![]() |
|
Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20) +---- Wątek: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott (/Thread-Alien-Covenant-2017-re%C5%BC-Ridley-Scott--3138) |
RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - shamar - 04-07-2017 Jak masz problemy ze wzrokiem to trza się udać do okulisty. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Super8 - 06-07-2017 No i gdzie te bluzgi? :D RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - shamar - 08-07-2017 Patrzę se teraz na oceny całej serii (wliczając w to AvP), niektóre koryguję i... jak wspominałem, to jest jeszcze gorsze niż AvP2, któremu wystawiłem 5 (to samo "Prometeuszowi"). Będąc przy "Prometeuszu" i pamiętając ten żenujący koniec można jednak było oczekiwać czegoś zupełnie innego. I śmiem przypuszczać, że znacznie lepszego. Ale co zrobili twórcy? Postanowili spuścić w kiblu to co sugerowali czyli wreszcie "planetę inżynierów". (Chcieliście inzynierów? Mamy was w dupie - zniszczymy ich bo nic sensownego nie wymyśliliśmy. )Zamiast tego historia zczłowieczonego androida-filozofa i... dodatek w postaci aliena, w wersji szybkodojrzewającej. W "Prometeszu" byli naukowcy-debile (przynajmniej część) a tutaj są koloniści-debile, do tego niesubordynowani. Często miałem wrażenie, że to jakaś grupa meneli z łapanki a nie ludzie na tak WAŻNEJ misji. Ciężko byłoby wybrać najbardziej kretyńską scenę - czy kapitan-debil, którego nie słuchają podwładni, czy kapitan-debil, który opuszcza statek, czy kapitan-debil, który nie strzela do aliena... Ogólnie to był chyba największy debil. A może debil, który ściemnia, że idzie się odlać ale idzie se zajarać, po krzakach, fajkę? SERIO? Do takiej misji wybrano uzależnionego kolesia, który dodatkowo zachowuje się jak licealista? A może kolejny debil, który został na mostku, jako najwyższy rangą? Co go łączy z poprzednim kapitanem-debilem? TAKŻE postanawia sabotować misję narażając się dla grupy niesubordynowanych debili na planecie. A zaraz... Jeszcze był idiota, który robił sobie podśmiechujki z dziury w twarzy kolegi i idiotka, która bredziła coś o tym, że zostanie blizna. Ch. z tym, że przed chwilą wybito większą część ich znajomych, załogii, poważniejsze zagadanienie na ten moment to kwestie estetyczne człowieka, który żyje, jest szczęśliwcem, który uszedł z życiem... Ach... Jeszcze ten seks w kabinie... I ten koszmarny CGI proto-alien. Jeszcze pojedynek androidów. Brakowało, zeby zaczęli rzucać się po ścianach i gadać "I'll be back" (SIC!) Serio, ten film wyglądał jak ulepianka różnych motywów filmów klasy C, takich z VHSów. Aaa. Przypomniałem se o ostatniej scenie, gdzie spostrzegawcza głowna bohaterka, spostrzega to co spostrzega kiedy jest już za późno. Choć chyba każdy widz wiedział to 20 minut wcześniej. Starczy na razie. I tak za dużo czasu poświęciłem tej wymiocinie. 2/10 RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Mierzwiak - 11-07-2017 Scott znowu bredzi: http://io9.gizmodo.com/ridley-scott-has-an-idea-to-work-ripley-into-his-alien-1796788933 RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - nawrocki - 11-07-2017 Ridley, ja Cię proszę:
RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - zombie001 - 11-07-2017 Uhhh. Jeszcze kilka takich wywiadów od Scotta i chyba sam zacznę robić zbiórkę kasy dla Blomkampa, na tego jego niekanonicznego Aliena -.- RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Super8 - 11-07-2017 Świat Alien został tak rozjebany przez Scotta, że... z franczyzy, która ociekała tajemnicami (Weyland, Yutani, Space Jockey, pochodzenie Alienów, roboty, pochodzenie Ripley + cały świat przedstawiony) i zajebitością elementów świata zapoczątkowaną przez H.R. Gigera, został już tylko śmiech na pustej sali. :( Ostatnio miałem z kumplem przy wódce srogą rozkninę nad Prometeuszem i Covenant i tak sobie pomyśleliśmy, że w sumie po co nam ten cały Promek i A:C, skoro te filmy tak bardzo zjebały prawie wszystko to, co było w tej franczyzie zajebiste. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Mierzwiak - 11-07-2017 Spadłem z krzesła :) RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Snuffer - 11-07-2017 Two thumbs up, Phil. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Super8 - 12-07-2017 Mam nadzieję, że jesteście na tyle inteligentni, że wyłapaliście tu elementarne ilości sarkazmu. ;] RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Super8 - 18-07-2017 http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=alienparadiselost.htm Przy premierze napisałem, że film osiągnie 225 mln BO, jest juz 232 mln. Nie wiele się pomyliłem. :D "Covenant didn't bomb hard", ale żeby się zwrócić będzie potrzebował jeszcze z kilkudziesięciu mln ze sprzedaży DVD/BR, TV itp. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Super8 - 28-07-2017 Fox myśli o reboocie serii Alien: http://www.alien-covenant.com/news/fox-reportedly-looking-reboot-alien-franchise-with-new-timeline :DDDDDDDDDDDDDDD RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Gieferg - 28-07-2017 Nie wiem co cię bawi. Mimo że uzywają słowa "reboot" nie ma tam nic o żadnym reboocie. Jest tylko o przeskoczeniu w przyszłość i robieniu kolejnych filmów z nowymi postaciami. Czyli dokładnie to, co z tą serią należało zrobić już po A3. Cytat:set well after the events of the original Alien series Z tym, że teraz powinni jednak zrobić kontynuację Covenant, bo w przeciwnym wypadku mogą jeszcze bardziej zrazić widzów do serii. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - shamar - 28-07-2017 Nie powinni robić żadnej kontynuacji Covenant a 2 ostatnie filmy powinni zakopać RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Albertino - 29-07-2017 Ja też nie chcę już tych prequeli. Scottowi i Blomkampowi kopniak w tyłek i niech ktoś świeży, z pomysłem, się tym zajmie. Tylko, że już widać ich podejście. Oni nie czekają aż ktoś coś wymyśli, tylko już sami cośtam planują, czyli: "my producenci mamy wizję, a ty robolu napisz scenariusz". Na pewno wyjdzie z tego coś cudownego :D Szkoda, że Fox zrobił z tej serii takie gówno - wystarczyło po 3 części kręcić kolejne ROZWIJAJĄCE UNIWERSUM filmy bez Ripley, a nie ciągłe brandzlowanie się nad tym samym. Ba, nawet wystarczyło to zrobić po 4 części. No ale nikt nie nastrał tak na to uniwersum jak sam jegomość Scott - teraz mamy to co mamy i już nie da się tego cofnąć. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - zombie001 - 29-07-2017 (28-07-2017, 22:40)Gieferg napisał(a): Mimo że uzywają słowa "reboot" nie ma tam nic o żadnym reboocie. Fakt, to facet który jest źródłem tej ploty spekuluje o soft-reboocie, ale wiesz... Przy tego typu projektach jest zawsze ryzyko. Istnieje bardzo cienka granica między: 1) Cytat:Producent A: Ejjj. Mam świetny pomysł. "Przymierze" się nie udało? Zrobimy kolejny film osadzony w świecie Aliena, ale umiejscowiony w innym czasie i z innymi bohaterami! Bez Ridley'a Scotta. a 2) Cytat:Producent A: Ejjj. Mam świetny pomysł. "Przymierze" się nie udało? Zrobimy kolejny film osadzony w świecie Aliena, ale umiejscowiony w innym czasie i z innymi bohaterami! :P Nie da się zaprzeczyć. Sam Ridley poszedł bardziej w stronę pomysłu numer 2, robiąc Promka, olewając to co wprowadziły do uniwersum filmy Camerona, Finchera czy Jeuneta. Baa.. Ridley nawet olał to, co sam wprowadził :) Dla mnie ta seria jest już równie martwa co Terminatory. A może i bardziej. Niezdecydowanie Scotta ją dobiło. To by było 4 podejście FOXA do reanimacji marki. Także teksty typu: "maybe a lower budget" nie napawają optymizmem. Lol. Jakby "Przymierze" nie wyglądało już wystarczająco biednie. Z tego nie wyjdzie nic dobrego. 10-15 lat temu. Przed "AvP", czemu nie. Ale teraz? Ziew. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Snappik - 01-08-2017 Ekstra, super, duper (wizualnie) wycięta scena z Covenant. RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - shamar - 01-08-2017 Nom. Super scena. Od razu ze 2 oczka do ogólnej oceny :) RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Mierzwiak - 01-08-2017 Nawet tak prosta scena tocząca się w genialnej, mega klimatycznej scenerii zostaje zarżnięta przez jakże realistyczne zachowanie bohaterów. Niech nikt nic nie mówi, bo po co? Nie ma tu niczego ciekawego, nie ma o czym gadać, fuck off, whatever, nuuuuda, daleko jeszcze? RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Proteus - 06-08-2017 |