Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams (/Thread-Star-Wars-Episode-VII-The-Force-Awakens-2015-re%C5%BC-J-J-Abrams--2932)

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - simek - 17-04-2015

Jeśli mielibyśmy się trzymać tego co pokazano w starej trylogii, to wraki mogłyby być tylko na Endorze. Jak dla mnie oczywiste, że walki trwały dalej po śmierci Palpatine'a, mogły być w dowolnej części galaktyki, więc równie dobrze nad Tatooine. Poza tym na razie nie mamy pojęcia gdzie leży ta Jakku.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - raven.second - 17-04-2015

Czy przypadkiem Tatooine to nie jest zadupie galaktyki, gdzie wszędzie daleko i mało kto się tam zapuszcza? No i Jawowie, czy jak się te małe stworki nazwały, najpewniej by rozebrały takie cudo jak niszczyciel raz dwa. I najważniejsze! Jeśli są dwa słońca - to jest Tatooine. Nie ma - inna planeta, o!

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Mierzwiak - 17-04-2015

(17-04-2015, 20:47)Mefisto napisał(a): Więc jeśli bohater Boyegi będzie przez cały film robił to samo, co widać w zwiastunach (czyli sapał i strzelał retarda co 5 minut), to sorry, ale nóż się sam w kieszeni otwiera.
W zwiastunie żadna postać poza Lukiem i Hanem nie ma ani jednego dialogu, więc na pewno w filmie nie powiedzą ani słowa!

simku, to sarkazm, prawda? No chyba że istnieje różnica między pustynną planetą Jakku a Srakku której nazwa padła w jakiejś zapomnianej powieści a która trafiła do kanonu. Who gives a fuck?

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - simek - 17-04-2015

Cytat:simku, to sarkazm, prawda? No chyba że istnieje różnica między pustynną planetą Jakku a Srakku której nazwa padła w jakiejś zapomnianej powieści a która trafiła do kanonu. Who gives a fuck?
Wiem, że to nie ma żadnego znaczenia dla jakości filmu, bo równie dobrze moglibyśmy dostawać w każdym epizodzie inne planety i też by było fajnie, ale po prostu wkurza mnie, że tak nie chcą niczego powiązać, tylko ciągle nowe planety. Patrzę sobie na taką piękną mapę galaktyki i zastanawiam się, po cholerę tutaj coś nowego wymyślać, można przez najbliższe 100 lat trzaskać filmy na tych planetach co są.

Cytat:Czy przypadkiem Tatooine to nie jest zadupie galaktyki, gdzie wszędzie daleko i mało kto się tam zapuszcza?
Odległości w tym uniwersum to bardzo niespójna kwestia. Z jednej strony tak Tatooine był opisywany, z drugiej bohaterowie nie mają żadnego problemu skakać szybciutko na drugą stronę galaktyki jak tylko im to potrzebne, więc nie wiadomo czemu Tatooine jest tak opisywany, skoro można się do niego dostać raz dwa z Coruscant. Geonosis, Utapau, Mustafar - one wszystkie są dalej od Coruscant niż Tatooine, Naboo i Kamino niewiele bliżej.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Arahan - 17-04-2015

Ekipa Screen Junkies omawia trailer. Kilka ciekawych informacji + filmiki z panelu:

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Gambit - 17-04-2015

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Lawrence - 17-04-2015

(17-04-2015, 02:54)Proteus napisał(a): Jakie ruchy? Nie, serio jakie ruchy? Koleś pokazał się przez 2 sekundy i tych dwóch sekundach robił dokładnie to samo co każdy Sith we wszystkich filmach, grach, powieściach, komiksach, animacjach i innych EU gównach. Wystawił dłoń w choke gripie i machnął mieczem. W dodatku wygląda dokładnie tak jak większość czarnych charakterów w tym uniwersum. Nie wiem więc na jakiej podstawie w ogóle można oceniać czy koleś jest przekonywujący czy nie.

