![]() |
|
Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55) +---- Wątek: Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn (/Thread-Superman-2025-Man-of-Tomorrow-2027-re%C5%BC-James-Gunn--6540) |
RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 16-07-2025 (16-07-2025, 20:02)zombie001 napisał(a): W filmach Gunna może tak będzie, bo to Gunn-scenarzysta jest tam jednym z głównych problemów. Tylko jeden gość powiedział "spadaj" do gunna i był nim Todd Philips przy Jokerze 2, cała reszta będzie tańczyć tak, jak on im zagra. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Spoilerowo - 16-07-2025 nadal krindżówa RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 17-07-2025 Dowód, że gunn specjalnie chciał zrobić z Guya klauna (what's new), tego typu fryzura może wyglądać naturalnie jeśli ktoś nie próbuje celowo zrobić z postaci błazna.
RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Gieferg - 17-07-2025 Tyle że w komiksach Gardner faktycznie wyglądał jak klaun. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 17-07-2025 A czy Guy Gardner ma w komiksach 54 lata? Jest o wiele młodszy i tego typu włosy nie rzucają się specjalnie w oczy i podkreślają jego charakter jako zadziornego i aroganckiego, wszyscy akceptowali taki image do momentu gdy gunn nie próbował specjalnie przedstawić postaci jako kompletnego pajaca. Bowl cut, nie musi wyglądać jak simple jack.
RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Phlogiston2 - 17-07-2025 Guy przecież był przychlast3m, to jedna z głównych cech, która odróżnia go od innych latarni RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 17-07-2025 Był, ale nie aż takim, uważam, że można go było przedstawić mniej karykaturalnie, agree to disagree. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Ted - 17-07-2025 Chłopie weź przeczytaj Justice League International i potem bełkocz coś o klaunie Guyu. W jedynym numerze Guy spał dwa dni pod stołem, bo Batman mu tak przyłożył. Chodził po bazie i wszystkich wkurwiał. W nowszych komiksach pokazywał dupę Batmanowi. No faktycznie, Gunn zrobił z nim to co z Vigilante, dokładnie ta sama sytuacja, serio. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Ted - 17-07-2025 (16-07-2025, 20:07)marsgrey21 napisał(a): [quote='zombie001' pid='870931' dateline='1752688948'] No i dostaliśmy efekt tej niezależności Philipsa xD RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 17-07-2025 Nie no, akurat Guy Gardner fajnie wypadł. A w filmie jest raczej badassem. Scena pod koniec gdy rozpierdziela armię borawiańską jest zajebista. Jako klauna go w ogóle nie odebrałem. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 17-07-2025 Joker: Folie à Deux to perełka, oczywiście ludzie, którzy nie dostrzegli, że w pierwszym filmie Arthur zdobywa sławę wyłącznie przez zabicie kilku gości w akcie złości i bezsilności, a później, planując samobójstwo na wizji, znów morduje pod wpływem impulsu, oczekiwali sequela, w którym Joker i Harley Quinn robią mayhem niczym Bonnie i Clyde w rytm jakiegoś hitu z lat 80, ale nie mam wpływu na to, że społeczeństwo w dużej mierze jest mało spostrzegawcze. Guy Gardner był chujowy, po pierwsze za stary, a to ma znaczenia, bo to tak jakby zatrudnić do roli Alfreda 40 latka, a po drugie był typową gunnowską karykaturą, mógł być prawdziwą postacią na wzór Stiflera, a zamiast tego był bezjajecznym klaunem, nie zaprezentował w tym filmie zupełnie niczego, co by robiło wrażenie, dlatego wszyscy wspominają Mr Terrifica, a nie jego. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 17-07-2025 Jak dla mnie był jak najbardziej jajeczny :D A właśnie zdziwiłem się czy miał takiego makijazystę czy tak dobrze się trzyma bo stojąc obok Corensweta wcale jakoś staro nie wyglądał. Też w sumie byli podobni wzrostem. Jak dla mnie taki Guy Gardner jak w tym filmie spokojnie mógłby pojawić się np w BvS. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 17-07-2025 Tyle esei na temat snyderverse, a potem piszesz, że taki Guy Gardner pasowałby do BvS, co dalej? Peackemaker by idealnie pasował do MoS? RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 17-07-2025 No, zależy który. Peacemaker z TSS gdyby mu odsiać bardziej żenujące żarty by w sumie pasował. Nie rozumiem związku. Jak coś pasuje to pasuje a jak nie pasuje to nie pasuje. Gardner byłby zabawniejszą postacią niz Superman, Batfleck i Diana (ale też byłby na ich tle inny) natomiast gdy wkracza do akcji to wkracza do akcji. By pasował jak najbardziej. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Ted - 17-07-2025 Argument z Alfredem to kompletny absurd. 40 letni Alfred wymaga na tobie przemodelowania całej ich relacji historii z Batmanem. Guy Gardner starszy o te 15-20 lat względem komiksowego nie wymaga nic, bo po prostu w DCU idąc za tym przeżył pewne rzeczy wcześniej, i to wszystko. To kompletnie nic nie zmienia. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 17-07-2025 Zmienia wszystko, tak samo zmienia jak pomiędzy 20-letnim spider-manem i 40-letnim spider-manem, inna energia, inny odbiór, ale ludziom pasuje podstarzały Gardner, więc czego się peszysz? Win? Win. Gunn ma rzecz do starszych aktorów, bo Hal Jordan jest z kolei grany przez 59 latka. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 17-07-2025 A właśnie, czemu mi się to tak kojarzy... Film juz parę dni w kinach, czy jeszcze piszemy Spoilery? Ale piszę jak coś. Spoilery ^^ Gdy Gardner, Metamorpho i i. chyba? Hawkgirl oglądają -każde osobno szykująca się armię borawiańską a potem - okazuje się - pojawiają się na miejscu i chyba tam się spotykają, to jest chyba wzięte stąd Gardner ma to wejście osłaniając tego chłopca trochę jak Diana tutaj :p RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 18-07-2025 ![]()
RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Mefisto - 19-07-2025 Superman-live-action-costumes-ranked RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 19-07-2025 Przestałem przeglądać w momencie gdy czarny kostium z CW przebił Kingdom Come strój też CW ale wykonany przez Ironhead Studios. Żenada, ten kostium to jeden z najlepszych kostiumów jakie miał superman na ekranie.
|