Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
LOST (ABC, 2004-2010) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: LOST (ABC, 2004-2010) (/Thread-LOST-ABC-2004-2010--77)

- Predator895 - 25-01-2009

Może i otwarcie 5 serii jest naprawdę mocne, jednak tej kultowej pioseneczki nic jak na razie nie przebiło:
<< Sezon 2 naprawdę ruszył wtedy z mocnego kopyta, jak dla mnie najlepsze otwarcie LOST.

- Mierzwiak - 25-01-2009

Ja jednak wolę otwarcie 3 sezonu. Nie jest tak zaskakujące jak to z 2, ale imo jest lepsze pod każdym względem :)

Ciekawe jak zaczną ostatni sezon. Niech zgadnę: w pierwszej scenie muzyki będzie słuchał Jacob :D

- Ronaldinho - 25-01-2009

Zarówno otwarcie drugiego i trzeciego sezonu miażdży z perspektywy pierwszego wrażenia, jednak to otwarcie trzeciego sezonu również stawiam wyżej, choć minimalnie, tak 51:49, głównie ze względu na następstwo po zakończeniu drugiego, gdzie widzieliśmy jeszcze Innych w 'szmatach', a tu nagle... Z drugiej strony, człowiek żyjący w hatchu był jedną z ostatnich myśli w kwestii 'co tam może się znajdować'. Ale, co jest najlepsze? Cokolwiek się nie obmyśli na temat dalszego rozwoju zdarzeń, twórcy LOST i tak zaskoczą.

----> freak_outXP
Weź głęboki oddech i przeczytaj, to co napisałeś. Absolutne zero logiki w próbie wynajdowaniu jakiś uchybień, nie wiem jak inaczej określić twoje wywody na temat Daniela i Sawyera.

- piXi - 25-01-2009

Przenoszenie wyspy, podróże w czasie... Za 3 dni odcinki pewnie przylecą kosmici i zabiorą całą wyspę na jeden ze swoich księżyców... Za 5 odcinków dołączy do nich ekipa z PB... A za 7 wstawią kraty na wyspie i wszyscy będą do końca sezonu uciekać z niej... ;-)

Serial z sezonu na sezon coraz idiotyczniejszy...

SPOILERY
A nie sądzicie jeszcze że iż przez te wahania czasowe wyjaśniła się jedna z najbardziej kluczowych rzeczy. Lock cofnął się przecież w czasie jeszcze do momentu z przed katastrofy lotniczej i spotkał Ithana. Opowiedział mu mniej więcej kim jest i to że Ben wyznaczył go na jego następce. Dlatego właśnie "Inni" w wcześniejszym czasie tak bardzo go wielbili, znali i wmawiali mu że jest taki wyjątkowy, może w dalszych odc. coś jeszcze namieszał z przeszłością othersów. :D

- Mierzwiak - 25-01-2009

Przecież była mowa że nie można nic zmienić :roll: Te skoki w czasie są jak oglądanie filmu. Niby wchodzą w interakcję z ludźmi, ale tak naprawdę nie ma to żadnego wpływu na przeszłość/przyszłość. Tylko Faradayowi z Desmondem z jakiegoś powodu się udało, nawet nie wnikam dlaczego.

Do piXi: Kolejna osoba która obudziła się i zauważyła, że LOST to serial sci-fi. Nie ma tu nic idiotycznego, tylko naturalny rozwój dawnych wątków i motywów.

Z Desmondem mu się udało bo on opuścił wyspę,a wiadomość przekazał w miarę szybko chwile przed uskokiem czasowym. Dlatego mówił mu że jest taki wyjątkowy i go to nie dotyczy bo jego już nie ma na wyspie i można mu przekazywać dowolne informacje do świata zewnętrznego.

- Mierzwiak - 25-01-2009

Ajć! Faktycznie. Tak w ogóle to muszę te dwa odcinki obejrzeć raz jeszcze.

Tak wiec jeśli to mu się udało to wychodzi na to,że faktycznych wydarzeń nie zmienisz ale możesz przekazywać wiadomości czyli Lockowi też mogło się to udać.

- Khet - 25-01-2009

Tak propos tych skoków w czasie - ciekawy jestem, czy ich skutki będą takie same jak w odcinku The Constant - w końcu Charlotte zaczyna mieć już bardzo niepokojące objawy :)...

- Ronaldinho - 25-01-2009

freak_outXP napisał(a):Poza tym pokaż mi Ronaldinho gdzie napisałem, że Lost mi się nie podoba.

A ty mi pokaż, gdzie ja napisałem, że ci się Lost nie podoba.

Po prostu czepiasz się rzeczy nieistotnych. Narzekasz, że Daniel i Sawyer się wcześniej nie spotkali, co wynikało z przebiegu serialu, ale mimo to, się czepiasz, aby, w moim odczuciu, sobie ponarzekać dla zasady.

