Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Prometheus (2012) reż. Ridley Scott - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Prometheus (2012) reż. Ridley Scott (/Thread-Prometheus-2012-re%C5%BC-Ridley-Scott--2694)

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Lawrence - 22-03-2012

Dobre, ale mnie to ujęcie bardziej powala:

[Obrazek: prometheus-ship.jpg]

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - raven.second - 22-03-2012

Kolorowa disnejowska kupa, Prometeusz to dno, Scott to frajer.

Tapetę zmieniłem na obrazek Lawrence'a.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Craven - 22-03-2012

Zapomniałeś dodać "CGI gówno" :D

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - SonnyCrockett - 22-03-2012

No nareszcie gadacie z sensem :D

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - grimlock - 22-03-2012

Sam statek ma ciekawy projekt. Taki fajny, zabawkowy, disneyowy stateczek w sam raz aby wybrać się na przygodę ;) niż poważną misję badawczą połączoną z ewentualnym zbrojnym starciem z obcą rasą niekoniecznie nastawioną przychylnie do gości :) Jest w nim coś sympatycznego - nie sprawia groźnego wrażenia tak jak Sulaco. Ale przeznaczenie tego ostatniego jak i jego lądowników było zupełnie inne. Jak na tak nieduży statek to ma dość pojemną ładownię i jak oni upchali w nim te wszystkie korytarze i pomieszczenia? ;)

Za to nie podoba mi się ten kilkuosiowy wóz rozpoznawczy. Od samego początku wyglądał niepoważnie. Szkoda, że nie wrócił APC z Aliens :(

[Obrazek: aliens-apc.jpg]

Ucieczka w wykonaniu Ripley była świetna. Taśma VHS była wyjątkowo cierpliwa podczas powtórek :D

W sumie to w Aliens Weyland-Yutani wiedziało kogo i po co wysyła stąd takie, a nie inne wyposażenie. W przypadku Prometeusza to bardziej misja rozpoznawcza.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - raven.second - 22-03-2012

(22-03-2012, 22:24)grimlock napisał(a): W sumie to w Aliens Weyland-Yutani wiedziało kogo i po co wysyła. W przypadku Prometeusza to bardziej misja rozpoznawcza.

[Obrazek: not-sure-if-youre-trolling-or-just-stupid.jpg]

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - military - 22-03-2012

Patrząc na te foty, trudno mi uniknąć skojarzeń z Halo. Nie mówię, że to źle czy dobrze - po prostu skojarzenia.

[Obrazek: halo-reach-20100803092840547.jpg]
[Obrazek: screenlg6.jpg]

Podobny surrealistyczny klimacik. Jakże inny od reszty Alienów.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Gieferg - 23-03-2012

Grimlock napisał(a):Jak na tak nieduży statek to ma dość pojemną ładownię i jak oni upchali w nim te wszystkie korytarze i pomieszczenia? ;)

[Obrazek: Nostromo.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1317209177099]
A w tym jak upchali?

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - military - 23-03-2012

Co to za fota? Planeta w Alienie wyglądała inaczej.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Gal Anonim - 23-03-2012

(22-03-2012, 22:24)grimlock napisał(a): Jak na tak nieduży statek to ma dość pojemną ładownię i jak oni upchali w nim te wszystkie korytarze i pomieszczenia? ;)
A przede wszystkim: jak tam się zmieścili ludzie!? Patrze na te zdjęcia i statek ma na nich może z 6 centymetrów! ;)

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - grimlock - 23-03-2012

(23-03-2012, 10:37)Gieferg napisał(a):
Grimlock napisał(a):Jak na tak nieduży statek to ma dość pojemną ładownię i jak oni upchali w nim te wszystkie korytarze i pomieszczenia? ;)

[Obrazek: Nostromo.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1317209177099]
A w tym jak upchali?

Nie wiemy czy ten od Nostromo miał ładownię (jeśli wogóle) przystosowaną do transportu dużego ładunku. Na filmie nie było pokazane zbyt wiele. W każdym razie podczas lądowania statek sprawiał wrażenie dość sporego :) W przypadku Prometeusza te proporcje są dość dziwne: wielkość statku vs. wielkość pojazdów. Może to kwestia ujęć kamery i dopasowania obrazu CGI.

[Obrazek: PkkNj.jpg]

Na tym ujęciu wygląda już znacznie lepiej:

[Obrazek: NLNbQ.jpg]

Wiem, trochę czepiam się, ale to nie jest byle jaki film. To ma być dzieło pokroju pierwszego Aliena. Każdy szczegół ma znaczenie ;)

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Gieferg - 23-03-2012

Military napisał(a):Co to za fota? Planeta w Alienie wyglądała inaczej.

Rzuć może okiem na film, co? Fotka ma trochę podbity kontrast.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - raven.second - 23-03-2012

Coś takiego znalazłem. Fanowski opis fabuły Prometeusza, na podstawie zwiastunów. Całkiem sympatycznie wyszło. Spojlerów - prawdziwych czy też nie - mnóstwo.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Albertino - 24-03-2012

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - shamar - 24-03-2012

(23-03-2012, 23:32)raven.second napisał(a): Coś takiego znalazłem. Fanowski opis fabuły Prometeusza, na podstawie zwiastunów. Całkiem sympatycznie wyszło. Spojlerów - prawdziwych czy też nie - mnóstwo.

Przypomniały mi się "Bravo Film Foto Story", gdzie na 2ch stronach były streszczone zdjęciami i zaspoilerowane na maksa opisy całego filmu (to, że czasem zdjęcia się nie zgadzały to już szczegół).

No i te genialne tłumaczenia tam były: Double Impact - Beczka prochu, My Girl - Mój chłopak.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Anielski_Pyl - 24-03-2012

Po raz kolejny jest niezła podbudowa pod koncepcję, wg której...

Cholernie mnie nakręca taka myśl i jest to wątek, dla którego tak bardzo czekam na Promka.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - simek - 24-03-2012

A ja nawet nie wiem kto to są Xenomorfy, Space jockeye i takie tam - moja wiedza na temat tego uniwersum ogranicza się do tego co wyraźnie powiedziano i nazwano w filmach, więc zwisa i powiewa mi fabuła Prometeusza w sensie tego co będzie pokazywać, ważne jak to się wszystko będzie kleić w ramach filmu jako takiego, a nie całego uniwersum. Liczę na to, że zacnie.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Lawrence - 24-03-2012

Kolorowe disneyowskie widmo.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Gieferg - 24-03-2012

Cytat:Xenomorfy, Space jockeye i takie tam - moja wiedza na temat tego uniwersum ogranicza się do tego co wyraźnie powiedziano i nazwano w filmach,

no akurat xenomorfy nazwano i to dość wyraźnie :P

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Mierzwiak - 25-03-2012

(24-03-2012, 19:47)simek napisał(a): A ja nawet nie wiem kto to są Xenomorfy
Post dekady :)