Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Godzilla - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Godzilla (/Thread-Godzilla--704)

RE: Godzilla - edkrak - 12-04-2014

Nie wiem czy już było - wywiad z Yoshimitsu Banno, producentem nowej Godzilli:
http://cosbravo13.wix.com/universe-g#!yoshimitsu-banno-interview/c20f9
Wywiad dosyć średni, ale chyba najważniejsza rzecz - Banno po amerykańskiej Godzilli planuje drugą część Godzilla kontra Hedora!

RE: Godzilla - und3r - 12-04-2014

Czyli pogłoski o rzekomym pojawieniu się KG na Księżycu to bullshit, tak jak pisałem. Całe szczęście.

RE: Godzilla - OGPUEE - 12-04-2014

Godzilla Vs. Hedorah 2... jeee, znowu ujrzymy frunącego Króla :P. Gdzieś czytałem, że ma to być coś bardziej ala fanfilm aniżeli pełnoprawny kanoniczny film.

Cytat: Jakiś facet z karabinem, który przez cały film zapobiega kradzieży komórek Godzilli zabijając złodziei, tylko po toby na końcu samemu zostać zabitym!
Ej, arabski Chuck Norris był w dechę. Przynajmniej jego zapamiętałem w przeciwieństwie do reszty typowo nudnych bohaterów :).

Radziłbym tobie Mierzwiu ominięcie reszty Heisei. Naprawdę. Mothra jest do dupy i mało w niej Króla, Mechagodzilla też nie zachwyca po latach, a SpaceGodzilla to plastikowe gówno. Tylko niepotrzebnie się rozczarujesz. Ewentualnie możesz looknąć na Destroyaha, ale nie gwarantuję, że ci się spodoba.

RE: Godzilla - Proteus - 12-04-2014

(12-04-2014, 17:05)OGPUEE napisał(a): Radziłbym tobie Mierzwiu ominięcie reszty Heisei.

Nie bluźnij ;)

RE: Godzilla - Juby - 12-04-2014

@OGPUEE - oszalałeś? Usuń tego posta. Mothra to najlepsza część serii, a następne niewiele jej ustępują. Wszystko w latach 90-tych po kontra King Gidorah było lepsze od filmu z trójgłowym smokiem!

RE: Godzilla - OGPUEE - 12-04-2014

Nie, Juby - to ty oszalałeś. Mothra nachalnie uderza w nuty ekologia-chciwy kapitalista-niech żyją hipisy, Godzilli i Battry jest mało, ma spieprzone makiety owadów (Mothra wygląda jak pluszak), jest słodko i znajdzie się nawet facepalmowy sojusz. I po niej następuje trylogia Mothry, która jest gównem :).

Mechagodzilla ma co prawda fajne ujęcia, efekty (oprócz żenującego lotu Rodana) i kostiumy, ale psują je cukierkodupne wstawki z Juniorem i kilka sucharów.

Spacegodzilla - c'mon:
[Obrazek: Little-godzilla.jpg]
Tyle w temacie.

Destroyah... musiałbym sobie powtórzyć. Ale ostatecznie film poleciłem Mierzwiakowi w nadziei, że mu przypadnie.

Gdyż po przeczytaniu jego dotychczasowej opinii następne filmy będą mieć prawdopodobnie podobną ocenę.

RE: Godzilla - Juby - 12-04-2014

Mothra ma zajebistą piosenkę:

Pozytywna ocena już za tą scenę się należy. Poza tym ma fajną parodię Indiana Jonesa, a Godzilla wygląda lepiej niż w którymkolwiek filmie przedtem.

Oczywiście jak już wspomniałem, sam będę powtarzał te filmy, ale tą część (i następne) wspominam najlepiej.

RE: Godzilla - slepy51 - 14-04-2014

RE: Godzilla - Crash - 15-04-2014

Juby, moje uszy i oczy krwawią.
Nie jestem fanem japońskiej Godzilli i jej kolejnych reinkarnacji, stąd po takich scenach, jak ta którą zapodałeś, cieszę się, że za temat znów wzięli się Amerykanie. Zero kiczu i plastikowej dżdżownicy w oceanie - na to liczę;)

RE: Godzilla - Proteus - 15-04-2014

No czegoś podobnego u Edwardsa raczej nie zobaczymy ;)

RE: Godzilla - Lambon - 15-04-2014

lol xd jest jakiś powód dlaczego lubicie godzille? najnowszy film będzie chyba pierwszym dobrym

RE: Godzilla - Juby - 15-04-2014

Owszem, mamy powód:

RE: Godzilla - slepy51 - 16-04-2014

[Obrazek: 736162_732087363502701_1359159900341623290_o.jpg]

RE: Godzilla - raven.second - 16-04-2014

Kraken serio jest tak wielki? Chyba obejrzę Clash of the titans...

RE: Godzilla - Mierzwiak - 16-04-2014

Kilka wniosków z powyższego obrazka:

- Autor świetnie rysuje
- Design kaiju z PR to chujnia
- Godzilla Emmericha przy tej Edwardsa wygląda jak żałosny kurdupel

RE: Godzilla - Craven - 16-04-2014

@kaiju z PR - co jest cholernie dziwne biorąc pod uwagę, że to Del Toro.

RE: Godzilla - OGPUEE - 16-04-2014

Mówiłem, że kaiju z PR wyglądają tak samo i w dodatku nudno. Obrazek utwierdza tylko mnie w przekonaniu.

Utwór na razie brzmi jak typowy sampel do randomowego blockbustera...

RE: Godzilla - Mefisto - 16-04-2014

godzvidmilla

RE: Godzilla - Proteus - 17-04-2014

Fajne zestawienie. Godzillę Emmericha zapamiętałem jako mniejszą.

Ten Aqua Monster to z czego jest?

RE: Godzilla - Craven - 17-04-2014

SW:TPM?