Niestety, serial jest tak niesamowicie świetnie robiony, że nawet jak ktoś chce coś znaleźć nielogicznego, coś uchybionego czy po prostu ponarzekać, to przychodzi mu to z trudem.

- Gal Anonim - 25-01-2009

Ronaldinho, szkoda czasu.

Khet napisał(a):Tak propos tych skoków w czasie - ciekawy jestem, czy ich skutki będą takie same jak w odcinku The Constant - w końcu Charlotte zaczyna mieć już bardzo niepokojące objawy :)...

Bez kitu Desmond ledwo co z tego wyszedł na tym statku, ona chyba raczej nie będzie miała aż takiego szczęścia, ale odcinek może być ciekawy i zwariowany :D Normalnie scenarzyści stworzyli sobie niezłe pole do manewru, możliwości jest multum ( trzeba tylko to odpowiednio poprowadzić ) a to rzadka cecha w dzisiejszych serialach na tym etapie produkcji. Chyba te roczne przerwy miedzy seriami dobrze wpływają na rozwój serialu, w tę dobrą stronę oczywiście. :D

P.S. Dziś odpalę sobie odc. 05x00 aby utrwalić sobie pewne fakty, by w następnych odc. nie było już najmniejszych wątpliwości. :D

- Mierzwiak - 25-01-2009

Tak sobie myślę o naszym Loście i muszę powtórzyć coś, o czym już kiedyś chyba pisałem - na końcu serialu nie będzie żadnego podanego na tacy wyjaśnienia tego wszystkiego w postaci łopatologicznego montażu czy monologu którejś z postaci. Wyjaśnienia są cały czas, praktycznie co odcinek, będzie trzeba tylko połączyć wszystkie elementy układanki, czyli najlepiej obejrzeć cały serial raz jeszcze.

W tym sezonie nie mogę doczekać się dwóch rzeczy: powrotu wątku Jacoba i kolejnych nowinek na temat Dymku. Nie mówiąc już o kolejnych faktach na temat wyspy, która zdaje się być sztucznym tworem.

- BezcelowyAlbatros - 25-01-2009

No, ja w tym sezonie nie mogę się doczekać odcinka 5x06 o wiele mówiącym tytule "The Life and Death of Jeremy Bentham" :) Swoją drogą ciekawe co się stało z Claire, nie?

- Khet - 29-01-2009

5x03

SPOILERY

No i poziom utrzymany :) Ciekawy motyw z Widmorem, ta zabawa z czasem to jednak świetny sposób na opowiedzenie kolejnych faktów.
Domyślam się już chyba kim jest matka Daniela; mam tylko nadzieję, że z Charlotte będzie okej..

- koronex1989 - 29-01-2009

5x03

SPOILERY

Pamięta ktoś 11 odcinek z 4 zezou kiedy w retrospekcjach Richard Alpert był przy narodzinach Locka?Teraz wiemy dlaczego-to sam Locke w dzisiejszym odcinku powiedział mu kiedy się urodzi. Totalne zdziwnienie co do Widmora no i największy plus ciekawe informacje na temat Daniela o których dowiedział się Desmond,oto wyrasta chyba jedna z najważniejszych postaci w całym serialu

- Mierzwiak - 29-01-2009

Jak zwykle SPOILERY!

Odcinek rewelka. Pomysł ze skakaniem w czasie jest genialny i jak zauważył Vozzek na DarkUFO daje to scenarzystom nieograniczone możliwości w wyjaśnianiu kolejnych zagadek serialu. Młody Widmore? Miazga, wiadomo było że musiał być na wyspie, ale zrobiono to w kapitalny sposób. No i motyw z bombą, myślicie że jeszcze powróci?

LOST zawsze miał świetne zdjęcia, ale w tym odcinku szczególnie zwracały na siebie uwagę sceny kręcone nieco od dołu, na tej wielkiej otwartej przestrzeni. Fajnie wyjść z dżungli i odetchnąć świeżym powietrzem :)

- koronex1989 - 29-01-2009

SPOILERY

Co do Widmora to także przeczuwałem że był wcześniej na wyspie ale nie jako jeden z ekipy Othersów :shock: .Ale teraz wszystko powoli zaczyna się logicznie układac. Pamiętam jak Ben w ostatnich odcinkach 4 sezonu wyjawił,że wyspa już była wcześniej przesuwana . A co jeśli to właśnie Widmore sam lub nie z własnej woli przekręcił koło w stacji Orchidea i później próbował na nią wrócic będąc jednym z finansujących projekt Dharma a w poprzednim sezonie chciał to uczynic drugi raz wysyłając frachtowiec?

- Predator895 - 29-01-2009

SPOILERY
Mówiłem wam do cholery że "Inni" przez cały czas znali Locka, traktując go z góry wyjątkowo, ponieważ ujawnił im się już wcześniej ( okazuje się jak widać w latach 50tych :D ) Wyjaśniła tajemnicza wizyta Richarda w mieszkaniu Locka jak był jeszcze dzieckiem. Normalnie miazga :D