Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Godzilla - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Godzilla (/Thread-Godzilla--704)

RE: Godzilla - Huntersky - 29-04-2014

OK, to był chyba mój drugi zwiastun Godzilli jaki widziałem, ale tyle wystarczy, żebym wsiadł do hypetrain. Nic więcej nie oglądam i czekam cierpliwie na premierę. :)

RE: Godzilla - Mierzwiak - 29-04-2014

(29-04-2014, 13:38)desjudi napisał(a): jakbyśmy zbliżali się do premiery Pacific Rim :)
To prawda. Tylko że tym razem dostaniemy dobry film.

RE: Godzilla - und3r - 29-04-2014

Azjatycki trailer:
[Obrazek: DaffyDuck-Fap.gif]

RE: Godzilla - Grievous - 29-04-2014

Wywołuje Parkinsona? :)

RE: Godzilla - slepy51 - 30-04-2014

Jest zwycięzca konkursu na fan poster "Godzillli":

[Obrazek: Laurie-Greasley.png]

http://blog.photoshopcreative.co.uk/general/winner-of-the-godzilla-poster-competition-announced/

Cytat:Judged by the director, Gareth Edwards himself, Laurie Greasley was selected as the winner who designed this fantastic poster!

Gareth Edwards explains: “I thought this was a very clever idea that was completely on theme. The idea of Godzilla being a metaphor for radiation and, like our film, something that starts in Japan and heads to America. Add to that, the use of natural ocean currents to create a fiery iconic image that just looks really cool, feels very complimentary to our movie.”

RE: Godzilla - Mierzwiak - 30-04-2014

Lepszego plakatu do Godzilli (jakiejkolwiek) nie widziałem.

RE: Godzilla - nawrocki - 30-04-2014

Pomysłowe, klimatyczne, świetnie wykonane. Rewelacja.

RE: Godzilla - slepy51 - 30-04-2014

MUTO, szykujcie się na wpierdol ;)

[Obrazek: Yatd3lK.jpg]

RE: Godzilla - raven.second - 30-04-2014

Wygląda jak karta do gry i podoba mi się, wielki, wkurzony stwór co atomówki zjada na śniadanie :)

RE: Godzilla - Mierzwiak - 01-05-2014

Godzilla vs. Mothra - dobra, kończę już z oglądaniem tych filmów bo moja cierpliwość się skończyła. Nie chcę nawet wiedzieć ile moich szarych komórek zmarło w trakcie tego seansu.

Oglądałem wersję z amerykańskim dubbingiem, co tylko podniosło komizm całości, ale zastanawiam się, czy dialogi były wiernie przetłumaczone, bo takiej dawki łopatologii i niedorzeczności dawno już nie widziałem czy raczej nie słyszałem. Sceny z ludźmi są tu zresztą najgorsze jak do tej pory (plus dwie żenujące zrzynki scen z Indiany Jonesa, what the hell?), a bohaterowie to wyjątkowo irytujące bezmózgi wybałuszające gały i ogólnie zachowujące się czasami nieadekwatnie do sytuacji. Montaż zresztą też jest profesjonalny że ho ho.

Najlepsze cytaty:

Ziemia jest żywą istotą i też może poczuć się urażona.

Mothra obiecała to Battrze, a Mothra zawsze dotrzymuje słowa!

Plus: Ludzie w jakimś tam Centrum Dowodzenia obserwują na monitorze Godzillę, która niby zginęła, ale teraz wychodzi z góry Fuji. Dzwoni telefon. Gostek obecny w pomieszczeniu, który przed chwilą razem z resztą obserwował Godzillę, odbiera i mówi: Co? Co pan mówi? Godzilla żyje?!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

RE: Godzilla - Juby - 01-05-2014

Aż tak? A ja ją pamiętam jako bodajże trzeci ulubiony japoński Film o Godzilli (i miło wspominam papugowanie Indiego)!

No cóż, nie długo powtórka i nadrabianie zaległości. Przede mną na pewno Godzilla kontra Biollante, Powrót Godzilli (powtórka), Godzilla, Mothra, król Ghidora: Gigantyczne potwory atakują i Godzilla kontra Mechagodzilla III. Jeżeli znajdę czas to może powtóze też coś z grona Król Gidorah, Mothra (!), Mechagodzilla 2, Kosmogodzilla i Destruktor, ale pewnie tylko przelecę je po scenach z potworem.

@Mierzwiak - polecam ci nie kończyć jeszcze przygód z Japońską Godzillą. Nawet jeżeli nie chcesz lecieć dalej z każdym filmem, to przypomnij sobie/zapoznaj się chociaż z Destruktorem (fajny finał serii + zrzynka z Aliens) i pierwszym filmem Millenium z 1999 roku (nie dużo gorszy od filmu Emmericha).

RE: Godzilla - Mierzwiak - 01-05-2014

Za dużo powtórek/nowości mam w planach, żeby marnować czas na ten crap. Może kiedyś (wątpię!) :)

RE: Godzilla - Juby - 01-05-2014

Juby kontra Mierzwiak widmo :(

Też mam zaplanowanych sporo powtórek (i ile filmów do nadrobienia) ale ten maj to dla mnie miesiąc GODZILLI!

RE: Godzilla - OGPUEE - 02-05-2014

A nie mówiłem(staję dumnie z wypiętą piersią i satysfakcją na twarzy)?!

Jak jesteśmy nadal przy Heiseiu, to Goji okazuje się być spoko chłopem ;).
[Obrazek: 1398718077_by_cenot_500.jpg?1398765609]

RE: Godzilla - Juby - 02-05-2014

Pierwsze opinie po pokazie Godzilli!

RE: Godzilla - raven.second - 02-05-2014

Czemu piszemy w spojlerach?

RE: Godzilla - slepy51 - 02-05-2014

Cytat:If you happen to enjoy slow-burn monster reveals like what you saw in Jaws, Jurassic Park and Alien, there's a good chance you'll like the film.

Lepszej wiadomości chyba nie mogłem przeczytać. A dzieci niech płaczą, że film nudny i za mało potworka, uuuuuuuuuu! ;)

RE: Godzilla - Mierzwiak - 02-05-2014

To zależy co rozumieć przez "Godzilli jest mało". Dinozaurów w JP jest - patrząc czasowo - też bardzo mało, liczy się rozłożenie akcji i jej jakość, a nie ilość. Poza tym pewnie nie tylko ja mam już przesyt filmami po brzegi wypchanymi CGI, z którego nic nie wynika poza tym że jest. Jeśli scen z Godzillą i MUTO nie będzie jakoś dużo, ale jak już będą to dowalone do pieca, super. Trzymam tylko kciuki za to, by sceny z ludzkimi bohaterami były odpowiednio angażujące, a patrząc na fragmenty filmu i nazwiska można być chyba o to spokojnym.

RE: Godzilla - slepy51 - 02-05-2014

Jak na moje znaczy to ni mniej ni więcej, że pierwsza godzina filmu idzie na spokojne przedstawienie historii i zarysowanie sylwetek ludzkich bohaterów, a Gadzilla wkracza do akcji na ostatnie 30-40 minut. I gitara, najlepsze mm/aa właśnie tak wyglądają, choćby ostatnio "Rogue" - McLean też się nigdzie nie spieszył, wprowadzał kroka stopniowo, wszystko tylko i wyłącznie z pożytkiem dla filmu. Edwards z tego co czytam poszedł w tym samym kierunku, za co mu chwała.

RE: Godzilla - Mierzwiak - 02-05-2014

http://www.slashfilm.com/japanese-fans-mock-american-godzilla-fat/

Mmm... OK.