Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy] - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy] (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012-temat-spoilerowy--2747)

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Juby - 30-12-2012

Wejdź na forum BatCave.com.pl i sprawdź czy jestem fanem. ;) No dobra, zaoszczędzę ci czasu, od 15 lat jestem wielkim fanem Batmana i nawet Schumachery oglądałem po kilkanaście razy. ;)

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Lawrence - 30-12-2012

OK, teraz rozumiem. Fanboje Batmana (Phil, Juby) spotkali fanboja Nolana (ja) i dlatego jest tak wesoło :P

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Juby - 30-12-2012

Też jestem fanbojem Nolana. A właściwie byłem, bo od TDK pisze coraz słabsze scenariusze i w TDKR pierwszy raz mnie zawiódł. Ale nadal chłopa uwielbiam.

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - shamar - 31-12-2012

(30-12-2012, 22:51)Juby napisał(a): ... i nawet Schumachery oglądałem po kilkanaście razy. ;)

Że co? Ja miałem ze 3 podejścia do "... i Robin" i nie dałem rady. Za każdym razem oglądałem osobny kawałek a do końca i tak nie da się dotrwać. Zostało mi jeszcze ponad pół filmu.

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mierzwiak - 31-12-2012

(30-12-2012, 23:06)Lawrence napisał(a): Fanboje Batmana (Phil, Juby) spotkali fanboja Nolana (ja)
Normalnie zlot czarownic.

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Huntersky - 02-01-2013

Ekranizacja Batmana wg pomysłu bodajże Hitcha i Mentala stała się faktem!

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - The Vujek - 02-01-2013

Aż ściągnę i obejrzę film.

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Hitch - 02-01-2013

Fajna maska.

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Gal Anonim - 02-01-2013

(02-01-2013, 03:44)Huntersky napisał(a): Ekranizacja Batmana wg pomysłu bodajże Hitcha i Mentala stała się faktem!
Chcieli komicznego taniego gówna z teatralnym aktorstwem i CGI pejzażami miasta? Smutek.

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Lawrence - 03-01-2013

I dlatego hejterstwo Nolana tak mnie przeraża, skoro zaczyna doceniać się takie gówna. xD To coś co zobaczyłem było więcej niż okropne.<trauma>

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - The Vujek - 03-01-2013

Niby kto zaczyna doceniać?

Huntersky twierdzi, że ten film to odpowiedź Hitcha i Mentala na Batmany Nolana. I to mnie przeraża, znaczy ta odpowiedź :P

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Hitch - 03-01-2013

To że ktoś tak twierdzi, nie znaczy, że tak by to wyglądało. W kwestiach "Batmana według Hitcha i Mentala" słuchaj tylko Hitcha i Mentala, nie Huntersky'ego.

Dobra, czekam więc na Wasz reboot ;)

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Huntersky - 03-01-2013

OK, sprecyzuję - chodzi o pomysł na Batmana, który jak normalny człowiek napie*dala przestępców bronią palną. Takie coś się przewinęło na forum chyba jeszcze przed premierą TDK. A że wyżej zalinkowane dzieło wygląda gorzej niż filmiki, które kręciliśmy w szatni na wuefie w liceum to już inna sprawa.

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Gieferg - 03-01-2013

Cytat:chodzi o pomysł na Batmana, który jak normalny człowiek napie*dala przestępców bronią palną.

taki Batman nazywa się Punisher.

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Don Diego - 03-01-2013

Huntersky napisał(a):OK, sprecyzuję - chodzi o pomysł na Batmana, który jak normalny człowiek napie*dala przestępców bronią palną

Prawdopodobnie akcje wyglądałaby tak jak ta.

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - military - 03-01-2013

A propos - ta muzyka pojawiła się już chyba w milionie trailerów. A więc stąd pochodzi.:)

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mierzwiak - 03-01-2013

Ekhm: http://en.wikipedia.org/wiki/Sunshine:_Music_from_the_Motion_Picture

RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - krasnal - 03-01-2013

Główny temat "28 dni później" - In the House - In a Heartbeat lub "28 tygodni później" - Don Abandons Alice. Może i autoplagiat ale muzyka świetnie się komponuje ze sceną :)