Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn (/Thread-Superman-2025-Man-of-Tomorrow-2027-re%C5%BC-James-Gunn--6540)

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - shamar - 21-11-2023

Pierwsze slyszę o takiej postaci.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - Krismeister - 21-11-2023

Kurwa shamar...

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - kordian_slowackiego - 21-11-2023

Mój ulubiony forumowy czarnowidz jak zwykle daje czadu! Nie wiem ale się wypowiem - typowy shamar ^^

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - Gieferg - 21-11-2023

Też nigdy nie słyszałem o kimś takim.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - srebrnik - 21-11-2023

To jest ojciec Lois Lane. W serialu Smallville grał go nawet Michael Ironside.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 21-11-2023

Nie jara mnie wizja tego filmu bo znudził mnie styl Gunna, a bezmyślnej nostalgicznej papki do Donnera też nie chcę, ale cieszy mnie, że Nicolas Hoult w końcu załapał się na coś dużego, bo to fajny chłopak, oglądam go często, już od roli w "About the Boy" i "Skins" było widać jego talent, a niestety na tle całej kariery wyróżnił się tylko rolą Bestii w X-Men które marnie się skończyło, poza tym grywał w mało porywających produkcjach.

Tu zagrał zabójcę olbrzymów u Singera, tam Tolkiena, przepadły mu role Batmana i Supermana wiele razy, ale chyba mu zaczął wiać wiatr w żagle skoro wystąpi w Nosferatu i teraz dostał rolę Lexa, co jak co, ale ma idealny wygląd na Lexa, przy czym uważam, że jego dziecinna buźka nadawała się też idealnie na symbol nadziei jakim jest Superman.

[Obrazek: nicholas-hoult-sera-el-nuevo-lex-luthor-...iginal.jpg]

Gunn się będzie pilnował przy Supermana i Lexie, bo niby udaje tak bardzo zapatrzonego w komiksy, a koniec końców i tak zmienia je na jedno kopyto/swoją modłę, mieliśmy przykład z Mantis, Draxem, Adamem Warlockiem, Peacemakerem, Vigilante, King Sharkiem i mnóstwem innych postaci, stąd wrzucenie takich postaci jak Metamorpho i Guy Gardner w nowym/pierwszym filmie o Supermanie, by James mógł tam przemycić swoje typowo pierdololo, bo z Supermanem i Lexem tego nie zrobi.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - OGPUEE - 21-11-2023

(21-11-2023, 13:45)Gieferg napisał(a): Też nigdy nie słyszałem o kimś takim.

Dołączam do teamu. Kogo obchodzą jakieś ludki nie będące herosem, villainem czy love interest? 

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - shamar - 21-11-2023

(21-11-2023, 12:03)Krismeister napisał(a): do kroćset fur beczek! shamar...

Ale CO?

Mam od zajebania komiksów z czasów Semiców i powtórzę: pierwsze słyszę o takiej postaci. Nie pamiętam jej także z animacji ani starych filmów. Więc skąd i dlaczego mam znać jakiegoś Sama Lane'a? Oprócz tego, że nazwisko coś sugeruje.

(21-11-2023, 14:45)srebrnik napisał(a): To jest ojciec Lois Lane. W serialu Smallville grał go nawet Michael Ironside.

No tak. I tyle mogłem go pamiętać. Ale było go tak mało, że zupełnie zapomniałem o jego udziale. Ciągle to jakaś niszowa postać.

Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - zombie001 - 21-11-2023

Ja jednak wolałem plotki o potencjalnym angażu któregoś z braci Skarsgard. Obaj są tacy.. hm, czarujący? Ale przy tym jednocześnie potrafią zagrać ludzi z ikrą, z charakterem. Hoult przy nich wydaje się trochę anemiczny. No nie wzbudza mojej sympatii, a uważam że nowy filmowy Luthor powien być postacią anty-bohatera, który potrafi sobie zjednywać ludzi.

Podobno rozważano też Bradleya Coopera. On też byłby super. Szkoda, że coś tam im nie pykło.

Ploty chodzą, że nadal możliwy jest angaż któregoś ze Skarsgardow do roli Brainiaca.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - Pitero - 21-11-2023

Alexander Skarsgard byłby świetnym Luthorem, Hoult wydaje mi się trochę zbyt chłopięcy. Luthor zawsze wydawał mi się kimś w rodzaju postawnego biznesmena z szelmowskim uśmiechem.

