![]() |
|
Alien: Earth - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20) +---- Wątek: Alien: Earth (/Thread-Alien-Earth--5973) |
RE: Serial w świecie obcego - Spoilerowo - 24-03-2025 poproszę o zmianę nazwy tematu, dziękuję za uwagę i poświęcony czas RE: Serial w świecie obcego - zombie001 - 24-03-2025 (24-03-2025, 19:21)marsgrey21 napisał(a): niech Scott dokończy trylogię "DAVID REBORN" jest podobno zaraz w kolejce za ośmioma filmami, które Ridley ma w planach nakręcić w ciągu 7 następnych lat :))) Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Serial w świecie obcego - Dr Strangelove - 24-03-2025 (24-03-2025, 19:21)marsgrey21 napisał(a): Ja mam gdzieś to wszystko, niech Scott dokończy trylogię i zrobi sequel do Covenant z inżynierami vs david vs trzecia droga (nie wiadomo kto to miał być) i mi wystarczy Aliena.Ale przecież Inżynierów już David wykończył zrzucając na nich słoiki z gównem. Siedzieli miliard lat na tej planecie, żeby ich załatwił jakiś robot psychopata :D A Trzecia Droga to chyba Hołownia i Kosiniak? RE: Serial w świecie obcego - marsgrey21 - 24-03-2025 (24-03-2025, 19:28)Dr Strangelove napisał(a):(24-03-2025, 19:21)marsgrey21 napisał(a): Ja mam gdzieś to wszystko, niech Scott dokończy trylogię i zrobi sequel do Covenant z inżynierami vs david vs trzecia droga (nie wiadomo kto to miał być) i mi wystarczy Aliena.Ale przecież Inżynierów już David wykończył zrzucając na nich słoiki z gównem. David wybił planetę Inżynierów, ale ci, którzy przebywali poza nią, to odkryli i będą szukać Davida, by się zemścić i jeszcze jakiś trzeci gracz, ma brać udział w tej wojence, o tym miała być trzecia część. Hołownia by wgniótł Davida w ziemę. RE: Serial w świecie obcego - samuuel - 24-03-2025 Inżynierowie, których wykończył Dawid nieco się różnili od tych oryginalnych z prologu i finału Promka (24-03-2025, 19:21)marsgrey21 napisał(a): Ja mam gdzieś to wszystko, niech Scott dokończy trylogię i zrobi sequel do Covenant z inżynierami vs david vs trzecia droga (nie wiadomo kto to miał być) i mi wystarczy Aliena. ![]() Mogliby już zamknąć tę trylogię, bo mimo różnych durnot były tu ciekawe koncepcje. Nawet jakąś kontynuację Resurrection bym przyjął chętniej od tego co mamy teraz. Niestety wolą bawić się w jakiś chaos (edyszon), gdzie Alvarez zdaje się uznawać Promka a serial nie - ROTFL. Edit: W sumie to już mam gdzieś filmy, wolałbym komiksową ekranizację scenariusza Spaihtsa. Zrobiono już kiedyś coś takiego z niedoszłym scenariuszem Aliena 3 to możnaby i tutaj RE: Serial w świecie obcego - marsgrey21 - 24-03-2025 Różnili się, bo ci z planety byli naturalni, a ci w skafandrach bawili się w eksperymenty genetyczne, na sobie pewnie też. RE: Serial w świecie obcego - shamar - 24-03-2025 No fajny fanowski klip. Fani rządzą. (24-03-2025, 15:47)al_jarid napisał(a): A sam pomysł z obcym na Ziemi? Czemu nie? Świetnie się to sprawdziło chociażby w takim klasyku kina jak "Alien vs Predator 2". Tam bylo male miasteczko na ktore chyba spuszczono atomówke. Mam w uju te nowe twory: Kanon: 1 - 4 plus AvP 1-2 jako kiepskie spin-offy. Do reszty nie wracam, nie kupuje (choc Promka i Covenant kupilem bo pasowal mi do kolekcji) RE: Serial w świecie obcego - Albertino - 24-03-2025 (24-03-2025, 19:46)samuuel napisał(a): Mogliby już zamknąć tę trylogię, bo mimo różnych durnot były tu ciekawe koncepcje. Nawet jakąś kontynuację Resurrection bym przyjął chętniej od tego co mamy teraz. Niestety wolą bawić się w jakiś chaos (edyszon), gdzie Alvarez zdaje się uznawać Promka a serial nie - ROTFL. I oni niestety nie kumają, że niemała część fanów tego uniwersum myśli podobnie. Ale zaraz natrzepią piętnaście alternatywnych sequeli, prequeli i rebootów, że zaraz wszystkim zacznie to już totalnie zwisać. Romulus był absolutnie obrzydliwy, hejtowałem ten drugi prequel Scotta, ale nie miałem pojęcia, że można jeszcze dużo gorzej. I co z tego, że chyba najlepiej po 1992 odtwarzało to klimat serii, skoro poza tym było totalnie żenującym i leniwym copy-paste? RE: Serial w świecie obcego - Dr Strangelove - 24-03-2025 (24-03-2025, 19:49)marsgrey21 napisał(a): Różnili się, bo ci z planety byli naturalni, a ci w skafandrach bawili się w eksperymenty genetyczne, na sobie pewnie też.Szkoda, że i jedni i drudzy jak na cywilizację mającą z miliard lat nie grzeszyli rozumem :D RE: Serial w świecie obcego - samuuel - 24-03-2025 Biała rasa inżynierów tworzących skomplikowane