Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Avengers (2012) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: The Avengers (2012) (/Thread-The-Avengers-2012--1855)

RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Martinipl - 07-06-2013

a czy ja wiem? Niby młody, a ja pamięam tylko walkę IM z Thorem, ten helicarier czy co to tam latało wielkości miasteczka i zamiatanie Lokim podłogi. Nawet nie mam ochoty na powtórkę - więc jest to film, który można sobie przypomnieć.

RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Mefisto - 07-06-2013

To albo źle u Ciebie z pamięcią albo po prostu go nie lubisz :)

RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Huntersky - 08-06-2013

Poza tym chodzą słuchy, że do roli Scarlet Witch przymierzana jest Saoirse Ronan. Co by nie mówić, w połączeniu z Johnsonem tworzą idealne rodzeństwo:
[Obrazek: aaron_taylorjohnson_1410236.jpg][Obrazek: tumblr_ljnlp2OhZb1qj3kl1o1_500.jpg]

Podobnie zresztą jak Tom Hiddleston i Rooney Mara. :)

RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Mierzwiak - 10-07-2013

Vin Diesel wystąpi w, najpewniej, Avengers 2.

http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=106307

RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Gal Anonim - 10-07-2013

Pewno zagra Visiona, tak jak chciał.

RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Lawrence - 16-07-2013

[Obrazek: 1004079_550970601605278_1060429044_n.jpg]

RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - tchopz - 16-07-2013

Ehh, teraz nie robi się już takich filmów jak kiedyś...

RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - OGPUEE - 16-07-2013

To się nazywa postęp.

W 1978 r. zatrudnialiśmy żywego aktora i dawaliśmy mu charakteryzację
A w 2012 r. idziemy na łatwiznę i dajemy CGI-syf.

Co z tą ludzkością :)?

RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Danus - 16-07-2013

OGpUEE, o którym dokładnie CGI syfie mówisz?

RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Huntersky - 16-07-2013

Naprawdę ktoś chciałby oglądać Hulka jako ucharakteryzowanego aktora? :|

(16-07-2013, 09:55)Danus napisał(a): OGpUEE, o którym dokładnie CGI syfie mówisz?

To była ironia. Przy ludzkości dałem emotkę.

Oczywiście, że nie chciałbym pomalowanego na zielono mięśniaka :).

RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Danus - 16-07-2013

Ok.
Iron man najlepszy:P

Ten Iron Man to chyba wziął się z jakiegoś tandetnego serialu produkcji azjatyckiej (bo nie znam żadnej fabularnej adaptacji przed MCU).

Do Kapitana nie miałbym zastrzeżeń, gdyby nie ten komiczny kask podjumany z planu "Hermes i jego gang motocyklowy"...

Sporo bym dał za możliwość usłyszenia opinii o współczesnym wyglądzie postaci od osoby, która ma dziś około 50-tki i jarała się filmami z lewej strony fotki te 30 lat temu.

Im dłużej oglądam Thorów to ten lewy przekonuje mnie coraz bardziej niż prawy. Metalowa zbroja vs gumowy skafander - 1:0.

RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Lawrence - 16-07-2013

(16-07-2013, 11:24)tchopz napisał(a): Im dłużej oglądam Thorów to ten lewy przekonuje mnie coraz bardziej niż prawy. Metalowa zbroja vs gumowy skafander - 1:0.

W sumie może i bym się zgodził. Tylko te dwa mopy na ramionach trochę przeszkadzają.

RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Gal Anonim - 16-07-2013

(16-07-2013, 11:24)tchopz napisał(a): Sporo bym dał za możliwość usłyszenia opinii o współczesnym wyglądzie postaci od osoby, która ma dziś około 50-tki i jarała się filmami z lewej strony fotki te 30 lat temu.
Jest sporo nerdów-publicystów/podcasterów, którzy mają tyle lat. Zwykle podjarka wynikała z tego, ze widza swojego ulubionego bohatera na nie dlatego, ze to dobre bylo.

RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - shamar - 16-07-2013

Iron man wygląda lepiej w wersji vintage ;)
(16-07-2013, 10:20)Huntersky napisał(a): Naprawdę ktoś chciałby oglądać Hulka jako ucharakteryzowanego aktora? :|

Tak. Wystarczy wziąć jakiegoś wielkiego koksa.

Crov napisał(a):Jest sporo nerdów-publicystów/podcasterów, którzy mają tyle lat.
A możesz podrzucić coś?

Dla mnie filmy rozrywkowe bardzo spoważniały. Jak się ogląda coś tak starego to ma się wrażenie dużej niezamierzonej naiwności tamtych filmów. Ale może naiwność była zamierzona i wpisana w konwencję, a ja tego dziś nie potrafię dostrzec? Jakiś zdziadziały nerd na pewno powinien to wiedzieć ;)

RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Huntersky - 16-07-2013

Shamar napisał(a):Tak. Wystarczy wziąć jakiegoś wielkiego koksa.
Wielki koks to dobry kandydat do roli wielkiego koksa. A nie cholernego Hulka. :]

RE: Avengers- Wrażenia, opinie, spoilery - Gal Anonim - 16-07-2013

(16-07-2013, 14:18)tchopz napisał(a):
Crov napisał(a):Jest sporo nerdów-publicystów/podcasterów, któ,rzy mają tyle lat.
A możesz podrzucić coś?
Ja słucham głównie LEOG czyli THE League of Extremely Ordinary Gentlemen na SPILL.COM, które stało się teraz THE ORIGINAL GENTLEMEN na ONEOFUS.NET. To podcast, gdzie głowna część składu jest po 40-tce (Leon/Martin chyba już jest bliżej 50-tki, a czasem mają również gości starszych i młodszych). To głównie na nich opieram moje wyzej wysnute wnioski. :)