Chodziło mi jeszcze o ten pierwszy teaser jak się przedziera przez drzewa, śnieg itd. Ale dobrze, mimo że wygląda jak Revan nie budzi ta postać na razie we mnie nic, co było trochę inne w przypadku Vadera, czy Maula. Przy czym dobrze i tutaj nie chcę wykłócać i ściągać na siebie waszego gniewu, gdyż do Ciemnej Strony Mocy on prowadzi Oczko

A co do planety "Jakku" to stoję po stronie simka. OK sam narzekałem, że nie ma nowych planet to proszę dostaję nową, ale wygląda jak stara Tatooine. Ciekawe, czy dostaniemy "inną" lodową planetę.

(17-04-2015, 21:45)raven.second napisał(a): Czy przypadkiem Tatooine to nie jest zadupie galaktyki, gdzie wszędzie daleko i mało kto się tam zapuszcza?

Fakt to planeta na uboczu, ale przecież większość jak nie prawie wszystkie wydarzenia w Starej Trylogii dzieją się na "zadupiach Galaktyki". Tatooine, Hoth, Yavin 4, Endor to nie jest centrum Galaktyki, ale też nic nie przeczy, aby tam nie miały miejsca działania wojenne. I większość tych potyczek Rebelianci Imperium nie toczyła się chociażby na Coruscant. Skoro to byli Rebelianci to jednak też musieli się ukrywać, a więc często zadupia i tam toczyły się walki. To właśnie w Nowej Trylogii poznajemy wreszcie centrum Galaktyki najważniejsze planety z Coruscant na czele.
Wiadomo, że może być wiele piaskowych planet, ale akurat w przypadku tego uniwersum tworzenie takiej to trochę lenistwo i brak pomysłów.

Aha i Mefisto ma niestety trochę racji. Nie mam nic do Johna Boyega i fajnie zagrał w "Ataku na dzielnicę". Ale łącząc teaser i trailer to tak wyglądają dokładnie wszystkie ujęcia z nim i ktoś kto je montował robi trochę chłopakowi krzywdę:

[Obrazek: star_wars_force_awakens_john_boyega_h_2014.jpg]

[Obrazek: johnboyega1.jpg]

[Obrazek: johnboyega3.jpg]

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - shamar - 18-04-2015

Niektórzy są tu naprawdę... "inni" Uśmiech
Zobaczyli kilka sekund z villianem i już wiedzą, jaki będzie miał życiorys, co będzie jadał na śniadanie, gdzie będzie srał, jak będzie tańczył i jaki gatunek muzyczny lubi najbardziej...
W takich momentach uświadamiam sobie, co oznacza określenie "fanboj".
A fanboj SW to chyba zupełnie inna, cięższa kategoria fanbojizmu.

(17-04-2015, 23:54)Lawrence napisał(a): http://www.hollywoodreporter.com/sites/default/files/imagecache/modal_800/2014/11/star_wars_force_awakens_john_boyega_h_2014.jpg
http://images.amcnetworks.com/bbcamerica.com/anglophenia/files/2015/04/johnboyega1.jpg
http://images.amcnetworks.com/bbcamerica.com/anglophenia/files/2015/04/johnboyega3.jpg

Nowa Kristen Stewart. O co chodzi? Uśmiech

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Mierzwiak - 18-04-2015

(17-04-2015, 21:57)simek napisał(a): Patrzę sobie na taką piękną mapę galaktyki i zastanawiam się, po cholerę tutaj coś nowego wymyślać, można przez najbliższe 100 lat trzaskać filmy na tych planetach co są.
Chyba nie powinienem nazywać się fanem SW, skoro jakaś przypadkowa zbieranina nazw które widzę pierwszy raz życiu znaczy dla mnie tyle, co nic Uśmiech

(17-04-2015, 23:54)Lawrence napisał(a): Ciekawe, czy dostaniemy "inną" lodową planetę.
Przecież ten film jedzie TYLKO na sentymencie, więc musimy dostać.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Mefisto - 18-04-2015

(17-04-2015, 21:46)Mierzwiak napisał(a): W zwiastunie żadna postać poza Lukiem i Hanem nie ma ani jednego dialogu, więc na pewno w filmie nie powiedzą ani słowa!

