![]() |
|
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56) +---- Wątek: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson (/Thread-Star-Wars-Episode-VIII-The-Last-Jedi-2017-re%C5%BC-Rian-Johnson--3934) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
|
RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Doppelganger - 10-10-2017 Albo zdradzili, albo nie. To może też być celowe sprowadzanie na fałszywy trop. Gdyby tak zrobili jak piszecie, byłbym bardzo zaskoczony. Już wiem za to co będzie mnie wkurwiać w tym filmie. To małe okrągłe coś koło Chewiego. Reszta bez zarzutu na razie. Jeszcze dwa miesiące. Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - srebrnik - 10-10-2017 Zwiastun mnie się nawet podoba. Jest hollywoodzka dramaturgia na maksa. Jednak nr w tym materiale to Hamill. Potęga jakaś z niego bije RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Mierzwiak - 10-10-2017 Rey bierze go na sposób, Kylo wyciąga rękę a wtedy ona ciach mu ją mieczem. Albo ujęcia te mają inną kolejność. Albo dzieli je kilka minut materiału. Albo... Wizualnie jest bomba, widzę tu sporo interesujących pomysłów, kadrów, ciekawe wykorzystanie koloru i skalę, czyli wszystko to czego nie było w TFA - filmie ładnym, nakręconym bardzo porządnie, ale wizualnie pozbawionym charakteru. Tutaj go dostrzegam. Jestem sceptyczny, ale zainteresowany. Ten trailer jest lepszy niż wszystko co do tej pory wyszło z tego filmu razem wzięte. RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Huntersky - 10-10-2017 <czepianie się>Czy Rey czasem nie rozpieprzyła Kylo miecza? Skoro musiał zbudować nowy, to czemu powtórzyli dokładnie ten sam nieprofesjonalny design z kablami na zewnątrz obudowy i niestabilnym ostrzem, zamiast dać mu coś bardziej eleganckiego, świadczącego o wzroście skilla? </czepianie się> RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Corn - 10-10-2017 (10-10-2017, 09:09)Phil napisał(a): Żart opowiedziany po raz... miliardowy?Najlepsze żarty to inside-joke'i które nigdy się nie znudzą :* Co do zwiastuna - od dawna jestem fanem Johnsona więc czekam z niecierpliwością i dalej nie wiem co sądzić. Z jednej strony cieszę się, że chłop zaczyna być dostrzegany na świecie jako naziwsko, ale z drugiej TFA i to co zostawił po sobie Abrams to straszna bieda i obawiam się tylko, czy Johnson nie polegnie przy tak lichym materiale i ramach jakie mu narzucono... RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Bradesinarus - 10-10-2017 To było takie piękne, że zostałem całkowicie kupiony (do tego stopnia, że widziałem ten trailer już trzy razy), poczułem moc i już nie mogę się doczekać się grudniowej premiery. Mam bowiem wrażenie, że się nie zawiodę! RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Mierzwiak - 10-10-2017 Obejrzałem trailer raz jeszcze i na 100% końcówka to sklejka z dwóch różnych scen, z dość sprytnie dopasowanym oświetleniem ale... Dialog Rey pochodzi z rozmowy z Lukiem przy ognisku. Dam sobie odciąć rękę mieczem świetlnym Zresztą wyraźnie ma na sobie ten kostium co na wyspie, a nie ten nowy ze sceny ze Snokiem. (który swoją drogą już w tym trailerze ma lepszy występ niż w TFA)Na co nie czekam? Pojedynek Finna i Phasmy. Who cares? RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Arahan - 10-10-2017 Obejrzałem zwiastun dwa razy i w sumie jest to najlepsze co widziałem związane z tym filmem. Pachnie prequelami, zwłaszcza sceny z bitwą kosmiczną kojarzą mi się z EIII. Wizualnie jest bardzo dobrze, ostatnia scena i cała ta gadka żeby nie oglądać zwiastunów to dla mnie pic na wodę i tak jak Mierzwiak mówi to sklejka dwóch różnych scen. Czekam, ale bez szaleństwa. RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - al_jarid - 10-10-2017 Mierzwiak, jak dla mnie Phasma mogłaby równie dobrze skończyć w taki nieefektowny, siarowaty wręcz sposób jak Boba Fett, którego jest duchową spadkobierczynią. RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Juby - 10-10-2017 1. Bardzo fajny plakat. Przy Star Warsach jak widać się starają i nie wypuszczają takich szczochów jak main poster do Blade Runnera. Ma specyficznych klimacik, jest zgodny ze stylistyką poprzednich posterów i inny od tych do poprzednich części. Podoba mi się. ![]() 2. Miałem nie oglądać trailera, bo podobno dużo zdradza. Jednak obejrzałem i... nadal nie wiem nic. Gdzie tu niby rzucają spoilerami? A sam trailer spoko, znacznie lepszy od usypiającego teasera. Fajnie, że - nawet jeśli fabularnie znowu będą zrzynać z oryginalnej trylogii - wizualnie wygląda to inaczej od wszystkich poprzednich filmów. Też jestem na tak. No ogólnie wrażenia spoko. Oby nie wyszło jak z TFA. RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Mierzwiak - 10-10-2017 Co do plakatu...
RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Capt. Nascimento - 10-10-2017 Zwiastun jest ok. Ładne kadry, Mark Hamill raczej wygrywa (nie licząc bezdźwięcznie wrzeszczącej Rey i mini-pingwinka jakby wziętego ze świata GotG)... no i jest niby nowa nadzieja na coś nowego, a nie odgrzewanie tego samego kotleta, jak w Force Awakens. Chociaż jak widzę te niebiańskie westchnienia na forum, to niektórzy byliby chyba zachwyceni nawet zwiastunem z Jar Jarem czytającym gazetę na kiblu... Pozostaję sceptyczny. Na moje jak już wspomniano wcześniej do Rey wcale nie wyciąga ręki Kylo Ren tylko jest to zbitka dwóch scen. Obawiam się, że Mark Hamill będzie miał jakąś pretekstową rolę w tle, albo zjebią to tak jak wątek Hana Solo w TFA. Obawiam się znowu jakichś banałów i kalki z prequeli/oryginalnej trylogii. I tego, że jest zbyt wiele wątków: cały ten Poe mimo że lubię Oscara Isaaca to wzbudza we mnie tylko wzruszenie ramion, tak samo jak walka Finna i tej całej Phasmy. Oby chociaż tym razem poruszyli coś więcej z motywacji i relacji między postaciami... POKAZALI przeżycia Finna i Poe, które ich motywują do działania. By widz mógł POCZUĆ emocje tych postaci. I oby natłok wątków nie sprawił znowu że będą one pociachane i zrobione na szybko. Trochę optymizmu dodaje mi Rian Johnson (za "Breaking Bad" i "Looper" mam do niego szacunek), no i obecność Marka Hamilla i Andy Serkisa. Ciekawe czy Benicio Del Toro zaliczy tylko cameo i czy pojawi się jeszcze jakieś cameo-niespodzianka. A przede wszystkim: oby scenariusz tym razem był ciekawy i dobry. RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - shamar - 10-10-2017 Widzę tam w komentarzach same (?) zachwyty... Spłynęło to po mnie całkowicie. Nie ma tu absolutnie niczego ciekawego. Luke? Luke nie działa. Działaby w poprzednim filmie. Teraz? Za późno. RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - al_jarid - 10-10-2017 A dla mnie to dalej za bardzo przypomina "Imperium...", pewnie głównie przez wzgląd na trening bohaterki pod okiem mistrza-pustelnika i machiny kroczące po podłożu, które może i nie jest śniegiem, ale biel to biel. RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Badus - 10-10-2017 No poprawny trailer, kolejna gromkopierdna rozpierducha SW. Ani ziębi, ani grzeje w sumie, chociaż jak ktoś zauważył wcześniej faktycznie jakoś zajeżdża prequelami. Nie wiem, może to kwestia kolorystyki albo nowych kolorowych przesadnie CGI stworków (jakieś pokemony typu Furby, lodowy lisek...no ja p...) - przy materiałach z TFA tego wrażenia nie miałem. Przesadnych zachwytów nie rozumiem, mi się ta franczyza już chyba przeżarła ;] RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Kuba - 10-10-2017 Może to będzie film którym prequele chciałyby być a nigdy nie były? ![]() Generalnie to na pewno Snoke wygląda lepiej (no i tradycyjnie brzmi genialnie), chyba największym spoilerem jest fakt, że spotka on Rey i szczerze już nie mogę się doczekać. Jak zapewne wielu mam absolutnie gdzieś Finna, Poe i (ehh) Leie. Przede wszystkim czekam na wszystko co związane z Renem, Lukiem, Snokiem i Rey. Mam nadzieje, że posiadłość Snoke nie ograniczy się do kolejnego wielkiego statku bo chciałbym jednak jakąś fajną, klimatyczną bazę planetarną. Widać też, że wątek Luke i Rey może dać nam sporo odpowiedzi na różne pytania związane z uniwersum bo najwidoczniej czeka ich małe tournee po Galaktyce. A co do finalnej sceny..zapewne to jedynie zasłona dymna (coś ala War Machine w trailerach Civil War), ale nie obraziłbym się na twist w którym Ren i Rey stwierdzają, że mają wywalone na swoich nauczycieli i razem jednoczą siły, albo odchodząc albo tworząc jakieś własne stronnictwo. Ewidentnie to oni sa głównymi bohaterami Nowej Trylogii i to wokół ich konfliktu raczej będą obracać się kolejne filmy. Dlatego mam nadzieje, że niektóre teorie z przeszłością Rey i jej powiązaniach z Kylo się sprawdzą. RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Badus - 10-10-2017 O, właśnie. Plastuś Snoke to w sumie dla mnie największe pozytywne zaskoczenie - w takiej postaci powinien zostać od początku pokazany. RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - zombie001 - 10-10-2017 Nie wiem czemu dyskutujecie na temat ostatnich scen, skoro to ewidentna zmyła montażowa ![]() Gdybym jednak miał wysnuwać jakieś szalone teorie na podstawie tego co zobaczyłem, byłyby to pewnie: lub lub Ehhh, jeśli o mnie chodzi, wystarczy jedynie żeby Rian zrobił lepszy film niż "TFA", a to nie jest wielka sztuka. Poprzeczka jest zawieszona naprawdę bardzo nisko. Tak więc, trzymam kciuki! RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Corn - 10-10-2017 Byłoby śmiesznie, gdyby Rian zabil Rey, Finna i Poe, a głównym bohaterem trójki byłby Kylo i Luke
RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Huntersky - 10-10-2017 Take my money
|