technologie i organizmy, podróżujących po świecie/światach, dobrze odżywionych i chodzących na siłkę miałaby nie grzeszyć rozumem? Ano tak, Hollywood. Trzeba pokazać białych jako jednak niekompetentnych ;) W ogóle mam taką zasadę, że jak wytwórnie znowu łożą grube miliony na remake/sequel popularnej marki to traktuję to jako taką przypominajkę, że trzeba powtórzyć sobie oryginał i... tyle :D. Promują Alien Earth? Robię rewatch Alien 1-3 i ewentualnie 4. Reeves wypuścił nowego genialnego Batmana? A powtórzę tym razem Schumachery :D Życie zdecydowanie jest lepsze jak się nie ogląda obecnego badziewia :D RE: Serial w świecie obcego - Corn - 24-03-2025 Cytat:Mam w uju te nowe twory:Ja to idę nawet o krok dalej i uznaje w kanonie jedynie filmy 1-3 i kilka komiksów (Alien: Labirynt anybody?) RE: Serial w świecie obcego - OGPUEE - 24-03-2025 (24-03-2025, 22:48)Corn napisał(a): Alien: Labirynt anybody? Czytałem i mam w swoich zbiorach (mam chyba wszystkie Alieny, jakie wydał u nas Scream Comics). W ogóle większość komiksów o xenomorphach jest niezła np. komiks o ascecie rysowanym przez Mignolę. Albo ten, gdzie plemię innych kosmitów (będących na etapie prymitywnego plemienia) spotyka xenomorpha. I ciekawy był pierwszy komiks od Dark Horse będący alternatywnym Obcym 3, gdzie też nie obchodzi łaskawie z Newt i Hicksem. RE: Serial w świecie obcego - Gieferg - 25-03-2025 Alternatywny komiksowy A3 ----> https://filmozercy.com/wpis/aliens-recenzja-komiksu Był jak dla mnie lepszy w wersji książkowej (wydanej swego czasu w Polsce jako "Mrowisko"), swoją drogą - obcy opanowali tam Ziemię i reszta tej trylogii tego się właśnie tyczyła. Był też jeszcze jeden alternatywny komiksowy A3, który był już ogólnie do dupy. https://filmozercy.com/wpis/william-gibson-alien-3-recenzja-komiksu (24-03-2025, 22:48)Corn napisał(a):Cytat:Mam w uju te nowe twory:Ja to idę nawet o krok dalej i uznaje w kanonie jedynie filmy 1-3 i kilka komiksów (Alien: Labirynt anybody?) Mój kanon to Alien-Aliens-Alien 3 + pierwsze komiksowe AVP (z którego można by było spokojnie zrobić najlepszy film w tym uniwersum, ale po co?), Labirynt w sumie też bym mógł zaliczyć. ( https://filmozercy.com/wpis/aliens-labirynt-recenzja-komiksu ) No ale do innych filmów i tak wracam, przy czym już mi wisi które do czego pasują, a do czego nie. RE: Serial w świecie obcego - shamar - 25-03-2025 Z "AvP" mógł być bardzo dobry film. Wystarczyło AŻ przełożyć 1 do 1 komiks. (24-03-2025, 22:48)Corn napisał(a): Ja to idę nawet o krok dalej i uznaje w kanonie jedynie filmy 1-3 i kilka komiksów (Alien: Labirynt anybody?) Też pasuje. W sumie to "Resurrection" to już spin-off. No ale lubię go na siłę wciskam do serii "jeszcze tych dobrych sequeli". Idąc dalej to bym dodał komiks "AvP". Bo tylko ten znam. RE: Alien: Earth - Spoilerowo - 25-03-2025 (24-03-2025, 19:22)Spoilerowo napisał(a): poproszę o zmianę nazwy tematu, dziękuję za uwagę i poświęcony czas dziękuję za spełnienie mojej prośby, ukłony
RE: Alien: Earth - slepy51 - 26-04-2025
RE: Alien: Earth - Albertino - 26-04-2025 Zapowiada się enty recykling, so fucking exciting. RE: Alien: Earth - Snappik - 26-04-2025 Chyba nie zrobią z Obcego protagonisty? RE: Alien: Earth - shamar - 26-04-2025 Wlascicielem FOXa jest Disney, ktory rozcienczyl (i zajebal) marke SW. Teraz Alien a nastepny Predator. Czego sie nie dotkna- zamienią w gówno. Ale tluszcze i tak bedą ogladac. RE: Alien: Earth - samuuel - 26-04-2025 (26-04-2025, 17:40)Snappik napisał(a): Chyba nie zrobią z Obcego protagonisty?To byłby świeży pomysł i chciałbym coś takiego zobaczyć, oczywiście zrobionego przez kogoś kreatywnego. Pierwszy teaser ma fajny bodyhorrorowy klimat. Ogólnie te wszystkie zajawki zdradzają 0 fabuły, wiadomo jedynie, że będą różne organizmy - czyżby efekt randomowego działania cieczy z Prometeusza? Tak mi się skojarzayło, wiem, że Howley ignoruje prequele Scotta (przy okazji mając słaby argument, że to David stworzył Xeno w pół godziny podczas gdy podobizna kosmity była umieszczona na statku Inżynierów niewiadomo jak dawno temu). (26-04-2025, 19:19)shamar napisał(a): Wlascicielem FOXa jest Disney, ktory rozcienczyl (i zajebal) marke SW. Teraz Alien a nastepny Predator.Predator pierwszy został zgwałcony już w 2018, przed fuzją Fox-Disney. Alieny mają się lepiej, prequele mimo głupot są ciekawe i jakieś a Romulus nie jest taki zły dopóki waza z Prometeusza się nie pojawia. |