![]() |
|
The Dark Knight Rises (2012) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012--1845) |
RE: The Dark Knight Rises - Danus - 21-12-2011 Trailer poprawny, nie urywa dupy. Na pewno w filmie będzie kilka naprawdę efektownych akcji, jak na przykład ta z Batwingiem, ale reszta jakaś taka nijaka, nie zapowiada się to przynajmniej tak dobrze jak zapowiadał trailer TDK. Mimo wszystko czekam. RE: The Dark Knight Rises - Mikoto - 22-12-2011 Mnie też jakoś ten trailer nie zachwycił. Jak na taki szumny film można było się spodziewać czegoś lepszego (choć nie wykluczone, że jeszcze przyjdzie na to czas, wszak to dopiero pierwszy trailer). W każdym razie podobała mi się praktycznie tylko scena z zapadającym stadionem. A resztę już zdążyłem zapomnieć... O ile Bane na zdjęciach mi pasował tak ,,na żywo''. wygląda jak jakaś postać żywcem podpieprzona z Kamen Ridera. Nie pasuje on w ogóle do Nolanverse. Mi również scena z balem maskowym skojarzyła się z Returns. A co do ucieczki więźniów to i tak w PG13 niewiele z tego wycisną. No i oczywiście jest to powtórka z BB jak wiemy. Ps. Kamen Rider >>>>> x10 Batman Nolana xD RE: The Dark Knight Rises - Rodia - 22-12-2011 Że niby to? Dzizas, oglądałem to w podstawówce. Weź się lecz :P RE: The Dark Knight Rises - shamar - 23-12-2011 (19-12-2011, 17:09)Mierzwiak napisał(a): Daj mu spokój, gościu zna Bane'a z Batmana i Robina i myśli że dysponuje wiedzą na temat tej postaci. Jak widać jest ona równa zeru. "Venoma" mam "na półce". Byłeś już na świecie, chłoptasiu, jak kupowałem ten komiks, chyba w '94? Bo twoje przerośnięte ego powoduje tylko to, że się ośmieszasz. RE: The Dark Knight Rises - leMur - 23-12-2011 Łahahah! Touche! :D RE: The Dark Knight Rises - raven.second - 23-12-2011 Jeśli się nie mylę, to Venom to komiks o Batmanie, który stacza się i korzysta z tytułowego jadu, by zwiększyć swoją siłę i staje się zwykłym ćpunem... i Phil ma rację, Bane'a tam nie ma. RE: The Dark Knight Rises - Lambon - 23-12-2011 Cytat:Kamen Riderdzięki ziomki, od dawna zastanawiałem się co to za postać była i w żaden sposób nie mogłem się dowiedzieć :D Miałem skądś naklejki z nią i pamiętam, że w którymś odcinku Power Rangers też była! :D Cytat:"Venoma" mam "na półce". Byłeś już na świecie, chłoptasiu, jak kupowałem ten komiks, chyba w '94? Bo twoje przerośnięte ego powoduje tylko to, że się ośmieszasz. Epic Fail! RE: The Dark Knight Rises - shamar - 23-12-2011 (23-12-2011, 01:42)Phil napisał(a): W "Venomie" nie występuje Bane : ). A gdzie ja napisałem, że tam jest Bane? (23-12-2011, 11:21)Phil napisał(a): Co prawda tytułowy Jad zostaje później wykorzystany jako ten, którego używa Bane (tak mi przynajmniej coś świta), ale wciąż nie wiem jak wiązać znajomość postaci z tym komiksem. Czekam na wyjaśnienie shamara! Sam sobie wyjaśniłeś. RE: The Dark Knight Rises - nawrocki - 23-12-2011 Widmo RE: The Dark Knight Rises - Gal Anonim - 23-12-2011 (23-12-2011, 15:46)shamar napisał(a):To jaki ma to związek z twoją znajomością Bane'a? Bo czytałeś o narkotyku, który bierze? Słaba znajomość. Po obejrzeniu Batman & Robin wiesz o Bane'ie więcej.