![]() |
|
Asterix (temat ogólny) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: Asterix (temat ogólny) (/Thread-Asterix-temat-og%C3%B3lny--642) |
RE: Asterix (temat ogólny) - raven.second - 03-05-2023 Nie i nie zamierzam, animowane filmy świetnie im wychodzą, moja przygoda z aktorskimi zakończyła się na Kleopatrze i zwiastunie któregoś z następnych :) RE: Asterix (temat ogólny) - shamar - 03-05-2023 Nie zgadzam się. Ten ostatni- "Magiczny wywar" był już cienki. A dobiło go w polskiej wersji obsadzenie tego debila z TVNu. RE: Asterix (temat ogólny) - raven.second - 03-05-2023 Dlatego oglądałem po francusku z napisami! RE: Asterix (temat ogólny) - shamar - 07-08-2023 Widzę, że nikomu się nie chciało tego oglądać. I sumie słusznie. Asteriks i Obeliks: Imperium smoka (2023) Niesamowicie wtórny, nieśmieszny, wysilony. Zatrudnianie do nowego otwarcia w serii, aktorów w wieku 50 i 51 lat to najlepszy żart. Przy czym Obelix wizualnie pasuje, natomiast Asterix słabo. No chyba sam się zatrudnił jako reżyser. Nie chodzi o to, że to jakiś zły film. Jedynie przeciętny który mógłby nie powstać. Wizualnie wygląda bardzo fajnie ale... kosztował ponad 72 miliony USD!. Takiej kasy nic nie usprawiedliwia. 5/10 RE: Asterix (temat ogólny) - al_jarid - 08-08-2023 (07-08-2023, 19:00)shamar napisał(a): Zatrudnianie do nowego otwarcia w serii aktorów w wieku 50 i 51 lat to najlepszy żart. Heh, a w jakim wieku zaczynali odtwórcy ról Asteriksa i Obeliksa w pierwszym aktorskim "Asteriksie"? Popatrzyłem sobie po datach i wychodzi, że w "Asterix i Obelix kontra Cezar" (1999) Christian Clavier miał 47 lat, a Gerard Depardieu 51 (co oznacza, że w kultowej "Misji Kleopatra" mieli już odpowiednio po 50 i 54). Więc, jak widzisz, było bardzo podobnie. RE: Asterix (temat ogólny) - Snappik - 08-08-2023 72 banki z czego pewnie 1/3 zgarnęła obsada z Cotilard na czele :) RE: Asterix (temat ogólny) - shamar - 08-08-2023 Jej tam jest bardzo mało. Właśnie, miałem to napisać - mogłoby jej wcale nie być. (08-08-2023, 08:28)al_jarid napisał(a): Więc, jak widzisz, było bardzo podobnie. Czułem RE: Asterix (temat ogólny) - OGPUEE - 16-12-2024 Animowana Walka wodzów na Netflixa: RE: Asterix (temat ogólny) - shamar - 16-12-2024 Eee... Nie kinowe czyli nie bedzie na plytach? To ujnia a na pewno nie bedzie gorszy niz ten ostatni. RE: Asterix (temat ogólny) - al_jarid - 16-12-2024 Widzę tam same białe twarze - za słabo znetfliksowane. A tak na marginesie, mógłby ktoś już wreszcie przywrócić do łask tradycyjną rysunkową animację? Nie mogę już patrzeć na te komputerowe pyski, naprawdę. Wiem, że to mojej strony takie chrzanienie starego dziada, co nie umie iść z duchem czasów, ale kurde, uszami mi to już wychodzi - nawet przy tych hollywoodzkich animacjach za grube miliony mam wrażenie, jakbym oglądał cutscenkę w grze. RE: Asterix (temat ogólny) - RagnarMartens - 16-12-2024 Tak w ogóle to to ma być serialem. RE: Asterix (temat ogólny) - shamar - 16-12-2024 (16-12-2024, 13:38)al_jarid napisał(a): Widzę tam same białe twarze - za słabo znetfliksowane. Nie. To już nie wróci. RE: Asterix (temat ogólny) - OGPUEE - 03-03-2025 Drugi zwiastun (po polsku): Hamerykańce, serio? Naprawdę tłumacz nie był w stanie znaleźć odpowiedniejszych plemion? I dubbing bladziutki - zwłaszcza Asterix i Julek brzmią niedopasowanie. RE: Asterix (temat ogólny) - OGPUEE - 27-04-2025 O :). https://vibez.pl/myimpact/francuz-poklocil-sie-z-polakami-o-asteriksa-i-obeliksa-najwiekszy-szok-popkulturowy-7150668982213376a RE: Asterix (temat ogólny) - samuuel - 27-04-2025 Burak zamiast się cieszyć, że francuski film z francuską obsadą i francuskim niemal wszystkim jest mega popularny w Polsce to się przypi€rd@la. Przynajmniej tak na początku myślałem, że gość to Francuz i stąd to obruszenie, ale ksywkę ma Slazac i powywieszane flagi Ukrów i dindusiarskiej UE. W opisie: "ultraliberal neoradical cosmopolitan" - i wszystko wiadomo. Może jako cosmopolita chciałby by wszystko było po angielsku? Albo nic nie było dubbingowane bo to przywłaszczenie kulturowe? wściekła internautka napisał(a):Jeśli nie zamierzacie przestać nazywać Marii SKŁODOWSKIEJ-Curie Francuzką, my nie przestaniemy 'zawłaszczać' waszej kultury, łajzo jednaChyba jednak przywłaszczenie kulturowe RE: Asterix (temat ogólny) - OGPUEE - 21-11-2025 Nowy animowany Asterix: RE: Asterix (temat ogólny) - shamar - 21-11-2025 Zaraz, zaraz. A ten serial juz wyszedl? PS: czytales ten nowy komiks? Jaka opinia? RE: Asterix (temat ogólny) - OGPUEE - 21-11-2025 Tak, już dawno wyszedł. Nie, tego najnowszego komiksu nie czytałem (z tych przygód od nowych twórców to czytałem tylko ten z wyścigiem w Italii) . RE: Asterix (temat ogólny) - shamar - 21-11-2025 Ooo... Zaraz sprawdze czy jest po polsku. A co do nowego filmu: ostatni byl zawodem po "Osiedlu Bogow" RE: Asterix (temat ogólny) - al_jarid - 21-11-2025 A ja nadal nie umiem się przekonać do "Asterixa" w CGI. Za stary jestem na to, wygląda to dla mnie po prostu gorzej pod względem estetycznym. |