoite recenzje.

Edit: a nie, to jednak dwójka lol

RE: Morbius (2020) - shamar - 26-03-2022

(26-03-2022, 20:10)Rozgdz napisał(a): To możliwe, ale też "Venom" to miało być wg recenzji gówno gówien :p

Ale piszą, że ten jest gorszy :)

RE: Morbius (2020) - Rozgdz - 26-03-2022

Dwójka to na plecach sukcesu jedynki gdy ta się już "uleżała".

Ja tam do dzisiaj pamiętam grzmienie niemal każdego krytyka jak to w "Venomie" nic do siebie nie pasuje (bo najpewniej ingerencja studia), wszystko jest w stylu filmów superbohaterskich lat 90ych a nie współczesnych, że nie ma Rki, że nie tego oczekiwali fani, że to, że tamto :p

Morbius (2020) - zombie001 - 27-03-2022

Dobry Boże, tak jak chciałem powrotu Garfielda do roli, tak teraz bardzo tego żałuję, bo obawiam się, że wrzucą biedaka w to ShitVersum...

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

RE: Morbius (2020) - Gieferg - 27-03-2022

Drugi Venom, nieoglądalne gówno, dostał lepsze recenzje niż całkiem niezły pierwszy. Nie ogarniam.

Po Morbiusie niby niczego dobrego sie nie spodziewam, ale też się specjalnie nie zdziwię, gdyby się okazał bliższy poziomem pierwszemu Venomowo niż drugiemu.

RE: Morbius (2020) - Rozgdz - 27-03-2022

Szczerze mówiąc najciekawszą rzeczą w "Morbiusie" jest to gdzie on jest.
Jak tak sobie dzisiaj obejrzałem te wszystkie trailery po kolei.. to mam wrażenie że on będzie.. u Tobeya :p
Keaton też by w sumie pasował do grupki villainów-emerytów obok Dafoe i Moliny ;)

Garfield na bank będzie "w universum".
Myślę nawet że zrobią z niego głównego Spidera, ale też sądzę że wrzucą tutaj kilku innych. Peterów Parkerów już wystarczy ale jest Miles Morales, zgodnie z trendami przydałyby się ze dwie  Spider-Woman i pewnie Spider-Man 2099 (który pojawił się zresztą na koniec animacji). Niewiele o nim wiem ale ma duży atut - futurystyczny świat, coś zupełnie innego od jeszcze jednego "współczesnego NY".

RE: Morbius (2020) - Krismeister - 27-03-2022

Tylko, że w filmie nie ma podobno tych nawiązań do Spideyów.

No, zobaczymy , to tylko ogólne wrażenie :p

Ale jeśli za dużo nie zdradzą to też mnie nie zdziwi. Venom miał dwa filmy i w sumie nie było z nim nic wiadomo, dopiero "No Way Home" wyklarował w miarę jego sytuację. Z jakichś powodów Sony nie lubi za dużo ujawniać/deklarować.

Tak wyklarował, że wrócił tam skąd przyszedł, czyli nadal nie wiadomo gdzie.

Ale przynajmniej w tym sensie postawił sprawę w miarę jasno - Venom jest "na swoim", nie jest częścią MCU , najprawdopodobniej nie ma u niego "dużych i sławnych" superbohaterów ani Spider-Mana (scena po napisach z drugiej części). W sumie to chyba właśnie on jest "Spider-Manem" swojego świata..

I jak to ma się do tego aby połączyć Venoma z Spider-manem i Spider-Gwen?