(23-12-2011, 01:42)Phil napisał(a): W "Venomie" nie występuje Bane : ). RE: The Dark Knight Rises - Lambon - 23-12-2011 Cytat:A gdzie ja napisałem, że tam jest Bane?nie brnij dalej RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 23-12-2011 Shamar sorry ale jeśli nawet kupiłeś ten komiks w 94-tym (tak, akurat wtedy został u nas wydany) to zdaje się, że również wtedy go ostatni raz czytałeś (o ile w ogóle) :P RE: The Dark Knight Rises - raven.second - 23-12-2011 (23-12-2011, 15:46)shamar napisał(a):(23-12-2011, 01:42)Phil napisał(a): W "Venomie" nie występuje Bane : ). Zatem... po cholerę coś takiego? (23-12-2011, 01:15)shamar napisał(a):(19-12-2011, 17:09)Mierzwiak napisał(a): Daj mu spokój, gościu zna Bane'a z Batmana i Robina i myśli że dysponuje wiedzą na temat tej postaci. Jak widać jest ona równa zeru. W "Venomie" nie ma w ogóle Bane'a. Jest Batman i jego problemy. Co więcej, prochy, jakie bierze Wayne w tym komiksie, to nie są prochy, który bierze Bane - Bane na podstawie venomu opracował własną mieszankę, czy coś, nie wiem, dawno czytałem. W każdym bądź razie... gdzie tu sens, gdzie logika? Venom to komiks o Batmanie, który nie mógł sobie poradzić z walką z przestępczością bo był za słaby i sięgnął po wspomagacz. RE: The Dark Knight Rises - shamar - 23-12-2011 (23-12-2011, 15:55)Crov napisał(a): To jaki ma to związek z twoją znajomością Bane'a? Bo czytałeś o narkotyku, który bierze? Słaba znajomość. Po obejrzeniu Batman & Robin wiesz o Bane'ie więcej.I co? To nie miało pokazywać stricte znajomości Bane'a a wskazywać na odległy czas, gdy już się czytało komiksy. Równie dobrze mógłbym się cofnąć jeszcze kilka lat wstecz. A taki kolo będzie mi tu pieprzył, że nie mam o czymś pojęcia. Jest wybitnie obłudny i irytujący. RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 23-12-2011 W Polsce Knightfall wydawano w latach 1995 / 1996 (potem Knightquest & Knightend ale ich czytałem tylko streszczenia w necie bo na 1996 rok przypadł koniec mojego trwającego 5 lat śledzenia regularnie wydawanych w Polsce komiksowych serii), wtedy na pewno nie czytałeś :P RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 23-12-2011 Nigdzie nie napisałem "shamar nie czytał komiksów", więc po co wyskakujesz mi z rewelacją, że je czytałeś? Twierdzę, że gówno wiesz o postaci Bane'a a ty zamiast udowodnić, że jest inaczej, wyciągasz z rękawa komiks w którym... go nie ma i nazywasz mnie obłudnym. Człowieku, ogarnij się! RE: The Dark Knight Rises - Gal Anonim - 23-12-2011 Jak zwykle nerdy się kłócą. Gdzie jest Hitch, kiedy trzeba się z nich pośmiać w prosty sposób? ;) RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 23-12-2011 And where is Hitch? He's at home washing his tights! RE: The Dark Knight Rises - shamar - 23-12-2011 (23-12-2011, 20:49)Mierzwiak napisał(a): Nigdzie nie napisałem "shamar nie czytał komiksów", więc po co wyskakujesz mi z rewelacją, że je czytałeś? Twierdzę, że gówno wiesz o postaci Bane'a a ty zamiast udowodnić, że jest inaczej, wyciągasz z rękawa komiks w którym... go nie ma i nazywasz mnie obłudnym. Człowieku, ogarnij się! Napisałeś, że znam go z Batmana i Robina i, że myślę, że mam o nim wiedzę. I jeszcze , że jest ona zerowa. W 2 zdaniach napisałeś 3 rzeczy na które nie masz żadnych dowodów. Lubisz się przyp... do kogoś, że napisał coś np. o zwiastunie nie mając pojęcia jaki będzie film. Ale Ty robisz dokładnie to samo- nie masz o czymś pojęcia ale plujesz się jakbyś pozjadał wszelkie rozumy. Jesteś tym co piętnujesz a to dowodzi niebywałej obłudy. Więc może zanim coś o kimś wyplujesz a zresztą... Koniec offa. RE: The Dark Knight Rises - raven.second - 23-12-2011 To ja tak jeszcze na szybkiego... po cholerę przytoczono komiks Venom? |