No jak nie ma, jak słowa z offu cały czas lecą Uśmiech Poza tym bierzesz wszystko zbyt dosłownie zdaje się.

Nie biorę dosłownie, tylko jestem złośliwy. To nie pierwszy raz, gdy przy okazji któregoś z kolei teasera prezentowana jest wśród komentujących logika w stylu "mało akcji w trailerze = mało akcji w filmie". To samo tyczy się oceny aktora na podstawie trzech ujęć w których akurat pokazano go jak ciężko oddycha/coś tam przeżywa. Jeśli coś tu jest retarded, to te twoje teksty na ten temat drogi Mefisto.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Mefisto - 18-04-2015

Jeszcze zobaczymy... :>

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - simek - 18-04-2015

(18-04-2015, 00:19)Mierzwiak napisał(a): Chyba nie powinienem nazywać się fanem SW, skoro jakaś przypadkowa zbieranina nazw które widzę pierwszy raz życiu znaczy dla mnie tyle, co nic Uśmiech
Nie grałeś nawet w KotORy? Mi niby też jakieś 80% tych nazw nic nie mówi, ale to dlatego, że przeczytałem jedną książkę z tego świata i żadnego komiksu, a grałem pewnie w 5 star warsowych gierek. Na resztę nazw patrzę i od razu staje mi przed oczami ich krajobraz i krótka charakterystyka co tam jest. Jakże chciałbym zobaczyć jakąś scenę z Kylo Renem, który kombinuje coś z reliktami na sithowskiej planecie: Korribanie, akademię Jedi na Dantooine, stolicę Huttów: Nar Shaadda, ale wygląda na to, że mogę o tym zapomnieć, bo wszystko będzie na nowych planetach, plus tych kilku z filmów, bo jak dobrze wiemy, całe EU jest spuszczone w klopie i mapa galaktyki teraz oficjalnie składa się z tylko tych planet Smutny

Nie grałem w KotORy, bo tego typu gry mnie nie interesują. Tylko w Jedi Knight II, Jedi Academy, Star Wars Racer i Battle for Naboo (sic!).

simku, ja to rozumiem, ale teraz weź pod uwagę, że KAŻDY fan Star Wars ma w głowie wizję rzeczy, które chciałby w nowych filmach zobaczyć. Razem daje to pierdyliard planet, wątków, pomysłów i postaci. Gdyby chcieć je wszystkie zrealizować, zabrakło by funduszy w tej części galaktyki Uśmiech

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Negatywny - 18-04-2015

(18-04-2015, 09:42)Mierzwiak napisał(a): Nie grałem w KotORy, bo tego typu gry mnie nie interesują.

say whaaaaaat?

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - military - 18-04-2015

Na trzeźwo trailer podoba mi się bardziej.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Juby - 18-04-2015

(17-04-2015, 22:52)Gambit napisał(a):

Miałem napisać jak zajebisty jest ten trailer, ale to właściwie mogłoby być nagranie ze mną.

Coś pięknego.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - jarod - 18-04-2015

(18-04-2015, 10:19)military napisał(a): Na trzeźwo trailer podoba mi się bardziej.

Może spróbuj też tak oglądać filmy? Uśmiech

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Megaloceros_____ - 18-04-2015

(17-04-2015, 23:54)Lawrence napisał(a): Wiadomo, że może być wiele piaskowych planet, ale akurat w przypadku tego uniwersum tworzenie takiej to trochę lenistwo i brak pomysłów.

Dokładnie, liczyłem na coś więcej w stylu sceny z pierwszego teasera gdy czarny charakter przedzierał się przez zaśnieżony las.
(17-04-2015, 21:45)raven.second napisał(a): Czy przypadkiem Tatooine to nie jest zadupie galaktyki, gdzie wszędzie daleko i mało kto się tam zapuszcza?

A Endor i Hoth to niby takie nie są ? Bardziej chyba jeszcze nawet.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Juby - 18-04-2015

Po 10krotnym obejrzeniu trailera cały czas reaguje tak samo: