![]() |
|
The Dark Knight Rises (2012) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012--1845) |
RE: The Dark Knight Rises - Lambon - 10-02-2012 no zdjęcie z facepalmem pasuje do określenia jej wyglądu RE: The Dark Knight Rises - Hitch - 10-02-2012 Figurkowe Widmo RE: The Dark Knight Rises - Albertino - 13-02-2012 Co się tutaj podziało? Strona postów gdzieś się podziała. Widmo czy nadwrażliwość Danusa? :) RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 21-03-2012 http://www.comicbookmovie.com/fansites/nailbiter111/news/?a=56703 A niech ma ze trzy godzinki :) Szczególnie że Nolan się nie babra w żadne Dir Cuty i sceny wycięte w dodatkach, więc jak coś już wytnie to raczej tego nie zobaczymy (wyjątkiem było chyba tylko Memento). Cytat:Hell, if this was a Harry Potter production they would've cut this up into three films. :) RE: The Dark Knight Rises - Albertino - 22-03-2012 Pierwsze wersje montażowe często trwają po 3-4 godziny, więc nie ma się chyba czym zbytnio sugerować. Myślę, że będzie w okolicach 150 minut. RE: The Dark Knight Rises - simek - 22-03-2012 Eh, ludzie, którzy oglądają te testowe wersje to najwięksi szczęściarze na planecie - nie dość, że mają film parę miesięcy wcześniej, to jeszcze w formie, której na 99,9% nie będzie dane zobaczyć zwykłym zjadaczom chleba. RE: The Dark Knight Rises - Lawrence - 22-03-2012 Czy tacy szczęściarze. Z jednej strony tak, ale z drugiej taki film może nie mieć jeszcze podłożonego całego score'u, tylko za muzykę mogą posłużyć soundtracki z poprzednich Batmanów. Dlatego też jak ja bym chciał oglądać takiego "Batmana" to już ze specjalnie na jego potrzeby skomponowaną muzyką Hansa Zimmera. A jak film będzie trwał 3 godziny to tym lepiej. 3 godziny wrażeń, jestem na tak :) RE: The Dark Knight Rises - shamar - 22-03-2012 (22-03-2012, 00:31)Lawrence napisał(a): Czy tacy szczęściarze. Z jednej strony tak, ale z drugiej taki film może nie mieć jeszcze podłożonego całego score'u,... I co z tego? Zazwyczaj workprint to najpełniejsza z możliwych wersji danego filmu więc dla fanów to rewelacja. RE: The Dark Knight Rises - Lawrence - 22-03-2012 Jasne, że rewelacja, ale ja jestem jeszcze wielkim miłośnikiem muzyki filmowej i Hans Zimmer jest moim drugim ulubionym kompozytorem muzyki filmowej, to też naturalnie jak chcę oglądać film to z pełnym scorem. RE: The Dark Knight Rises - SonnyCrockett - 22-03-2012 Wątpię aby się jakoś specjalnie przyłożył do tej muzyki, ogólnie jego kompozycje do Batmanów Nolana są jednymi z słabszych w karierze. RE: The Dark Knight Rises - shamar - 22-03-2012 (22-03-2012, 00:54)Lawrence napisał(a): Jasne, że rewelacja, ale ja jestem jeszcze wielkim miłośnikiem muzyki filmowej i Hans Zimmer jest moim drugim ulubionym kompozytorem muzyki filmowej, to też naturalnie jak chcę oglądać film to z pełnym scorem. Ale pełny score i tak dostaniesz w finalnej wersji a wyciętych scen, ujęć z innej kamery już nie. Zresztą często sama muzyka też się różni w workprincie niż w finalnej wersji. Workprinty w ogóle powinny być dodawane do oficjalnych wydań jako bonus. Co do ścieżki. BB była dobra, TDK to już była wariacja wersji z BB czy tu może być zaskoczenie? Wątpię. RE: The Dark Knight Rises - Anielski_Pyl - 22-03-2012 Cytat:TDK to już była wariacja wersji z BB czy tu może być zaskoczenie? Wątpię. Myślisz się, bo już sam motyw Bane'a "Bane, Bane...", w porównaniu do muzy z BB i TDK, jest od nich całkowicie oderwany. To zwieńczenie trylogii, najsilniejszy antagonista w uniwersum Batmana, dlatego spodziewam się tu potężnej orkiestrowej pompy. Tym razem może być bardziej klasycznie, za to lepiej będzie się tego słuchać w oderwaniu od filmu. RE: The Dark Knight Rises - Lawrence - 22-03-2012 Nie rozumiem tego zarzutu wobec TDK? Przecież na tym polega muzyczna ciągłość serii. Część motywów się zostawia, tych charakterystycznych związanych z głównym bohaterem, a część się dodaje. W tym wypadku był to motyw Jokera. Co do TDKR to już chant Bane'a słyszany w trailerze robi wrażenie. Do tego ma dojść jeszcze osobny temat dla Catwoman. I wiadomo na pewno pojawią się nawiązania do BB TDK. To najbardziej wyczekiwany przeze mnie score roku i czuję, że mnie zmiażdży. RE: The Dark Knight Rises - SonnyCrockett - 22-03-2012 Dla mnie muzyka Zimmera do Batmanów jest słaba z prostego powodu, poza filmem nie mam kompletnie ochoty ich słuchać, brak jej osobowości nie zapada w pamięć. Do muzyki Elfmana nie ma startu i mam w dupie że to inna stylistyka filmu :P RE: The Dark Knight Rises - Anielski_Pyl - 22-03-2012 No wiesz, skoro to muzyka ilustracyjna, to w pierwszej kolejności należy ją oceniać za umiejętność dopowiadania historii. Pod tym względem Zimmer/Newton Howard się spisali. Jeśli zaś chodzi o słuchanie jej poza filmami, to jest ciężka i nużąca - przynajmniej ja i ty mamy takie odczucia. P.S. Kompozycje Elfmana są po prostu niedoścignione. RE: The Dark Knight Rises - Lawrence - 22-03-2012 Co do genialności muzyki Elfmana nikt nie ma wątpliwości, ale spróbujcie ją sobie podłożyć pod Batmany Nolana. Toż to zupełnie inna stylistyka i muzyka Elfmana pasowałaby tam jak pięść do oka. Muzyka Zimmera idealnie oddaje charakter filmów Nolana i słucham jej bardzo często, szczególnie "The Dark Knight". RE: The Dark Knight Rises - raven.second - 09-04-2012 Raczej? Przecież to było absolutnie pewne, że nowy Batman będzie w PG-13. Swoją drogą, fajne uzasadnienie. “intense sequences of violence and action, some sensuality and language” RE: The Dark Knight Rises - Q - 12-04-2012 Po okresie z praktycznie zerowymi informacjami, za sprawą nowego numeru EW pojawiło się kilka nowych fotek - ich jakość nie jest jednak najlepsza: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Plus kilka dobrej jakości promo artów: ![]() ![]() ![]() Nowe zdjęcia są już dostępne w dobrej jakości: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
RE: The Dark Knight Rises - Hitch - 12-04-2012 Bale na fotce z Morganem wygląda jak Luke Skywalker :) RE: The Dark Knight Rises - Lawrence - 12-04-2012 Eee??? Chyba nie ;) |