![]() |
|
Spider-Man: Brand New Day (2026) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54) +---- Wątek: Spider-Man: Brand New Day (2026) (/Thread-Spider-Man-Brand-New-Day-2026--6668) |
RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Badus - 30-07-2026 Uf, czyli można olać. Dzięki :) RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - marsgrey21 - 30-07-2026 Miało być inaczej, a wyszło jak zwykle, wreszcie jest Spider-Man który działa na własną rękę, huśta się pomiędzy wieżowcami i cierpi w milczeniu, ale co z tego skoro cała fabuła toczy się wokół chwytów marketingowych, a nie jego postaci? Nie wiemy gdzie pracuje, nie ma życia prywatnego, nie ma przyjaciół, bo wszystko toczy się wokół tęsknoty za Zendayą i grubym przymułem. Dodajmy do tego fakt, że dalej mamy to zjebane AI i to w dużej dawce, bo trudno napisać Spider-Mana który korzysta z mózgu, dlaczego każda postać nie ma przenośnego ai i google glasses w takim razie? Jak oni sobie bez tego radzą? No i na koniec fakt, że wszystkie supporting characters z komiksów, a w zasadzie to złoczyńcy, bo trudno tu o jakiekolwiek inne postacie, (żegnaj Harry Osborn, żegnaj Gwen Stacy, żegnaj Black Cat, żegnaj J Jonah Jameson) występują w roli cameo, albo narzędzi do prowadzenia fabuły, a głównymi postaciami są postacie z MCU, które mają za zadanie przyciągnąć uwagę i nic więcej, Punisher, Hulk, mogłoby ich nie być, a główny złoczyńca to już w ogóle z innej bajki/komiksu i służy jako setup pod przyszłe filmy nie mające nic wspólnego ze Spider-Manem, tak jak z resztą cała oś fabularna. To nie jest zły film, ale ja już mam dość Iron Boya, bo to nie Spider-Man, gdzie są postacie z komiksów o Spider-Manie, gdzie jest jego mały kącik w marvelu? Gdzie osobista więź z przeciwnikiem? Nie ma tutaj nic, to jest dalej "Spider-Man w MCU Show" i nie zdziwię się jeśli w kolejnym filmie będzie team-up z Johnym Stormem i będą walczyć z Mystique. Nie wystawiam oceny, bo mam już to w piździe. RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Dr Strangelove - 31-07-2026 Gojów tam zdrowo popierdoliło :D https://deadline.com/2026/07/box-office-spider-man-brand-new-day-1237014268/ RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Pelivaron - 31-07-2026 A Ty już byłes? Ja byłem. RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Dr Strangelove - 31-07-2026 No nie. Na takie filmy to ja przestałem chodzić dawno temu. W zeszłym tygodniu obejrzałem z nudów "Spider-Man: No Way Home". Na raty przez dwa dni. Nie moje klimaty. RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - OGPUEE - 31-07-2026 Też nie poszedłem i zamiast tego przeczytałem streszczenie na angielskiej wikipedii (w ogóle na żadnym solowym Spiderze z MCU nie byłem). RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - michax - 01-08-2026 (30-07-2026, 14:20)marsgrey21 napisał(a): Miało być inaczej, a wyszło jak zwykle, wreszcie jest Spider-Man który działa na własną rękę, huśta się pomiędzy wieżowcami i cierpi w milczeniu, ale co z tego skoro cała fabuła toczy się wokół chwytów marketingowych, a nie jego postaci? Twoja opinia jest diametralnie inna od tych, które obejrzałem, w których jest mowa, że w końcu SpiderMana, a nie Iron Boya gra Holland, że scenarzyści rozumieją bohatera, że on jest najważniejszy, że to najbardziej spidermanocentryczny film, że Punisher i Hulk nie przyćmiewają Petera Parkera, że też Nowy Jork jest jednym z bohaterów. Więc raczej same zachwyty, a to nie są osoby, które chwalą ostatnie filmy MCU. A nawet 300Kultura chwali. RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - slepy51 - 01-08-2026 Wkleiłeś recenzje z kanałów, które każdy szanujący się człowiek powinien raczej unikać. Może jakieś opinie ludzi, którzy dla odmiany mają pojęcie o czym mówią i choć trochę znają się na filmach? ;) RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Pelivaron - 01-08-2026 (01-08-2026, 01:38)michax napisał(a):(30-07-2026, 14:20)marsgrey21 napisał(a): Miało być inaczej, a wyszło jak zwykle, wreszcie jest Spider-Man który działa na własną rękę, huśta się pomiędzy wieżowcami i cierpi w milczeniu, ale co z tego skoro cała fabuła toczy się wokół chwytów marketingowych, a nie jego postaci? Więc ta cała banda irytujących youtuberkow musiała oglądać film dupami, do tego niepodtartymi. Ten film można traktować co najwyżej jako podprowadzenie do kolejnego, w którym Iron Man z temu w końcu stanie się Spidermanem. Ma gadżety, ma maskę z gpsem, ma AI, ma sztuczną fabrykę sieci przyczepiona do ramion itd. powoli jego pajęcze zdolności zaczynają przejmować kontrolę, ale jest tego tyle ile Heleny trojańskiej w Odysei (bardzo fajny film swoją drogą kto nie widział to polecam, wesprzyjcie finansowo Krzysia Nolana). Nowy Spiderman jak każdy inny nowy film mcu, to nie stricte film. To pierdolone wprowadzenie do kolejnego filmu, przez co koło się