![]() |
|
Transformers (2007) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: TRANSFORMERS UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-TRANSFORMERS-UNIVERSE--68) +---- Wątek: Transformers (2007) (/Thread-Transformers-2007--330) |
- Anonymous - 25-09-2007 Cytat:Nie widzę w tych efektach nic lepszego ponad to co było w EIII. Są na tym samym poziomie. Widziałeś tylko marną kinówkę, czemu się tu dziwić... - Mierzwiak - 25-09-2007 Aha, czyli efekty w kinówce TF wyglądają jak w EIII na oryginalnym dvd? And the MORON OF THE YEAR is... Widziałem zwiastuny HD dziecino, i to mi wystarczy żeby stwierdzić że ILM nie zrobiło nic ponad to co było w EIII. Nie wspominając już o tym, że te trailery są lepszej jakości niż film w kinie ale ktoś Twojego pokroju zapewne nie jest tego świadom. - Anonymous - 25-09-2007
- Mierzwiak - 25-09-2007 Stawiam je na równi po obejrzeniu dvd EIII i trailerów HD TFów. Nie jestem debilem, Gieferg. Powtarzam - nie oceniaj ludzi po sobie. Cytat:Na których mało co było widać.:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: - Anonymous - 25-09-2007
- Mierzwiak - 25-09-2007 A co mnie to obchodzi, dzieciaku, no powiedz? Jeśli już jesteśmy przy słowie debil i kto nim jest, a kto nie, to chyba jednak bardziej pasuje tu osoba, która pluje na wszystko wokół tylko dlatego że ludziom nie podoba się jakieś gówno które nakręcił jakiś "reżyser", i który twierdzi że na oglądanym klatka po klatce trailerze w rozdzielczości 1920 pikseli w poziomie mało co widać. Naprawdę dziecko, zastanów się co piszesz. PS. Ponieważ tak bardzo lubisz Baya, trzymam kciuki żeby premiera czwartej części wypadła w tym samym roku co twoje 14 urodziny. - Anonymous - 25-09-2007
- Deckard - 25-09-2007 Gieferg: ale o czym Ty w ogole piejesz? Budzet jest ustalony i zabezpieczony, scenariusz gotowy, preprodukcja trwa, obsada skompletowana (http://www.variety.com/article/VR1117969650.html?categoryid=13&cs=1 ), data premiery ustalona, zdjecia ruszaja w pazdzierniku a Ty swoje chore wymysly wciskasz na sile... Tak, tak wiemy, ze teraz dokona autoplagiatu na Aliens.. Who gives a flying fuck about that? - Mierzwiak - 25-09-2007 Gieferg napisał(a):po 1 - mało co widać, łosiu, bo pokazali w nich ledwie kilka scen z CGI ale to widać dla ciebei za trudne do pojęcia.Ale to ty twierdzisz że to najlepsze CGI jakie do tej pory powstało, więc skoro jest takie doskonałe, do oceny efektów wystarczy mi tych kilka ujęć. Cytat:po 2 - przypisujesz mi swoje cechyy, łosiu, bo to nie ja ciągle krzyczę FILM DLA DEBILI! FILM DLA DEBILI!Bo to jest film dla debili, skarbie. Cytat:po 3 - możesz się łaskawie odpierdolićNieznana komenda. Powtórz. Co do Avatara, od kilku tygodni trwają już WŁAŚCIWE ZDJĘCIA, ale zasmarkana diwa znawca kina Gieferg zna się z Cameronem, bywa na planie, i ma info z pierwszej ręki. - Deckard - 25-09-2007 o, zniknal post Gieferga. ktos tu chyba chce uniknac bana ;-) - Mierzwiak - 25-09-2007 Odpowiednie cytaty z tego bełkotu są zachowane jakby co. - Jakuzzi - 25-09-2007 Mierzwiak napisał(a):PS. Obejrzałem sobie dzisiaj kolejny raz Clerks II i od razu szeroko się uśmiechnąłem, kiedy ten geek Elias podniecał się, bo dowiedział się że powstanie fabularna wersja Transformers, a potem Randal stwierdził że to debilna kreskówka :D Super scena. :) - desjudi - 25-09-2007 alez temperatura dyskusji 8) trzeba przyznać jedno - TFy mogą sie podobać, można przy nich osiągnąć stosowna erekcję. opinie są bardzo skrajne, a to - nomen omen - dobrze świadczy o znaczeniu TFów (nie jakości!) - Mefisto - 25-09-2007 Gieferg napisał(a):tu ma nie być prawdziwych aktorów (Adi coś o tym wspominał w temacie o Cameronie) - coś takiego nigdy dla mnie nie będzie uzasadnione. idę o zakład, że nie wiesz absolutnie NIC o tym filmie, a jednak już go skreśliłeś - o ile dobrze pamiętam to jeszcze niedawno innym prawiłeś peany "jak można oceniać film bez oglądania?!" A co właśnie robisz? Moim zdaniem poniżasz się w tym momencie Cytat:wsystko znajdziesz w odpowiednich tematach, z dyskusją o Cameronie też mozna się do takowego przenieść. tja, widziałem przed chwilą Twoje niesamowite argumenty w tym temacie... Cytat: W jaki sposób mogę się ośmieszyć mówiąc, że nie pamiętam filmu więc go nie oceniam? (Abyss) w jaki? właśnie