Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn (/Thread-Superman-2025-Man-of-Tomorrow-2027-re%C5%BC-James-Gunn--6540)

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Snappik - 15-07-2025

(15-07-2025, 14:28)zombie001 napisał(a):
(15-07-2025, 12:05)marsgrey21 napisał(a): , a supermem może nie przekroczyć 500.

Już bym nie uprawiał takiego czarnowidztwa..

Widziałem posty dość ogarniętych z BO co pisali, że może dobić do 525-560mln (o ile FF go zaraz znacząco nie poturbuje)

Ja zaryzykuję (w sumie niczym:)) i napiszę, że nie przekroczy 500 mln lub muśnie tę liczbę. Za granicą nie widać wielkiego zainteresowania, pierwszy weekend globalnie znacznie słabszy niż w przypadku Jurrasic Park, które po 2 tygodniach słabnie, ale swoje już zarobiło. Swoje robi też średnie "word of mouth". O Ile w USA pewnie dobije do 245-260 mln (bo tam odbiór Gunna jest lepszy) tak na świecie raczej padnie pod ciężarem kolejnych premier i FF.

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 15-07-2025

(15-07-2025, 14:28)zombie001 napisał(a):
(15-07-2025, 12:05)marsgrey21 napisał(a): , a supermem może nie przekroczyć 500.

Już bym nie uprawiał takiego czarnowidztwa..

Widziałem posty dość ogarniętych z BO co pisali, że może dobić do 525-560mln (o ile FF go zaraz znacząco nie poturbuje)

Dla Gunna i spółki wszystko powyżej pułapu 500mln będzie uznane za sukces, niezależnie od faktów :D Możesz pisać i pisać, wygląda na to że Gunn się stamtąd (niestety) nigdzie nie wybiera...

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Załóżmy, że osiągnie w us 350 milionów, co by było bardzo dużym osiągnięciem, dodaj 95 milionów ze startu na świecie i masz 445 i musisz liczyć, że zarobi dodatkowe 55 i że w USA osiągnie taki sukces, jak zakładamy.

Przypominam, że Quantumania na świecie otworzyła się z wynikiem 121 milionów i skończyła na 261 milionach, czyli podwoiła wynik, ale Supermen sprzedaje się gorzej za granicami i miał o wiele gorszy weekend otwarcia.

Ludzie wolą dinozaury, a za zakrętem premiera fantastic four.

Niech supermem zarobi bardziej w okolicach Man of Steel w US (przy większym otwarciu Man of Steel), czyli 290, to daje na świecie 385 melonów i brakuje tutaj 115 melonów, supermem musiałby nie tylko podwoić wynik na świecie, ale go potężnie przebić.

Wszystko możliwe.

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - shamar - 15-07-2025

(15-07-2025, 12:59)Lashly napisał(a): Ja wiem że zabawnie poważne, nie do końca udane filmy Snydera są bliższe europejskiemu także i polskiemu poczuciu estetyki...

Czytam na FW glownie zachwyty. O ile profile mogą byc oplacane tak zwykli ludzie raczej nie. I to gowno im sie podoba.

Przypominam, że w US, recenzje traktowały ten film, jakby to było ponowne przyjście Jezusa, a okazało się, że to po prostu supermem gunna, z każdą jego znaną zagrywką.

Nie wiem, dlaczego gunn ma takie fory w mediach, dosłownie zawsze ma plecy, pomimo pedo żartów na twitterze.

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - OGPUEE - 15-07-2025

Bo dużo zamawia pizzy z odpowiednimi ludźmi ;]?

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - shamar - 15-07-2025

Ja pisalem o Poliniakach

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Mefisto - 15-07-2025

(15-07-2025, 15:45)marsgrey21 napisał(a): Nie wiem, dlaczego gunn ma takie fory w mediach

Kij z mediami - ja w ogóle nie czaję jego statusu w Holly. Taki Wheedon przynajmniej miał jakieś resume i status świetnego scenarzysty zanim dostał Avengersów (a potem i tak wyleciał).
A Gunn? Poza Guardiansami nie ma dosłownie nic, co by go windowało do pierwszej ligi, a do tego po drodze też miał przecież tę swoją aferę.

Kontakty, kontakty, kontakty i tyle.

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Ted - 15-07-2025

Feige musiał być fanem jego filmu "Super", o kukoldzie mordującym ludzi.

