![]() |
|
Złote Globy - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: Złote Globy (/Thread-Z%C5%82ote-Globy--1655) |
RE: Złote Globy - Krismeister - 11-12-2023 Spoko nominacje, w filmowych nie mam faworytów za to mam nadzieję, że "Daisy Jones & the Six" zgarnie wszystko. RE: Złote Globy - Kryst_007 - 07-01-2024 Dziś w nocy Globy. Oglądacie? Skoro Ricky nie prowadzi to ja prawdopodobnie też nie, ale w prognozy kategorii filmowych zawsze chętnie się pobawię. Dramat: Oppenheimer (nie mam nic przeciwko) Komedia/Musical: Barbie (bo "Poor Things" choć w pytę lepsze, to nie tak popularne) Aktor w dramacie: Cillian (chyba, że otrą łzy Cooperowi po tylu latach) Aktorka w dramacie: Gladstone Aktor w komedii lub musicalu: Giamatti Aktorka w komedii lub musicalu: Emma (choć boję się, że przeważy hajp na plastikową lalkę i z tego powodu dadzą Margotce) Aktor drugoplanowy: Gosling (szósty zmysł mi podpowiada, że bardziej popcornowe Globy wybiorą go kosztem RDJ) Aktorka drugoplanowa: Randolph Reżyser: Nolan (byle nie Gerwig lub Cooper, którego film męczę od wczoraj) Film nieanglojęzyczny: The Zone of Interest Film animowany: Chłopiec i czapla Scenariusz: Barbie (rzyyyyg) Muzyka: Oppenheimer Piosenka: cokolwiek z Barbie (najprawdopodobniej "I'm just Ken") RE: Złote Globy - Krismeister - 07-01-2024 Co jak co ale Goslingowi totalnie należy się Glob, gość odegrał jedną z najlepszych ról komediowych ever. Co do oglądania, skończyło się l4 a mam pracę na 5 :/ Złote Globy - Pitero - 07-01-2024 Carey Mulligan powinna wygrać za "Maestro" ale nie widziałem jeszcze filmu Scorsese i osławionej roli Gladstone. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka Złote Globy - zombie001 - 07-01-2024 Bardziej kogo bym widział, niż kto wygra: Dramat: Oppenheimer Komedia/Musical: Przesilenie zimowe (widziałem tylko to i Barbie z tej kategorii, pewnie wygra to drugie :( ) Aktor w dramacie: Cooper (chociaż pewnie wygra Cillian, ale Cooper wg. mnie był zdecydowanie lepszy) Aktorka w dramacie: wolałbym Mulligan (ale pewnie wygra Gladstone) Aktor w komedii lub musicalu: Giamatti Aktorka w komedii lub musicalu: nie mam pojęcia, pewnie Margot vs Emma Aktor drugoplanowy: RDJ (ale Gosling czy DeNiro też spoko) Aktorka drugoplanowa: Randolph (Chociaż Blunt też bardzo fajna u Nolana, dała z siebie tyle ile dawał materiał) Reżyser: Nolan Film animowany: Spider-Man Scenariusz: Oppenheimer (pewnie dadzą Barbie, smuteczek) Muzyka: Oppenheimer Piosenka: "I'm just Ken" A z tym największym osiągnięciem w BO to oczywiście powinni dać i Nolanowi i Barbie, bo to przecież niesamowity sukces obydwu produkcji, a pewnie obdarują tylko Barbie :D (złamasy) Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Złote Globy - Krismeister - 07-01-2024 W BO powinien wygrać Barbenheimer i obie obsady powinny wyjść razem na scenę. Viral gotowy. RE: Złote Globy - simek - 07-01-2024 W kategorii sukcesu finansowego ja bym docenił Taylor Swift, bo to serio jest gigantyczne osiągnięcie, żeby wpuścić do kin po prostu nagranie swojej trasy koncertowej, na której już i tak zarobiła grube miliony i zarobić w BO więcej niż nowy Marvel. RE: Złote Globy - Mefisto - 07-01-2024 (07-01-2024, 14:18)Kryst_007 napisał(a): Dziś w nocy Globy. Oglądacie?
RE: Złote Globy - Krismeister - 08-01-2024 I jak tam? Moim zdaniem mega spoko rozdanie Złote Globy - Pitero - 08-01-2024 Chłopiec i czapla wygrał za animację? To oczekuję, że to film 10/10 skoro wygrał ze Spider-Manem. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka RE: Złote Globy - Kryst_007 - 08-01-2024 Bardzo pozytywnie oceniam to rozdanie. Najmilej mnie zaskoczyło "Poor Things" wygrywające w komedii z "Barbie". Oby Akademia pokazała podobny RiGCz. Poza tym wiadomo - statuetki dla Oppka, boska Emma i słuszne zlanie Coopera zimnym moczem <3 Przemowa Gladstone z kolei cringe i ewidentnie zalatująca chęcią utorowania sobie drogi po Oscara :P RE: Złote Globy - nawrocki - 08-01-2024 Dobre rozdanie. Jak rzadko wygrali ci, którzy zaalugiwali najbardziej - zarówno w kategoriach filmowych jak i telewizyjnych. Cieszy całkowite olanie Barbie, cieszą statuetki dla The Bear, The Beef i Culkina. RE: Złote Globy - Snappik - 08-01-2024 To co, Oppenheimer faworytem sezonu oskarowego? Nolan może w końcu doczeka się statuetki. RE: Złote Globy - simek - 08-01-2024 Każda porażka Barbie cieszy, więc w porządku te wyniki. Nawet w kategoriach serialowych z większością się zgadzam. RE: Złote Globy - shamar - 08-01-2024 (08-01-2024, 07:41)Kryst_007 napisał(a): Przemowa Gladstone z kolei cringe i ewidentnie zalatująca chęcią utorowania sobie drogi po Oscara :P Przecież to jest jakaś pop... lewaczka. Złote Globy - zombie001 - 08-01-2024 Rozdanie spoko, ale i tak trochę żenada to co dostało Barbie - wygrała nie ta piosenka i oczywiście złamasy ozłociły za sukces w BO, chociaż moim zdaniem to Nolan jest tutaj niekwestionowanym wygranym. 3h, częściowo czarno-biały snuj o takiej tematyce, w Rce i pyk prawie miliard. A Barbie wciskała ludziom kit reklamując innym film trailerami... Wysłane przy użyciu Tapatalka Złote Globy - Pitero - 08-01-2024 Jeśli Barbie wygrała takimi kryteriami, że jest najbardziej kasowym filmem 2023 to dziwna ta kategoria bo przecież zwycięzca zawsze będzie z góry znany. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka RE: Złote Globy - simek - 08-01-2024 Cholera wie, kategoria nazywa się Cinematic and Box Office Achievement i wydaje mi się, ze można się w kolejnych latach spodziewać wygranej jakiegoś niezależnego filmu, który zarobił dziesięciokrotność budżetu, ale nie był najlepiej zarabiającym filmem roku. Zresztą wystarczy zerknąć na nominacje: Guardiansi 3 albo Fast X zarobiły o wiele więcej niż M:I czy John Wick, a nominacji nie dostały. RE: Złote Globy - Dr Strangelove - 08-01-2024 Powinien wygrywać film, który ma najlepszy stosunek zarobków do budżetu. Każde studio zgłaszające kandydata powinno publicznie udostępnić całą dokumentację finansową procesu produkcyjnego. Ciekawe czy byłby choć jeden kandydat :D RE: Złote Globy - Kryst_007 - 08-01-2024 Bradley Cooper: 6 lat wymachiwania batutą w pizdu...
|