![]() |
|
Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55) +---- Wątek: Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn (/Thread-Superman-2025-Man-of-Tomorrow-2027-re%C5%BC-James-Gunn--6540) |
RE: Superman (2025) reż. James Gunn - shamar - 29-07-2025 Bo to byl zajebisty Supermanowy kostium nie będący supermanowym kostiumem. O ile pamietam to byla wersja "zlego Supera". Albo inaczej: Supera, ktory sie nie pierdolil w bycie grzecznym chlopczykiem. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - szopman - 29-07-2025 (29-07-2025, 14:08)shamar napisał(a): Bo to byl zajebisty Supermanowy kostium nie będący supermanowym kostiumem. O ile pamietam to byla wersja "zlego Supera". Albo inaczej: Supera, ktory sie nie pierdolil w bycie grzecznym chlopczykiem. Nie do końca, tzn. może w pierwszych dwóch odcinkach próbowali trochę pokazać Clarks w takiej wersji "nie pierdole się w tańcu", ale ogólnie dalej był harcerzykiem. W porownaniu z takim np. Cavillem to ten Clark/Smuga ze "Smallville" to był naprawdę grzeczny chłopiec. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Gieferg - 29-07-2025 A co Cavill zrobił "niegrzecznego"? RE: Superman (2025) reż. James Gunn - szopman - 29-07-2025 (29-07-2025, 14:38)Gieferg napisał(a): A co Cavill zrobił "niegrzecznego"? Skręcił kark Zodowi? RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Gieferg - 29-07-2025 Superman zabijał Zoda nie raz, ale jakoś tylko Cavilla się czepiają i tylko on jest z tego powodu "niegrzeczny", choć on akurat zrobił to w sytuacji w której było uzasadnione i zrozumiałe. Reeve zabił bezbronnego Zoda choć wcale nie musiał i wszyscy mieli to w dupie, a komiksowy Superman zrobił to: I z tego co wiem, to nie jedyny przypadek gdy go skasował w komiksach. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - szopman - 29-07-2025 Ale ja przecież nie twierdzę, że Cavill to drugi Wolverine (a nie, wait..). Porównałem Wellinga że Smallville to Człowieka ze Stali z filmów Snydera ponieważ z tych filmowych, Cavill był jednym z tych "poważniejszych"/"mroczniejszych". Ale wcale nie uważam, że był jakimś super super bad boyem w tych produkcjach. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - OGPUEE - 29-07-2025 (29-07-2025, 14:44)Gieferg napisał(a): Reeve zabił bezbronnego Zoda Zaraz ci odpowiedzą, że to nie tak miało, bo w oryginale Zod i jego eka mieli przeżyć i zostać aresztowani, a nawet nakręcili sceny (które twórcy mądrze wywalili, bo to byłoby głupie). No i komiksowy Superman, choć to żaden Punisher, jest sugerowane, iż jakby przyszło większe zagrożenie to nie miałby nic kategorycznemu wyrwaniu chwasta: RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 29-07-2025 Tzn w sumie nawet raz to zrobił. Jakoś mało się pamięta w tego typu argumentacjach że Superman dosłownie zatłukł Doomsdaya na śmierć. Co prawda potem to jakoś odkręcono i jakoś go ożywiono/okazało się że nie zginął (choć nie kojarzę tam szczegółów) ale to nie zmienia tego że z Doomsdayem Sups absolutnie "poszedł na całość". RE: Superman (2025) reż. James Gunn - samuuel - 29-07-2025 (29-07-2025, 13:59)Gieferg napisał(a): Hehe, jak wyżej, mam centymetr mniej i ważę ledwie parę kilo więcej, a raczej mam się za cherlaka.Lol to ja też mam te 182cm, ale już jestem cherlakiem, bo mam prawie 10 kilo mniej od Hoechlina i Corna ; ) W ogóle Cavill i większości Ligi była wysoka: Cavill 185cm Affleck 188cm Momoa 193cm Fisher 191cm Corenswet ma 193cm, więc też zostawia Hoechlina w tyle. Generalnie wzrost to duży plus do prezencji. