![]() |
|
Harry Potter i Zakon Feniksa - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Harry Potter i Zakon Feniksa (/Thread-Harry-Potter-i-Zakon-Feniksa--566) |
- Kelthak - 31-07-2007 Każdy ruch, kult, grupa, religia ma własne ideologie bo inaczej nie byłoby sensu tworzyć takich ugrupowań. Kult Cargo także reprezentował wspólny interes: zdobycie tajemnicy skąd biali/obcokrajowcy biorą cargo z nieba. - Artemis - 31-07-2007 Kelthak napisał(a):Słyszeć słyszałem ale za dużo o nim nie wiem, tylko ideologie. Nie interesowałem się tym kultem.Ideologie? :P Mi chodziło o brak powiązania przyczyna - skutek :P Cytat:No widzisz, oboje demoralizujemy dzieci.Artemis napisał(a):Harry nosi okularyJa też ;) Yupi. Nawiasem mówiąc, jak Imelda i Helena? Bonham Carter ponoć zjawiskowa, co jest dosyć miłe - w DH z Bellatrix robi się rozkosznie groteskowa postać.. ;) - military - 31-07-2007 Helena Bonham Carter ma może 20 sekund czasu ekranowego, więc z tą zjawiskowością bym nie przesadzał. :) - Artemis - 31-07-2007 Jej wystarczy 5 sekund. Ja to wiem. - Sana - 31-07-2007 a nie mówiłam :wink: helena's the best! - Anonymous - 03-10-2007 Mam nadzieje że wkońcu koleś dasz sobie spokój z wyspisywaniem głupstw postacie z HP bezbarwne....to coś nowego, chyba przeczytałeś jedną część. (powiedz że przeczytałeś inne części z szóstą włącznie to zrwóce honor) No ale dość tego to jest topic o filmie Z najdłuższej książki najkrótszy film. No szkoda bo 1 godzina więcej by się przydała :twisted: Scena pościgu w ministerstwie niestety słaba, przynajmniej dla mnie, w książce śmierciojady chodziły jak zwykli ludzie a tu zrobiły się z nich jakieś cienie czy diabły. A jak dostaną zaklęciem od nastolatków to odlatują na jakiś kilometr (młodzi tytani nie ma co) A scena śmierci przypominała wniebowstąpienie, no i dlaczego zginął od Avady, to psuję całe następne zdarzenia (ciągła nadzieja Harry'ego że przeżył) A pojedynek Dumbla z Voldim może być z tym tylko minusem że Dumbledore zatrzymuje Avadę Kedavrę własnym zaklęciem co jest możliwe tylko dzięki różdce Harry'ego. Opisuje tylko finał gdyż tu naprawde nie moge wybaczyć. Nudny film. Nie wiedziałem że jakiś film HP będzie mnie nudził... A Helena chociaż krótko występuję to jest małą miss filmu jakby nie miała jeszcze tego śmiechu a'la Joker to była by idealna. Bellatrix nie ma się obłąkanie śmiać, ma być ślepo posłuszna Voldemortowi Im bardziej film trzyma się książki tym lepiej Plusów (poza Heleną) nie chce mi się wymieniać, takie tam drobiazgi, a ocena dość łagodna 2/10 - Glut - 03-10-2007 Cytat:Mam nadzieje że wkońcu koleś dasz sobie spokój z wyspisywaniem głupstw Ten, ta dyskusja się skończyła jeszcze w wakacje. ;) - Anonymous - 04-10-2007 Tyle że ten film nie wyparował w wakacje. Jest nowy a ja chciałem ten topic ożywić....no i nie mogłem się powstrzymać by mu czegoś nie palnąć - military - 04-10-2007 No i przyznaję Sezamowi rację - co z tego że dyskusja odbyła się dawno? Bo to wszyscy oglądają filmy w chwili premiery? Chciał wyrazić swoje zdanie - i bardzo dobrze, jak się znowu wywiąże dyskusja to przynajmniej coś się będzie działo. Ale niektórzy lubią się czepiać na tym forum. :) - Glut - 04-10-2007 Ja też lubię reanimować topiki. Ale pisanie do gościa, który swojego ostatniego posta zaliczył x-miesięcy temu, żeby przestał pisać bzdury jest fe. No dobra, Sezam nie wiedział. Tak, lubię się też czepiać. :) |