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 16-07-2025

Jeszcze mnie takie refleksje naszły..

O ile ten film jest szczery w byciu filmem dla dzieci.. (i inny film z jakim był porównał to Thor Love and Thunder) to dla starszych.. mówiąc krótko, Gunn ma świadomość. że robi film dla debili. Żeby dac odpowiedniego Supermana tym wszystkim przygłupom, żeby nie rozdarli ryja na Internecie, to zeby zrobić takiego Supermana którego uosabia Christopher Reeve to w zasadzie.. musi zrobić jego parodię która udaje że parodią nie jest. Bo w porównaniu z filmami Donnera postac Supermana u Gunna jest parodią tamtego. I to bardzo mocno widać.

Co ciekawe Corenswet najlepiej się czuje gdy ma do zagrania "zwykłe rzeczy". Najlepsze jego sceny to gdy występuje w okularach jako Clark Kent, w kuchni z Lois przed wywiadem (ale sam wywiad  już nie) i gdy czeka na Lois i z nią rozmawia przed sceną pocałunku (wziętą chyba zresztą z "Aquamana").

Bo w tych pozostałych scenach w kostiumie.. widać że czuje się znacznie mniej swobodnie i jego poziom bardzo spada.

I tego Supermana w "Supermanie" jest jednak za dużo bo.. w zasadzie nie ma co o nim powiedzieć. Bardziej właściwie jako osobie skupiamy się na Lois która.. można powiedzieć.. pomimo swoich wątpliwości i pewnego cynizmu odkrywa swoje uczucia do Supsa .

Natomiast zarąbiście wychodzi Justice Gang którego jest za mało, zwłaszcza za mało jest Hawkgirl.. i sobie nawet powtórzyłem sceny z nimi.  Też relacje między nimi są spoko. Guy Gardner niby jest dupkiem i wszyscy się z nim trochę kłócą.. ale jednak widać że w gruncie rzeczy to sympatyczny "swój chłop" i wszyscy go lubią. To jest całkiem fajny efekt ;p

W sumie mam nadzieję ze jeśli będzie to kontynuowane to Justice League długo nie powstanie. Bo Justice Gang  ma własną fajną, luzacką atmosferę.
..a tak a propos podobna zagrywka z nazwą drużyny która się członkom nie podoba a potem jest inna dopiero co była w Thunderbolts...

W sumie Jimmy Olsen jest w tym filmie tylko po to aby  był wątek z jego ex .. ale w sumie nie jest to potrzebne.
Krypto też jest właściwie w filmie na doczepkę.. ale rozumiem że dzieciakom się spodoba.

A, wątek że Lois prowadzi śledztwo na temat Luthora jest wzięty z BvS.

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 16-07-2025

Grunt pod dupą się pali, Gunn już zapowiedział, że jak tylko pojawią się "dobre" skrypt do gacka i Wonder Woman to od razu zaczną produkcję.

A co Authority? :)

No, pisałem już kiedyś, "Authority" było "kodem" pod którym było JL2.

Zresztą, między innymi po tym to było widać. W momencie gdy universum przeżywa duże problemy i "powinniśmy ciągnąć JL i postacie wchodzące w jej skład" - "Authority" po prostu nie ma i nie miało żadnego sensu. To nie jest grupa która przyciągnie do kin a w czasie takich wyników finansowych nie ma w zasadzie możliwości na eksperymentowanie jak za czasów pierwszych "Guardians". To wszystko było oczywiste w momencie ogłoszenia tego tytułu.
Serio ktoś w to wtedy uwierzył? ^^

W obecnej sytuacji, Gunn zapewne zmieni "Authority" na "Justice Gang" z wcieloną do niego Engineer ale.. to tez pytanie czy da się to zrobić teraz. Bo niby "Superman" to trochę wypromuje, będą "Lanterns" gdzie będzie zdaje się Guy Gardner ale.. to wciąż dużo za mało żeby wykładać kasę na film. Zwłaszcza że wynik Supermana nie szykuje się imponująco.

Tam jest teraz straszny ból głowy jak to wszystko wypromować, sprzedać, powiązać, trafić w gust odbiorcy, zainteresować go produkcjami DC, itd, itp. Wszystko się chwieje na kilku ostrzach noży i jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie zanim sytuacja się pozytywnie wyklaruje na co zresztą są bardzo małe szanse.