w taki - napisałeś, że zrobił słabiutkie TL oraz Abyss, a potem, że nie pamiętasz - to jest ośmieszanie się. A co do TL - generalnie o gustach się ponoć nie rozmawia, ale jak ktoś uważa, że TL to kategoria obejrzeć i zapomnieć, po czym idzie 3 razy pod rząd na Transformery i wystawia im najwyższe oceny, to dla mnie ma gust równoważny typowi z "The Rookie", który jeździł autem w sraczkowatym zielonym kolorze, ergo tego gustu po prostu nie posiada. No chyba, że pisałeś ten tekst po pijaku, wtedy mogę zrozumieć. Des - Piranha 2 nie była w pełni autorskim projektem Camerona. Włamywał się przecież, żeby w tajemnicy zmontować film - czy trzeba coś więcej dodawać? - Dr_Bakier - 25-09-2007 military, masz wszystkie komiksy Jurassic Park:Adventures i JP:Annual? od wieków szukam tego na torrentach dobry kolego:D Czy trzeba byc maniakiem komiksów i kreskówki TF żeby film się podobał? Po obejrzeniu filmu próbowałem obejrzeć rysunkowy TF:the movie i nie dałem rady, po prostu odrzuca mnie ta stylistyka i szereg innych rzeczy. Natomiast film jest dla mnie strzałem w dziesiątkę. Wspominałem juz wcześniej ze moim znajomym film się podobał (przy czym tylko ja uznaje go za wybitnie rewelacyjny) a nie są to fani TF. - Anonymous - 25-09-2007 Mefisto napisał(a):w jaki? właśnie w taki - napisałeś, że zrobił słabiutkie TL oraz Abyss a potem, że nie pamiętasz - to jest ośmieszanie się. Osmieszaniem się to jest twoje czytanie ze zrozumieniem. Napisałem że zrobił słabiutkie TL oraz Abyss którego nie oceniam, a nie słabiutkie TL i Abyss :roll: z całości zdania wynika, że nei oceniam Abyss jednak tobie wyszło coś innego :roll: Dla większej jasności to samo zdanie w wersji dla mających problemy z rozumieniem tekstu: Cameron zrobił Abyss, którego nie oceniam bo nie pamiętam, oraz słabiutkie TL. Teraz widzisz różnicę? następnym razem polecam czytać posty na które się odpowiada. najlepiej dwa razy. A avatara NIE skreślam, stwierdzam tylko, że na razie nie słyszałem o nim nic co by mnie zainteresowało, a do tej pory nie powstał jeszcze film zrobiony w 100% z CGI któryby mi się podobał, widzisz subtelną różnicę? - Deckard - 25-09-2007 Avatar nie bedzie wg. zapowiedzi 100% CGI. Zreszta wali mnie to. Chce dobrego kina, forma mnie nie interesuje. Nawet jakby Cameron mial machac kukielkami :) (przypuszczam, ze efekt i tak bylby lepszy niz caly aktorski dorobek Orlando Blooma) Jedziesz po Avatarze za CGI, ktorych jeszcze nikt an oczy nie widzial, po AvP2 za dlugosc, ktora do konca nie jest pewna a innym zarzucasz, ze oceniaja filmy przed premiera. Powiedz prosze, czy to nie zalatuje hipokryzja? Avatar to wlasciwie jedyny film, ktorego wyczekuje (zastanawialem sie nad Indym 4, ale mam juz dosc reanimowania starenkich serii... Tylko czekac az Clint nakreci "Lepszego, gorszego i brzydszego") - Mierzwiak - 25-09-2007 Apel do wszystkich (z wyjątkiem Geekferga):
- Anonymous - 25-09-2007 Mierzwiak, już wiemy, że nei jesteś głodny, nie musisz tego powtarzać w każdym temacie. W dyskusję się z tobą już nie zamierzam wdawać bo to grozi zejściem do twojego poziomu i totalnym schamieniem czego już niestety zacząłem doświadczać i trzeba to było przerwać, więc daruj sobie. Cytat:Avatar nie bedzie wg. zapowiedzi 100% CGI. Tym lepiej dla niego. Cytat:Jedziesz po Avatarze za CGI Nie, nie jade po avatarze. Tylko mam obawy bo jeszcze nie powstał taki film który by się składał w większości z CGI i mi się jakoś bardzo podobał. Rownież AVP2 nie oceniam po długości, bo jej jeszcze nie znam, za to stwierdziłem fakt, że pierwszy AVP był najkrótszy i najgorszy z dotychczasowych filmów o obcych. - Danus - 21-10-2008 Ostatnio obejrzałem sobie po raz kolejny ten "lubiany" :P przez wszystkich film i dalej się świetnie bawiłem, ale już nie uważam tego filmu za tak zajebistego jak kiedyś, nie dałbym mu już 10/10. Jest to dalej jeden z moich ulubionych filmów, mimo głupot, głupot i jeszcze raz głupot prawie w co drugiej scenie. Ale ludzie, transformujący się Bonecrusher, a potem jego rajd na Optimusa to coś czego się nie zapomina, a scena za każdym razem zapiera dech w piersiach. Nie mówię już o końcowej rozwałce. Niezwykle głupi film ,ale tak widowiskowy, z takimi efektami dzięki którym nie zważam na głupoty, po prostu oglądam :twisted: |