Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Złote Globy - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17)
+--- Wątek: Złote Globy (/Thread-Z%C5%82ote-Globy--1655)

RE: Złote Globy - Krismeister - 11-12-2023

Spoko nominacje, w filmowych nie mam faworytów za to mam nadzieję, że "Daisy Jones & the Six" zgarnie wszystko.

RE: Złote Globy - Kryst_007 - 07-01-2024

Dziś w nocy Globy. Oglądacie? Skoro Ricky nie prowadzi to ja prawdopodobnie też nie, ale w prognozy kategorii filmowych zawsze chętnie się pobawię.

Dramat: Oppenheimer (nie mam nic przeciwko)
Komedia/Musical: Barbie (bo "Poor Things" choć w pytę lepsze, to nie tak popularne)
Aktor w dramacie: Cillian (chyba, że otrą łzy Cooperowi po tylu latach)
Aktorka w dramacie: Gladstone
Aktor w komedii lub musicalu: Giamatti
Aktorka w komedii lub musicalu: Emma (choć boję się, że przeważy hajp na plastikową lalkę i z tego powodu dadzą Margotce)
Aktor drugoplanowy: Gosling (szósty zmysł mi podpowiada, że bardziej popcornowe Globy wybiorą go kosztem RDJ)
Aktorka drugoplanowa: Randolph
Reżyser: Nolan (byle nie Gerwig lub Cooper, którego film męczę od wczoraj)
Film nieanglojęzyczny: The Zone of Interest
Film animowany: Chłopiec i czapla
Scenariusz: Barbie (rzyyyyg)
Muzyka: Oppenheimer
Piosenka: cokolwiek z Barbie (najprawdopodobniej "I'm just Ken")

RE: Złote Globy - Krismeister - 07-01-2024

Co jak co ale Goslingowi totalnie należy się Glob, gość odegrał jedną z najlepszych ról komediowych ever.

Co do oglądania, skończyło się l4 a mam pracę na 5 :/

Złote Globy - Pitero - 07-01-2024

Carey Mulligan powinna wygrać za "Maestro" ale nie widziałem jeszcze filmu Scorsese i osławionej roli Gladstone.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka

Złote Globy - zombie001 - 07-01-2024

Bardziej kogo bym widział, niż kto wygra:

Dramat: Oppenheimer

Komedia/Musical: Przesilenie zimowe (widziałem tylko to i Barbie z tej kategorii, pewnie wygra to drugie :( )

Aktor w dramacie: Cooper (chociaż pewnie wygra Cillian, ale Cooper wg. mnie był zdecydowanie lepszy)

Aktorka w dramacie: wolałbym Mulligan (ale pewnie wygra Gladstone)

Aktor w komedii lub musicalu: Giamatti

Aktorka w komedii lub musicalu: nie mam pojęcia, pewnie Margot vs Emma

Aktor drugoplanowy: RDJ (ale Gosling czy DeNiro też spoko)

Aktorka drugoplanowa: Randolph (Chociaż Blunt też bardzo fajna u Nolana, dała z siebie tyle ile dawał materiał)

Reżyser: Nolan

Film animowany: Spider-Man

Scenariusz: Oppenheimer (pewnie dadzą Barbie, smuteczek)

Muzyka: Oppenheimer

Piosenka: "I'm just Ken"

A z tym największym osiągnięciem w BO to oczywiście powinni dać i Nolanowi i Barbie, bo to przecież niesamowity sukces obydwu produkcji, a pewnie obdarują tylko Barbie :D (złamasy)

Wysłane przy użyciu Tapatalka

RE: Złote Globy - Krismeister - 07-01-2024

W BO powinien wygrać Barbenheimer i obie obsady powinny wyjść razem na scenę. Viral gotowy.

RE: Złote Globy - simek - 07-01-2024

W kategorii sukcesu finansowego ja bym docenił Taylor Swift, bo to serio jest gigantyczne osiągnięcie, żeby wpuścić do kin po prostu nagranie swojej trasy koncertowej, na której już i tak zarobiła grube miliony i zarobić w BO więcej niż nowy Marvel.