Morbius (2020) - Pitero - 27-03-2022

Spidey Garfielda może się przenieść do uniwersum Venoma Hardy'ego. A w tym uniwersum może Gwen żyje i jest już Spider-Gwen.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

No, jeśli Sony naprawdę chce robić aktorskie Spider-Verse to raczej nie da rady bez wymyślenia czegoś w rodzaju "międzywymiarowej autostrady". Jakieś urządzenie, jakaś postać , np futurystyczny Spider-Man 2099 z jakimś urządzeniem ze swojego świata. Coś takiego chyba jest planowane na kontynuację animacji .
Wtedy nie będą się musieli jakoś specjalnie przejmować kto gdzie jest i jak ich upchnąć w jeden świat. Będą mogli zarówno rozwijać postacie "u siebie" jak i "zderzać je ze sobą".

Ale zasadą będzie pewnie "każdy świat ma swojego Spider-Mana". Raczej małe szanse aby tworzyć świat dla mniejszych postaci osobno. Np nie widzę sensu tworzyć Kravena osobno.. ale już np można by go stworzyć jako postać w świecie Spider-Gwen (albo innej żeńskiej wersji Spider-Mana). To by całkiem nieźle wyszło ;p

Wtedy np Spider-Gwen byłaby zupełnie pełnoprawnym Spider-Manem "u siebie" ale gdyby zagrała ją Stone -można by było ją zetknąć z Garfieldem. Wtedy można by było też np zrobić tak że Spider-Gwen i Garfield są swoimi "odbiciami". Czyli że np "u siebie" to Gwen Stacy dostała moce, to Parker ją wspierał i to on zginął a ona nie dała rady go uratować.

Jednak będzie do tego potrzebna jakaś większa intryga żeby .. to po prostu nie była bezsensowna, bezkształtna kupa :p Coś takiego jest chyba właśnie w animacji gdzie - jeśli dobrze pamiętam - Moralesa chyba ugryzł pająk Alchemaxu. Alchemax to megakorporacja i zdaje się główny villain Spider-Mana 2099, mocno też zamieszana w jego origin.
Więc - jeśli dobrze to wszystko pamiętam - w animacjach szykuje się jakaś właśnie większa intryga.

To wszystko to oczywiście tylko gdybanie ale.. są ku temu już pewne podstawy ;)

RE: Morbius (2020) - raven.second - 27-03-2022

Venom-Man i Venom-Gwen będzie.

No, jeśli dobrze pamiętam te maile od Sony to pomysł na Carnage-Gwen już był lata temu :p

Może wrócić ^^

Morbius (2020) - Pitero - 27-03-2022

A czy to całe zamieszanie z Gwen to nie są tylko prośby fanów? Tak samo jak powrót Garfielda. Ja wciąż nie tęsknię za powrotem ich obu, ich historia jest zakończona, a powrót Garfielda w nowym Spidey to był dla mnie tylko gościnny występ.

A Morbiusa będę oglądał jako autonomiczne dzieło, bez zawracania sobie głowy, które to uniwersum, świat czy nie wiadomo co jeszcze.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

RE: Morbius (2020) - Rozgdz - 28-03-2022

No, jak najbardziej to są prośby/oczekiwania/marzenia fanów :p

Ale skoro Sony robi filmy o takich postaciach jak Morbius czy Madame Web to tym momencie to już nie tylko życzenia ale całkiem logiczne w tej sytuacji potencjalne ruchy Sony.

Jak już przywrócono dwóch Spiderów (i ich villainów) to jest całkiem spory potencjał do eksploracji tego dalej...

RE: Morbius (2020) - SonnyCrockett - 28-03-2022

Z plotek wynika że

https://naekranie.pl/aktualnosci/morbius-rezyser-o-uniwersum-scena-po-napisach-1648374170

Morbius (2020) - zombie001 - 28-03-2022

Ale chyba ktoś już tutaj pisał, że są tylko sceny po napisach, a easter-eggi nawiązujące do innych produkcji, z ostatecznej wersji filmu wycięto :)

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

RE: Morbius (2020) - Rozgdz - 28-03-2022

Myślę że "trylogia Hollanda" się skończyła, będą pewnie kolejne filmy z nim ale będzie trochę dłuższa przerwa. Więc Sony wycofuje swoich villainów z MCU :p