![]() |
|
Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27) +--- Wątek: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki (/Thread-Gry-pytania-dyskusje-popierd%C3%B3%C5%82ki--883) |
- Hitch - 05-06-2008 Skad pobrac Fate of Atlantis z muzyka i voice actingiem? - Karol - 05-06-2008 Hitch - np TU. BTW, skorzystam z okazji i zareklamuję nieśmiertelną klasykę jaką jest "Gabriel Knight: Sins of fathers". Best-adventure game-EVER. ;) - Hitch - 05-06-2008 Muzyka dziala, ale voice acting nie :( - Karol - 05-06-2008 A u mnie jest ;). Spróbuj włączyć przez Scumm. - Hitch - 05-06-2008 Wlaczylem i wciaz nie dziala. - Karol - 05-06-2008 No to jakaś dziwna sprawa, bo u mnie jest wszystko w porządku. Może to kwestia ustawień, nie wiem :(. W każdym razie w tej wersji jest i muzyka, i głosy postaci. - KrzychuS - 06-06-2008 Dwa miesiące temu stałem sie szczesliwym posiadaczem nowego kompa -jak tylko go kupiłem od razu postanowiłem nadrobić zaległości w grach -ostatnią rzeczą w jaka grałem na moim starym rzęchu był Half Life 2 na najniższych mozliwych ustawieniach. Oto w co do tej pory zdązyłem zagrać: -Stalker (mimo niedoróbek klimat powala) -FEAR -odinstalowałem w połowie, znudziła mnie monotonia poziomów -Doom 3 -jak wyżej -Crysis -udany, ale jakoś nie wciągnał mnie -po kilku poziomach "uninstall" -Call Of Duty 4 -rewelacja, bez dwóch zdań -Quake 4 -gdyby ta gra była filmem, w Wyborczej napisaliby o niej "Łubudubu dla amatorów" -Half Life: Episode Two -średnizna -Bioshock -własnie jestem w połowie -zdecydowanie najlepsza z powyzszych gier -dla mnie jako fana System Shock 2 pozycja niemalże idealna...brawa za fabułę, klimat i przedstawienie swiata. W związku z tym mam pytanie...w co warto zagrac dalej ? poleccie mi coś ciekawego, ekscytującego, urywającego kask, cos czemu naprawde warto poswiecic te kilka nocnych godzin...nie musi to byc nowosc, wazne zeby miało klimat i wysoki współczynnik tak zwanej "miodnosci"-z góry wielkie dzieki :wink: - Snuffer - 06-06-2008 Fahrenheit - mało jaka gra tak wciąga. - Karol - 06-06-2008 Orange Box - głównie dla "TF2" (mój ulubiony strzelak multiplayerowy :D) oraz "Portalu", bo jak widzę w HL2 już się nagrałeś :D. W sumie to pomijając podane przez ciebie tytuły, to ciężko mi tu coś dodać, bo ja tak mocno nie siedzę w nowościach, wolę klasykę. Może jeszcze tylko polecę naszego polskiego "Wiedźmina", bo to naprawdę kapitalna produkcja, ze świetnym klimatem i piękną oprawą audiowizualną :). - Mental - 06-06-2008 KrzychuS napisał(a):poleccie mi coś ciekawego, ekscytującego, urywającego kask, cos czemu naprawde warto poswiecic te kilka nocnych godzin...nie musi to byc nowosc, wazne zeby miało klimat i wysoki współczynnik tak zwanej "miodnosci" Rune i Myth II: Soulblighter. - KrzychuS - 06-06-2008 Grałem juz w oba wieeeki temu...ale dzieki za przypomnienie. A tak wracając do nowszych rzeczy: Gears Of War -warto ? :wink: - Karol - 06-06-2008 Ha, właśnie wszedłem na forum, żeby ci podać ten tytuł :). Oczywiście, że warto, miliony graczy nie mogą się mylić :D. - Azgaroth - 07-06-2008 Skoro miliony nie mogą się mylić to tylko World of Warcraft :) - KrzychuS - 09-06-2008 Skończyłem Bioshocka -naprawde perła na dzisiejszym rynku gier, gra z fabułą, klimatem i osobowoscią. Momentami straaasznie podobna do System Shocka 2, czasem miałem wrazenie ze twórcy cytują samych siebie. Głowna roznica to poziom trudnosci -SS 2 był momentami piekielnie trudny, ciezko było przezyc . znalezc drogę i połapac sie co robic dalej. Tutaj zaś jestesmy prowadzeni za ręke od poczatku do końca, gra jest strasznie łatwiutka. Troche mało rodzajów wrogów, ale ogólnie 9/10 Jednak znudził mnie troche ten Gears Of War -moze jestem za stary na strzelanie do kosmitów i szukam czegoś głębszego ? Ja wiem ze fenomenalna grafika i w ogóle, widowiskowosc...ale jakos nie porwało mnie to, początkowa ekscytacja zmieniła sie w "biegnij, schowaj sie strzelaj, biegnij, schowaj sie, strzelaj etc" Poza tym wkurza mnie "konsolowatosc" dzisiejszych gier -te wszystkie checkpointy, brak mozliwosci sejwu w dowolnym momencie, i to całe uproszczenie...dobra, koniec malkontenctwa, zaraz pewnie wygrzebie z pudła Thiefa albo Deus Exa albo Fallouta albo Swat 4 i znowu ugrzęznę na pół nocy...:wink: - military - 10-06-2008 Tak, checkpoint to uproszczenie w porownaniu do mozliwosci sejwowania w dowolnym momencie. - Jakuzzi - 01-08-2008 Karol napisał(a):Orange Box - głównie dla "TF2" (mój ulubiony strzelak multiplayerowy :D) oraz "Portalu", bo jak widzę w HL2 już się nagrałeś Dwa pytania: naprawde warto w ten Portal pograc? I czy ta gra uruchomi sie spokojnie bez zainstalowanego HL2 na kompie? - Glut - 01-08-2008 W PORTAL cholernie warto pograć. Nawet nie potrafię wyrazić jak bardzo. Jak lubisz łamigłówki i klimaty buntującej się AI, eksperymentów na ludziach itd. to jeszcze bardziej. Inna sprawa że dość krótkim jest. Powinien się odpalić bez HL2. - Negrin - 01-08-2008 Jakuzzi, czy Twoje pytanie ma charakter, ahem, zwyczajny czy nadzwyczajny, if you catch my drift? ;) Bo jeśli zwyczajny -- to oczywiście, że kupiony oddzielnie Portal będzie działał sam. A jeśli nadzwyczajny... to też :) Skądinąd potwierdzam, że to lektura obowiązkowa. - Jakuzzi - 02-08-2008 Wydawalo mi sie, ze to dodatek do HL2, stad pytanie. :p Bo niektore dodatki nie chodza bez glownej giery. :p - Glut - 02-08-2008 PORTAL to stand alone, czyli tak zwana 'samo-stójka'. :)) |