RE: Złote Globy - Mefisto - 07-01-2024

(07-01-2024, 14:18)Kryst_007 napisał(a): Dziś w nocy Globy. Oglądacie?

[Obrazek: laughing.gif]

RE: Złote Globy - Krismeister - 08-01-2024

I jak tam? Moim zdaniem mega spoko rozdanie

Złote Globy - Pitero - 08-01-2024

Chłopiec i czapla wygrał za animację? To oczekuję, że to film 10/10 skoro wygrał ze Spider-Manem.

RE: Złote Globy - Kryst_007 - 08-01-2024

Bardzo pozytywnie oceniam to rozdanie. Najmilej mnie zaskoczyło "Poor Things" wygrywające w komedii z "Barbie". Oby Akademia pokazała podobny RiGCz. Poza tym wiadomo - statuetki dla Oppka, boska Emma i słuszne zlanie Coopera zimnym moczem <3

Przemowa Gladstone z kolei cringe i ewidentnie zalatująca chęcią utorowania sobie drogi po Oscara :P

RE: Złote Globy - nawrocki - 08-01-2024

Dobre rozdanie. Jak rzadko wygrali ci, którzy zaalugiwali najbardziej - zarówno w kategoriach filmowych jak i telewizyjnych. Cieszy całkowite olanie Barbie, cieszą statuetki dla The Bear, The Beef i Culkina.

RE: Złote Globy - Snappik - 08-01-2024

To co, Oppenheimer faworytem sezonu oskarowego? Nolan może w końcu doczeka się statuetki.

RE: Złote Globy - simek - 08-01-2024

Każda porażka Barbie cieszy, więc w porządku te wyniki. Nawet w kategoriach serialowych z większością się zgadzam.

RE: Złote Globy - shamar - 08-01-2024

(08-01-2024, 07:41)Kryst_007 napisał(a): Przemowa Gladstone z kolei cringe i ewidentnie zalatująca chęcią utorowania sobie drogi po Oscara :P

Przecież to jest jakaś pop... lewaczka.

Złote Globy - zombie001 - 08-01-2024

Rozdanie spoko, ale i tak trochę żenada to co dostało Barbie - wygrała nie ta piosenka i oczywiście złamasy ozłociły za sukces w BO, chociaż moim zdaniem to Nolan jest tutaj niekwestionowanym wygranym. 3h, częściowo czarno-biały snuj o takiej tematyce, w Rce i pyk prawie miliard.

A Barbie wciskała ludziom kit reklamując innym film trailerami...

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Złote Globy - Pitero - 08-01-2024

Jeśli Barbie wygrała takimi kryteriami, że jest najbardziej kasowym filmem 2023 to dziwna ta kategoria bo przecież zwycięzca zawsze będzie z góry znany.

RE: Złote Globy - simek - 08-01-2024

Cholera wie, kategoria nazywa się Cinematic and Box Office Achievement i wydaje mi się, ze można się w kolejnych latach spodziewać wygranej jakiegoś niezależnego filmu, który zarobił dziesięciokrotność budżetu, ale nie był najlepiej zarabiającym filmem roku. Zresztą wystarczy zerknąć na nominacje: Guardiansi 3 albo Fast X zarobiły o wiele więcej niż M:I czy John Wick, a nominacji nie dostały.

RE: Złote Globy - Dr Strangelove - 08-01-2024

Powinien wygrywać film, który ma najlepszy stosunek zarobków do budżetu. Każde studio zgłaszające kandydata powinno publicznie udostępnić całą dokumentację finansową procesu produkcyjnego.
Ciekawe czy byłby choć jeden kandydat :D

RE: Złote Globy - Kryst_007 - 08-01-2024

Bradley Cooper: 6 lat wymachiwania batutą w pizdu...

[Obrazek: cooper.png]