Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Justice League (2017) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: Justice League (2017) (/Thread-Justice-League-2017--3624)

RE: Justice League (2017) - Kuba - 22-07-2017

Ja osobiście od Jossa oczekuje w zasadzie tylko jednego. Aby jakimś cudem naprawił wygląda Cyborga.

Jestem ostatecznie ciekaw czy wpisza go jako reżysera segmentu czy współ-reżysera obok Syndera. Bo jesli faktycznie dokrętki miały znaczacy wpływ na cały film który pod wodzą Whedona zmienił sie diametralnie, chyba to drugie sie należy.

RE: Justice League (2017) - Gal Anonim - 22-07-2017

(22-07-2017, 18:09)Szpeku napisał(a): Ten plakat jest obłędny, pokuszę się nawet o stwierdzenie, że to najlepszy plakat do filmu komiksowego jaki kiedykolwiek widziałem, kojarzy mi się z pracami Alexa Rossa, a niebieski odcień stroju gacka jest zajebisty.

Kingdom Come.

[Obrazek: 353ZVTCBZrvthAzVtVT_kvypljs8NQc9HfRVU7ot...89695cc8e7]

Do tego jeszcze banner, a dzisiaj około 22 powinien pojawić się zwiastun.

[Obrazek: 1500x500]
YOU CAN'T SAVE DCEU. :) Ale plakat spoko i rzeczywiscie też mi przypomina Rossa. Tylko szkoda, ze zdjecia postaci są takie przypadkowe. Na okładce Kingdom Come bohaterowie wygladaja poważnie, "epicko". A tutaj troche tak, jakby ktoś ich postawił obok siebie na chwile i strzelił fotke. Flash, Aquaman i Batman wygladaja spoko, ale WW i Cyborg są o sekunde o zapytania: "Już zrobiłeś to zdjęcie czy jeszcze nie?" :)

RE: Justice League (2017) - Szaman - 22-07-2017

Ja tylko przypominam, że wujek Ben jest wspomniany w Homecoming. W jednej ze scen Peter mówi do Neda, że nie powie May, że jest Spider-Manem po tym wszystkim co przeszła. Jak dla mnie w zupełności wystarczy, w dodatku mówi bardzo wiele o tych postaciach, szczególnie o matczynej relacji i synowskiej trosce. W superprodukcjach mocno doceniam prosty przekaz.

Wracając do plakatu, bo dzisiaj coś cały czas zwiewa mnie na off-topy, ale obiecuję poprawę. Fajny, na tle poprzedników to już w ogóle kosmos.

RE: Justice League (2017) - Szpeku - 22-07-2017

To nie był prosty przekaz tylko olanie materiału źródłowego i idąc takim tropem, że "ale to już było", to równie dobrze mogli nie robić kolejnego filmu o Spider-Manie bo już były...
Wszystko rozchodzi się o interpretacje, pokazanie klasycznej historii w nowy sposób, ten film stracił niesamowitą okazję na to, by pokazać jak Peter zmaga się z Vulturem który pierwotnie miał mieć inną rolę (moim zdaniem lepszą) i jego światopoglądem, a zasadami moralnymi jakie wpoił Peterowi wujek Ben. Ale co ja tam wiem, prosty przekaz, gorąca ciocia May, zabawny Peter, "a lot of fun", wszystko gra, głębia, prosty przekaz i te sprawy.

BTW. już tylko parę minut do panelu Warnera, Johns już jest jako godfather DC.

RE: Justice League (2017) - OGPUEE - 22-07-2017

(22-07-2017, 18:42)Pelivaron napisał(a): Do stworzenia tagline'u użyto logo Supermana, ale nie ma go na plakacie. Szkoda :( ale sam plakat mi się podoba

[Obrazek: 20229756_1945733969045285_51109405433436...e=59FD582E]

:)

Oficjalnie, kolejne filmy DCEU:

Prócz JL i Aquamana...

Suicide Squad 2, Flashpoint, Batman, Justice League Dark, Green Lantern Corps, Wonder Woman 2, Batgirl.

