Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Wiedźmin / The Witcher - seria - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27)
+--- Wątek: Wiedźmin / The Witcher - seria (/Thread-Wied%C5%BAmin-The-Witcher-seria--2655)

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Snappik - 25-12-2024

To kiedy hasło "Kupując Wiedźmina nakarmiasz murzyna"?

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 02-01-2025

Ja nie kupie.
Anyway. Zabralem sie za dwojkę. Rzeczywiscie, wyjątkowo korytarzowa ale na razie jeszcze zbyt mnie to nie irytuje. Za to zrobilem błąd bo zaczalem czytac poradniki. A to dlatego, że nie chcialbym przeoczyc czegos pobocznego.

Co mi sie nie podoba to chaos w MENU oraz komiksowa kolorowa grafika. Podobalo mi sie, kiedy ogladalem gejmpleje ale kiedy samemu w to grasz przez dluzszy czas to razi.

Jak na razie jest dobrze ale chyba jebne tym poradnikiem bo za duzo kalkulacji, za malo żywiolu.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Żółte Krzesło - 03-01-2025

I tak coś przeoczysz, bo "Wiedźmin 2" ma (SPOILER) dwie alternatywne wersje drugiego rozdziału i nie da się ich zaliczyć za jednym podejściem.

Z tej gry najbardziej utkwiła mi w pamięci poniższa pioseneczka:

Raz prawie przegrałem przez nią minigierkę polegającą na siłowaniu się na rękę, bo chciało mi się śmiać jak słuchałem.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 03-01-2025

(03-01-2025, 00:38)Żółte Krzesło napisał(a): I tak coś przeoczysz, bo "Wiedźmin 2" ma (SPOILER) dwie alternatywne wersje drugiego rozdziału.

Wiem. Wiem, że sie nie da tej gry na raz przejsc. I, że wyborów jest tu mnostwo ;) Po przeczytaniu kilku wyjasnien, bez spoilerow, wybiore sciezke Rocha.

Tak. Dzis gralem tę misję z tą piosenką. Kuleje tu ograniczenie opcji dialogowych u NPCow bo w kolko gadaja to samo.A silowanie odpuszczam. Jest koszmarne.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 14-01-2025

Skonczylem. Sciezkę Rocha. Drugi akt jest dosyc męczący ale trzeci jeszcze gorszy ;)
7+/10

I teraz jadę drugą linię od aktu drugiego.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 27-01-2025

Nikt tego nie czyta ale se napisze. Skonczylem 2 sciezki a nawet niektore misje glowne, ktore mozna "ominac" przez inne wybory.
I wyglada to tak: sciezka Rocha jest bardziej wlaciwa moralnie ale jest dluzsza i nudniejsza. Sciezka Iorwetha wypada znacznie ciekawiej i dynamiczniej.

8/10 po sciezce Iorwetha

PS: te wady o ktorych czytalem: niemoznosc przeskoczenia plotka dają sie we znaki i momentami wygladaja niedorzecznie. Masz se plotek i CHUJ- biegnij pol mapy na okolo.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - marsgrey21 - 27-01-2025

Ja czytam.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 27-01-2025

To milo:)

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - marsgrey21 - 27-02-2025

[Obrazek: did-cdpr-change-ciris-face-after-the-fan...55da3bee97]

Wracają do modelu z trzeciej części?

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 12-05-2025

HELP
Moze ktos pomoże ;)

Wersja GOTY nie chce mi chodzić. Ładuje sie w UJ dlugo a po zaladowaniu jest niegrywalna. I nie wiem o co biega bo podstawka śmigala normalnie z najwyzszym patchem.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Snappik - 12-05-2025

Jaką wersję masz? Z GOG, Steam czy coś innego? Sprawdź weryfikację plików (każdy launcher ma to w opcjach gry) może coś się nie dograło lub pomieszało.

Jeżeli podstawka działała to GOTY powinno tym bardziej.

Fizyczna wersja. I podstawkę też instalowalem z plyt.
(Uprzedzam pytanie: tak, mam 2 fizyczne wydania Wiedzmina 3 ;) i nie wkorzystalem jeszzcze kodu na wersje cyfrową)
Jedyne, co wtedy wgralem to patch 1.31 ale czytam, że GOTY juz to w sobie ma.

Sprawa jest dziwna bo klatkuje to masakrycznie (niegrywalne) nawet jak wszystko jest obnizone do minimum.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Snappik - 12-05-2025

Zapytam profilaktycznie - czy nie włącza ci się czasem domyślnie zintegrowana karta graficzna zamiast głównej? Czasami po aktualizacji sterowników pojawia się błąd z resetem ustawień graficznych w aplikacji Nvidia i trzeba "wymusić" uruchamianie gier na właściwej karcie graficznej.

Pytam bo nie wiem czy grasz na laptopie czy PC, ale na laptopie ten problem jest dość częsty. No i nie wiem czy klatkuje Ci też menu?

Gram na PC i właśnie czytalem w necie, że taki problem wystepowal u kogoś. Nigdy coś takiego mi sie nie zdarzylo, przy żadnej grze. Ale masz tu pewną rację: rzeczywiscie menu też chodzilo wolno póki nie pozdejmowalem opcji. Teraz chodzi normalnie ale gra wciąż masakrycznie.
I nie wiem czy moze to miec znaczenie: przy pierwszym odpaleniu, w menu grala jeszcze muza z podstawki (wykrylo tez stare save'y od razu) ale juz przy kolejnych wlaczeniach zmienila się na nową.
Czy jesli przejęlo save'y moglo przejac i pomieszac tez "config". Hmmm.

Zacznę kombinować pozniej i zdam relację. Abo sie wku**wię ;)

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 13-05-2025

Poddalem sie i wrocilem do podstawki. Moze doinstaluje pozniej osobno dodatki, jak skoncze glowną. Wychodzi na to, ze ktorys z pozniejszych patchy nie pozwala mi grac. GTFO jest juz wersją 1.30 i ma pododawane m.in. kilka pierdol z wlosami (w podstawce jest tylko 1 opcja). Mimo tego, ze je wylaczylem- zamulalo.
Nie bede testowal KTORY patch pierdoli sprawę bo nie mam ochoty kolejny raz instalowac calosci.

Jedyna obawa jest taka, ze dodatki czyli "Serce" i "Krew" pewnie beda mialy te patche w sobie i... dupa.
Ale to bede sie przejmowal wtedy ;)

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 19-05-2025

Właśnie skonczylem "Krwawego Barona". Tak, ta gra to arcydzielo i jedna z najlepszych w historii gier.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Phlogiston2 - 19-05-2025

jaka ocena? 6/10?

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Wawrzyniec - 19-05-2025

Przecież napisał, że arcydzieło. Myślę, że w tej sytuacji 7/10 jest w zasięgu.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 19-05-2025

(19-05-2025, 15:40)Phlogiston2 napisał(a): jaka ocena? 6/10?

Waham sie miedzy 6+ a 7-. Zobaczymy jak skoncze.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Wawrzyniec - 19-05-2025

Dawaj znać, bo po tych widełkach trudno mi określić co myślisz o grze.