w tym momencie zamyka i zamiast dostać normalny film o przygodach pająka, dostajemy film na temat tego o czym może być kolejny film. To jest pojebane, jak tak można? Podczas oglądania łapałem się na tym że bardziej interesowało mnie Co będzie w kolejnej odsłonie i czy Peter w końcu będzie człowiekiem pająkiem a nie Iron Manem temu Żeby nie było, to finalnie jest najlepszy film o tej postaci w uniwersum Marvela i Sony. Czyli takie max 5 na 10 bo ma to jakieś tam walory jak chociażby bujanie się po mieście no sieci. Ps kurwa ten typ z bez/schematu to najgorszy typ do oglądania, gada jakby siedział na wielkim dildo albo kiju od szczotki, pompatycznosc większa niż w filmach wspomnianego Krzyśka, kurde takiej nadętej atmosfery nie mają nawet stricte patriotyczne filmy o USA. Dramat xd RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - slepy51 - 01-08-2026 Pelivaron napisał(a):Odysei (bardzo fajny film swoją drogą kto nie widział to polecam, wesprzyjcie finansowo Krzysia Nolana). Bardzo fajny komediowy wtręt i lokowanie produktu. Szanuję :) RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Spoilerowo - 01-08-2026 nowy Spider-Man to jest film na max 1.5B ale po wynikach ludzi zapewne grzeje temat mutacji Spider-Man rozmawiający z Magneto o chipie RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - marsgrey21 - 01-08-2026 Straciłem wiarę do tej serii, w momencie gdy w No Way Home usunęli wątek wolnej woli i zrobili ze wszystkich jakieś ofiary które nad sobą nie panują, przecież zarówno Osborn jak i Otto i każdy złoczyńca z trylogii Raimiego miał wybór, Osborn sam pyta się Goblina co ma zrobić, a ten odpowiada, że najpierw uderzymy w serce Parkera, albo Otto, po przemowie Petera, przejmuje kontrolę nad mackami co tylko pokazuje, że wszyscy od samego początku mogli dokonać wyboru. Osborn mógł się leczyć, ale chciał zachować firmę i zemścić się, Otto po śmierci żony załamał się i skupił na projekcie jako jedynym co mu zostało, a potem nagle w No Way Home, Otto potrzebuje jakiegoś chipu, a Osborn antidotum... Tak spłaszczyć całą historię tych postaci, więc fakt, że Iron Boy by stłumić mutację używa znowu jakieś chipu... Klasyka, lepiej już nie będzie. Spider-Man: Brand New Day (2026) - Pitero - 01-08-2026 Na 1.5 B? Przecież ten film zbiera takie pieniądze kosmiczne już, że dwie bańki to pewniak. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka Spider-Man: Brand New Day (2026) - zombie001 - 01-08-2026 Ja z tą mutacją prawda to dupa straszna... Frajerzy z MCU -.- Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Spoilerowo - 01-08-2026 (01-08-2026, 11:23)Pitero napisał(a): Na 1.5 B? Przecież ten film zbiera takie pieniądze kosmiczne już, że dwie bańki to pewniak. no zbiera bo jest popyt na to co napisałem w spoilerach ale będzie rozczarowanie, obejrzałem i mam go już za sobą i jak on wykręci z 2.2B lub więcej to się tylko uśmiechnę jak skutecznie poprowadzono marketing i trailery tak samo jak Black Panther to nie jest film nawet na 700M, a zebrał ile zebrał oczywiście Spider-Man to silniejsza marka sto razy RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - marsgrey21 - 01-08-2026 U Raimiego, Peter BYŁ głównym bohaterem, każdy film to było pełne skupienie na jego życiu, gdzie mieszka, gdzie pracuje, jakie ma relacje z ludźmi którzy są wokół niego, tu J Jonah Jameson, tam jego wydawca, tutaj Betty Brant, tam ciocia May, tutaj pan Ditkovitch który wynajmuje mu kawalerkę, jego córka, do tego Harry i MJ i o każdym coś wiemy, a o jego najbliższych przyjaciołach to wszystko, pełny background, co wiemy o Zendaji i grubasie po 4 filmach? Jedno kurwa wielkie nic. Bo Iron Boy to wydmuszki, nie filmy. Spider-Man: Brand New Day (2026) - Pitero - 01-08-2026 W dodatku jest popyt na kolejne filmy i nie widzę powodu żeby przestać kręcić z tą ekipą. Spoilery Przecież żeby doprowadzić do sytuacji w której Peter wraca do MJ i mają relację taką jaką była na końcu " No way home" potrzeba będzie jeszcze paru części. Bo na razie ona jak mówi sama nie zna go, poznała sekret i trochę potrwa żeby znowu zakochała się w nim. Inaczej z kumplem wygląda sytuacja, choć nie pamięta Petera to widać że pewne ruchy wyuczone zostały jak przybijanie piątek w końcówce. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Spoilerowo - 01-08-2026 168M zebrane w USA od czwartku, pojebany piniondz, jutro grubo ponad 300M w samych USA Catherine Zeta-Jones jak się patrzy, albo jej córka RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - marsgrey21 - 01-08-2026 Mam nadzieję, że za mojego życia emsheu jebnie i doczekam się rebootu z prawilnym Spider-Manem... One can hope. RE: Spider-Man: Brand New Day (2026) - Bucho - 01-08-2026 (01-08-2026, 16:59)Spoilerowo napisał(a): 168M zebrane w USA od czwartku, pojebany piniondz, jutro grubo ponad 300M w samych USA Ukochany superhiro Ameryki. |