..mówię, to co się dzieje obecnie to nie jest pomył Gunna, on jest po prostu "twarzą" tego pomysłu. No chyba że jest idiotą/wariatem. To w sumie też jest możliwe.

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Huntersky - 16-07-2025

https://x.com/bbroyalcourt/status/1945227283335127342?s=46

Supermana nie widziałem, ale typa już uwielbiam

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Krismeister - 16-07-2025

W sumie to o wiele bardziej pasowałby na Bonda niż Cavill, za to Cavill bardziej pasuje na Supermana.

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Bucho - 16-07-2025

(14-07-2025, 18:50)Paszczak napisał(a): Oy vey Ben:
Z komentarzy:
"Ben would definitely say Boravia has a right to defend itself"
“Before we get started with this review, I’d like to give a shoutout to today’s sponsor, Luthorcorp!”
"We need to talk about the outsized i fluence of Boravians and Boravinsteins in our country"

Tam zlota jest co nie miara:

Wait… so now Superman’s against genocide? Who signed off on this radical idea?

Natomiast wszystko zaczelo sie juz na Twitterze, tam to w ogole jest sieczka w komentarzach:

Zrobiłem obliczenia i przewiduje, że supermem zatrzyma się w okolicach 475-500 milionów, ciekawe jak wtedy gunn i ferajna będą chcieli wytłumaczyć taki flop, jak to jest, że każdy film z tak gigantycznym budżetem (nieoficjalnie, wszystkie filmy superhero idą już w budżety ponad 350 milionów, Quantumania i The Marvels to prosty przykład z brzegu i są dane o tym, że budżet spermena wyniósł 365 milionów) i tak gigantyczną promocją musi jedynie 500 milionów zarobić? Do tej pory tego typu wyniki były jasną oznaką porażki.

Za tydzień do Europy wchodzi fantastic four, za kolejny tydzień do US i jak niby supermem ma zarobić więcej, jeśli na świecie liczby były złe już na samym początku.

A tutaj oficjalna grafika z supergirl wrzucona przez samego gunna, jak widać pali się pod dupami i trwa propaganda sukcesu.

[Obrazek: first-look-at-supergirl-v0-MkGeYmzhyvew-...c8216d61d4]

Btw, ten film ma być adaptacją tego komiksu. Super accurate vibe gunn, dobra robota.

[Obrazek: first-look-at-supergirl-v0-igysgreq49df1...5cc5f1540d]

Jak widać, zmienili strój, ten "styl", bardziej pasuje do sueprgirl w obu wydaniach, bo na supermemie prezentowało się to jak plastikowy strój na cosplay.

Szczególnie nowy pas fajny, supermem ma pas jak w zabawce dla dzieci.

[Obrazek: first-official-poster-for-supergirl-v0-v...ecede01aca]

Hmm, oryginalne :p

[Obrazek: image.jpg?q=90&m=6&h=270&w=270&b=%23FFFF...f&aim=true]

[Obrazek: shazamthirstfb.jpg]

RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Snappik - 16-07-2025

No bo wiecie, jak nowy Clark jest reinkarnacją Starlorda, tak Supergirl będzie taką damską, ludzką wersją Rocketa wymieszaną z Harley Quinn. Jeśli te uniwersum jest skazane na styl Gunna przy każdym bohaterze (jezu, aż strach pomyśleć co wyjdzie z Clayface) to ludzie będą mieli dość po 2 filmie :)

Nie pomyślałem o to, a to prawda, Supergirl = Rocket, nawet ta scena na końcu supermema, to napisana tak jakby Star Lord sprzeczał się z Rocketem.

We're doomed, ale Gunn szczęśliwy, dostał 15 melona za film + pensja za bycie szefem studia i się żyje.

Superman (2025) reż. James Gunn - zombie001 - 16-07-2025

W filmach Gunna może tak będzie, bo to Gunn-scenarzysta jest tam jednym z głównych problemów.

W filmach innych ludzi? Trudno powiedzieć. Nie wiadomo ile wprowadza/narzuca tam swoich poprawek.

Ale wątpię, aby Clayface był w większym stopniu skażony gunnoza, skoro to powstało właściwie poza jego kontrolą i jest doczepione na siłę, bo DCU potrzebuje filmów.

Wysłane przy użyciu Tapatalka