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Ted - 30-07-2025 (29-07-2025, 14:38)Gieferg napisał(a): A co Cavill zrobił "niegrzecznego"? Rozwalił jednemu facetowi źródło utrzymania ;) RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 30-07-2025 Co ciekawe, te ataki gniewu Jasio Pistolet skopiował w swoim filmie. Wskazuje się że jednym z powodów dla których Corenswet jest "najbardziej ludzki" jest to że zdarza mu się unosić gniewem. A to jest wzięte od Cavilla :p RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Danus - 02-08-2025 Gunn skasowal Cavilla, zeby nakrecic to gowno. Gratuluje pomyslu, by nie miec kompletnego pomyslu na to co zrobic z ta postaci. Bo chyba jedynym zamyslem Gunna bylo to , zeby wszystko obrocic w zart i wysmiac. Nawet Kentowie to zart, Gunn zrobił z nich wiejskich glupkow. Corenswet jest beznadziejnym Supermenem. Caly film to jakis wielki chaos bez ladu i skladu. Zadna z postaci nie sprawia, zebym mial powod by sie nimi przejmowac. Ten film to jeden wielki dramat. Mam nadzieje, ze to zdechnie. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Spoilerowo - 02-08-2025 wujek Kent oczywiście wyłysiały, pocieszny grubasek rozjebany na fotelu nie no, relacja z przybranym synem sprowadzona do porannej pogawędki na ławce to jakieś nieporozumienie RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 02-08-2025 Najlepsze jest to że Kentowie pojawiają się tylko dlatego że są potrzebni do końcowej sceny :p RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 02-08-2025 Dokładnie, ja nie rozumiem fenomenu tego filmu, dialogi opierające się na tłumaczeniu widzowi co się dzieje (jestem tu by cię powstrzymać jeśli jesteś obcym... TAK STANOWI MOJA MISJA JAKO CZŁONEK KORPUSU ZIELONEJ LATARNI), brak rozwoju postaci, czego dobrym przykładem są Kentowie. Nie jestem w stanie ogarnąć jak ludzie w sieci stawiają ten film jako uwaga kurwa WZÓR nie tylko adaptacji komiksowych, ale w ogóle filmu. Superman (2025) reż. James Gunn - Pitero - 02-08-2025 Stawiają za wzór ponieważ ten film pokazał, że odgrzewany po raz któryś kotlet dalej może bardzo dobrze smakować. Uwielbiam ten film i to jak bardzo się różni od filmu Snydera. I to że pokazano Kentów tak zwyczajnie ludzkich. Gunn miał świetny pomysł, wybrał nieznanych szerzej aktorów by spotęgować wrażenie jacy to prości ludzie, których spotkało coś niezwykłego. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 02-08-2025 No wiem, a jaki ludzki supermem, szczególnie gdy spojrzał w kamerę i wygłosił monolog o tym jak ludzki jest. U Snydera Clark wrócił do matki, pomagając jej w kuchni pił piwo i oglądał mecz. Nieludzkie podejście. Superman (2025) reż. James Gunn - Pitero - 02-08-2025 A ojciec Kal-Ela mówił, że jego syn jest dwa razy lepszy od Zoda. Szkoda, że nie powiedział, że jest 5 razy lepszy albo 10 :) Tylko jeszcze wspomnę "MARTHAAA!!!" i wszystko jasne ;) Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Pelivaron - 02-08-2025 (02-08-2025, 20:40)Pitero napisał(a): Stawiają za wzór ponieważ ten film pokazał, że odgrzewany po raz któryś kotlet dalej może bardzo dobrze smakować. Rany boskie kryptońskie, co za brednie xD RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 02-08-2025 (02-08-2025, 20:52)Pitero napisał(a): A ojciec Kal-Ela mówił, że jego syn jest dwa razy lepszy od Zoda. Szkoda, że nie powiedział, że jest 5 razy lepszy albo 10 :) Tyle że tu chodziło o to że mówił Zodowi jak marnym on jest człowiekiem a nie widowni jak świetnym człowiekiem jest Clark.. |