[Obrazek: 1500751474713395.jpg]

Jaram się, teraz już wiadomo dlaczego były problemy z Flashem, ale wizja Jeffrey Deana jako Batmana z alternatywnej linii czasowej jest prze zajebista, a przecież sam mówił, że chciałby zagrać tą wersję Wayne'a :D

Zabawna aluzja do Batman Returns. Widzieliście coś od Whedona? Bo ja chyba nie. Jest trochę lepiej niż ostatnio, ale nadal nie powiem abym czekał z wypiekami na twarzy. W oczy rzuca się koszmarna, czerwona, zapewne finałowa sceneria.

Wszystko mi się podobało, muzyka, kolory, efekty, sceny akcji, humor, hype beyond compare.

Wiele kadrów było tak genialne skomponowanych, że co chwilę robiłem stopklatkę, a sam Ray (Cyborg) powiedział na panelu, że dokrętki były nie wielkie i Whedon robił wszystko wg wytycznych Snydera i tyle z wielkich plotek.

Najlepszy był Momoa, jakiś dzieciak się pyta "Co z Supermanem?" "Superman is dead kid" xD

Podpisuje się pod Szpekiem rękami i nogami.

RE: Justice League (2017) - zombie001 - 22-07-2017

Na moje, nawet jeśli dokrętki były konkretniejsze, to Whedon będzie imitował to co wypracowali Snyder i Terrio. Więc za wiele od siebie nie włoży.

Sam zwiastun, hm.. Nie do końca jest to dobrze zbalansowane, ta końcówka z Flashem na dachu trochę się gryzie z resztą. Ale przynajmniej widać, że to niemal 100% zwieńczenie trylogii Snydera, co może jednak niedobrze się skończyć dla WB :/

Btw. JL ma się zacząć dokładnie w tym miejscu w którym skończyła "WW".

PS. 4 minutowy zwiastun.. uhhhhhhhh. Idealnie zrobiony pod Juby'ego i jego narzekanie.

Pytałem, bo przy zwiastunie pracował/zatwierdzał już na 100% Whedon. Może tylko ten żart z codzienną pracą Wonder Woman jakoś pasuje do tego twórcy.

RE: Justice League (2017) - Krismeister - 22-07-2017

NO CIEKAWE KOGO TAM ALFRED ZOBACZYŁ! Zwiastun na plus, bo w końcu się nie nudziłem, ale jakichś zachwytów też nie doświadczyłem. Do tego cholerny aspect ratio, przez który mogą ucierpieć efektowne sceny.

Flasha z przyszłości.

He, he, he, he. 

Wiesz....to nie byłoby w sumie głupie :D W końcu Alfred chyba mówi "On mówił, że przyjdziesz" czy się przesłyszałem?

Nie, nie, to jest wyraźna podbudowa pod powrót Supermana w finale i pomoc naszym bohaterom. Zwłaszcza. że Alfred ma nadzieję, że jeszcze nie jest za późno.

RE: Justice League (2017) - Proteus - 22-07-2017

Ale beznamiętna, bezjajeczna, CGI-sraka. Były z dwa fajne ujęcia z Aquamanem, ale tak poza tym, to śmieszą mnie już te grokompierdne, komiksowe pierdoły. Wygląda na totalny burdel.

"Superman was a beacon to the world. He didn't just save people. He made them see best parts of themselves"

Joooooo kurva, gdzie? Bo chyba nie w tej serii, Affleck.

Nic tak nie jednoczy jak wspólna odbudowa Metropolis :)

Przecież z tym Flashem sobie jaja robię. Aczkolwiek to Flash z przyszłości mógł powiedzieć Alfredowi, że Superman żyje :)

@Proteus

Jak to gdzie? Superman to wszystko robił przez te 3 lata, między "MoS" a "Bvs", których.. nam nie pokazali.

To już nie mogliście sobie dopowiedzieć jak z "wujkiem Benem", musieliby wam zrobić kilka filmów o tym? ;)

A tak zupełnie poważnie, jakbyście obejrzeli z uwagą BvS to byście zrozumieli kontekst tego o czym mówią w trailerze, ale jak ktoś uważa, że Superman w BvS to był smutny buc niszczący miasta no to teraz ma zagwozdkę.