Aż dziw, że nie zrobili fancastu i Cranston nie został Luthorem.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 21-11-2023

(21-11-2023, 15:56)marsgrey21 napisał(a): Gunn się będzie pilnował przy Supermana i Lexie, bo niby udaje tak bardzo zapatrzonego w komiksy, a koniec końców i tak zmienia je na jedno kopyto/swoją modłę, mieliśmy przykład z Mantis, Draxem, Adamem Warlockiem, Peacemakerem, Vigilante, King Sharkiem i mnóstwem innych postaci, stąd wrzucenie takich postaci jak Metamorpho i Guy Gardner w nowym/pierwszym filmie o Supermanie, by James mógł tam przemycić swoje typowo pierdololo, bo z Supermanem i Lexem tego nie zrobi.

Zrobi, choć zależy co rozumieć o jego typowym pierdololo. Gunn się wzorował na Supermanie Donnera już przy Guardians vol 2. i trochę szedł tym tropem przy vol 3.

Gunn traktuje komiksy tak samo jak Donner i Burton. Ma je w d...e, opowiada swoją własną historię czymś tam zainspirowaną.

..a jak trzeba będzie to Hoult nie musi mieć "dziecinnej buźki". Wystarczy że się wyrzeźbi do kości i wtedy bardzo się zmieni na gębie :p

Superman Legacy to dla mnie film którym chciałbym się jarać, ale nie potrafię, ale to, że Hoult będzie świetny Luthorem nie mam wątpliwości.

[Obrazek: 6Q2y.gif]

[Obrazek: 1e6d145a490a1fbd1d473fb79695c4f9.gif]

[Obrazek: hoult%2Bshirtless%2Bblood.gif]

Fakt, że ma dziecinną buźkę będzie fajnie kontrastować z graniem postaci poważnej (mam nadzieję), podłej i bezwzględnej.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 21-11-2023

Ja bym się spodziewał Luthora raczej antybohatera niż łajdaka (prawdopodobnie wzorem BvS).

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - Ted - 22-11-2023

W BvS był cringowym, płytkim psychopatą a nie antybohaterem. Mr Freeze z B&R miał więcej głębi niż tamten Luthor. Zack niestety położył te postać, chociaż bardziej Eisenberg, bo jakiś Jon Hamm pewnie by sprzedał ten scenariusz. Ale Snyder go wybrał. Dziwne, bo Snyder miał dobrego nosa do castingów, co po latach udowodnił nawet Ezra.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 22-11-2023

Luthor u Snydera to był taki Zuckebergowy Luthor.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 22-11-2023

To akurat, kochany Tedziu, kompletna bujda. Nasłuchałeś się głupotek "mędrców z YT" ^^ W BvS Luthor nie ma "wytłumaczenia" więc nie dostaliśmy jego motywacji. Jednak jego działania prowadzą do zebrania się bohaterów.
Osobiście uważam (po różnych wątkach czy tekstach) że Luthor miał byś kolejną postacią w stylu Zod i Orm - gościem który posuwa się naprawdę daleko (i zdaje sobie z tego sprawę) ale robi to w imię  Wielkiej Sprawy, swojego ludu - a nie osobistych korzyści czy zemsty.

Bo Zod i Orm to jest w zasadzie ta sama postać, tylko ze zmienionymi szczegółami.

Np , jest w Bvs powiedziane że Luthor Eisenberga nie nienawidził Supermana .

Ben też tam nie miał cudów w skrypcie a to właśnie w BvS miał najlepszy występ jako Batman. Wierzę że z normalnym aktorem ten Lex by mógł lepiej wyjść. Jared Leto by na pewno lepiej wyszedł niż Eisenberg.

RE: Superman: Legacy (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 22-11-2023

Myślę że Eisenberg jest dokładnie taki jaki miał być. Moim zdaniem bardzo dobra rola - podkręcony i groźniejszy Tony Stark :)

Andrew Garfield byłby lepszy jako tego typu Lex. Potrafi grać śliskich pojebów. Ma podobny chochlikowo-zadziorny typ charyzmy, i w przeciwieństwie do Eisenberga potrafi coś grać.