![]() |
|
Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55) +---- Wątek: Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn (/Thread-Superman-2025-Man-of-Tomorrow-2027-re%C5%BC-James-Gunn--6540) |
RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 02-08-2025 (02-08-2025, 20:52)Pitero napisał(a): A ojciec Kal-Ela mówił, że jego syn jest dwa razy lepszy od Zoda. Szkoda, że nie powiedział, że jest 5 razy lepszy albo 10 :) Idź i ruchaj mój synu.
Superman (2025) reż. James Gunn - zombie001 - 02-08-2025 Kumam, że komuś się może podobać heheSzkeMan i to jak odmienny dostaliśmy ton od Snydera, ale litości... scenariusz tego "Supermana" to istny dramat. Najgorsza superbohaterska rzecz napisana przez Gunna. Do tego zdecydowanie gorszy tekst od Goyerowskiwgo do MoS, a przecież też perfekcyjny nie był... To, że Gunn chociażby za to nie dostaje po dupie to niestety megazenada i kompromitacja jeżeli chodzi o "recenzentów" tego dzieła :D Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 02-08-2025 (02-08-2025, 21:07)marsgrey21 napisał(a): Idź i ruchaj mój synu. Co w zasadzie wprowadza nam ciekawą problematykę. Bo wychodzi że najlepiej by było jakby Kal regularnie wyzapładniał Karę aby otrzymać czyste genetycznie kryptońskie potomstwo. I ciekawe czy Kara też miała w statku wiadomość od rodziców która kazała jej założyć męski harem ? :p RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 02-08-2025 Na pewno go korciło wrzucić jakiś incest joke. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - samuuel - 02-08-2025 Nie widziałem wciąż filmu, ale oceniając po tym, co widziałem, to Pa Kent wygląda jak pedofil a charakteryzacja Bra dleya Coopera to żart. Poza tym powstaje coraz więcej filmów i szkoda marnować czas na kolejną iterację tego bohatera, kiedy już powstały dwie różne i lubiane wersje - na pewno każdy z nas wraca do którejś z nich (jak nie obu) i więcej póki co nie potrzebuje. Zresztą Gunn nigdy nie chciał robić filmu o Supermanie a ja nigdy nie chciałem tego oglądać Superman (2025) reż. James Gunn - Pitero - 02-08-2025 Ja potrzebowałem i potrzebuję kontynuacji i kolejnych części uniwersum Gunna. Wniósł powiew świeżości, humor i lekkość w przesadnie szarawy i mroczny świat Snydera. Ciekawe, że mroczny styl Reevesa i jego interpretację Batmana kupuję w 100 procentach. Poproszę teraz "Batman v Superman" na nowo z Gunnem i Reevesem za sterami. Niech obaj wyreżyserują i zrehabilitują uniwersum po filmie Snydera. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka RE: Superman (2025) reż. James Gunn - samuuel - 02-08-2025 (02-08-2025, 23:48)Pitero napisał(a): Poproszę teraz "Batman v Superman" na nowo z Gunnem i Reevesem za sterami. Niech obaj wyreżyserują i zrehabilitują uniwersum po filmie Snydera.XDDDDDDDDDDDDDDDDD RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 02-08-2025 Przeca "Superman" to właśnie praktycznie remake BvS z elementami MoSa... Większość koncepcji Gunn pościągał właśnie z DCEU.. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 03-08-2025 Batman vs Superman Gunna, tym razem porwany zostanie Ace.
RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Ted - 03-08-2025 (02-08-2025, 20:08)Spoilerowo napisał(a): wujek Kent oczywiście wyłysiały, pocieszny grubasek rozjebany na fotelu Co masz do łysych? Śmiejesz mi się z zakoli? Superman (2025) reż. James Gunn - Pitero - 03-08-2025 Gunn tylko zaznaczył, że istnieją i mają się dobrze. Nie uczynił z nich tak jak Snyder narzędzia do opowiadania historii. I zrobił z Supermana odpowiedzialnego bohatera, który potrafi ochronić swoich przybranych rodziców i trzymać ich z dala od niebezpieczeństwa. To nie na nich skupia się opowieść ale dobrze, że dał im te 5 minut. Żeby akcja na chwilę wyhamowała. Snyder w BvS nie mógł przepuścić okazji i wybrał najwygodniejszą opcję żeby Luthor trzymał Supermana w szachu, czyli porwał jego przybraną matkę. Do tego Luthor grany manierą Jesse Eisenberga jest śmieszny w scenie gdy grozi Supermanowi. Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 03-08-2025 Czyli to źle, że Snyder użył rodziców Clarka jako ważny punkt jego postaci? Ok ;) U gunna supermem jest w stanie ochronić wszystkich, gdy wrzuca pozbawionego woli klona na śmierć, to jest ok, a 15 sekund później dostajemy żart z Mr Terrific, a gdy miasto rozwala czarna dziura, 11-milionowa metropolia zdąży się ewakuować co do jednego, a kilkutysięczna kilometrowa wyrwa jest w stanie sama się cofnąć po zamknięciu czarnej dziury tak, że budynki idealnie się sklejają... Albo nie, bo nie są idealnie równe, co puentuje wyborny żart supermema i po raz kolejny Mr Terrifica. Luthor w BvS ma motyw, biorący się z jego traumy i filozofii, że nikt potężny (tak jak on i Superman) nie może być dobry, ma plan i obserwujemy przez cały film, jak manipuluje, zastrasza i napuszcza, by osiągnąć cel. Widzimy, jak pozyskuje kryptonit, jak tworzy fałszywy obraz incydentu w Afryce, zastrasza świadka, manipuluje politykami, ofiarą bitwy w Metropolis, lękami Bruce'a, wiarą Clarka, widzimy jak zyskuje dostęp do technologii Kryptończyków, jak tworzy Doomsdaya jako zapasowy plan. Luthor gunna, to postać bez motywacji, kreskówkowa do granic możliwości. Potrafi z dupy uzyskać dostęp do innego wymiaru, stworzyć czarną dziurę, klony, super nano człowieka, a koniec końców tworzy zagmatwany plan, który kończy się tym, że tarmosi go do góry nogami kosmiczny pies gdy ten krzyczy, a na końcu płaczę. Genialna postać. Nawet przez moment nie widzimy skąd, jak i dlaczego może i chce coś zrobić, wszystko bierze się dosłownie z dupy, tak, że jestem w szoku, że na końcu dosłownie nie wyjął z dupy pistoletu strzelającego czarnymi dziurami. Najlepsze jest to, że film skończyłby się w 10 minut gdyby Luthor użył wszystkich swoich "asów" na początku filmu, bo jak widzieliśmy supermem nie był w stanie pobić klona po 3 latach działania. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 03-08-2025 (03-08-2025, 01:07)Pitero napisał(a): Snyder w BvS nie mógł przepuścić okazji i wybrał najwygodniejszą opcję żeby Luthor trzymał Supermana w szachu, czyli porwał jego przybraną matkę. Do tego Luthor grany manierą Jesse Eisenberga jest śmieszny w scenie gdy grozi Supermanowi. Przeca to jest właśnie jeden z przekopiowanych wątków. W "Supermanie" Luthor trzyma w szachu Supermana porywając jego psa zamiast matkę... Mówisz że to wyszło lepiej? RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 03-08-2025 Tak, dzięki temu jest bardziej ludzki, pies > matka. W ogóle te argumenty są tak z dupy, szczególnie w kontekście filmów Snydera. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Pelivaron - 07-08-2025 Supermem dostanie kontynuacje https://www.ign.com/articles/following-superman-warner-bros-announces-james-gunn-is-now-writing-and-set-to-direct-the-next-chapter-in-the-super-family RE: Superman (2025) reż. James Gunn - OGPUEE - 07-08-2025 Czy marsgrey już przygotował sznur do stryczka :)? RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 07-08-2025 Już dawno jest gotowy. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Rozgdz - 07-08-2025 Trzeba przyznać ze udało się ten film sprzedać/zainteresować widza - jak na faktyczne możliwości - i te wszystkie decyzje przyniosły pozytywny biznesowo skutek. Spodziewałem się raczej sytuacji jak z "Fantastic Four" (która zresztą jest lepszym filmem). To nie oznacza końca problemów DCU ale.. na ten moment - udało się. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Ted - 07-08-2025 (07-08-2025, 15:37)marsgrey21 napisał(a): Już dawno jest gotowy. Ja będę pierwszy, cieniasie. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - slepy51 - 07-08-2025 https://www.youtube.com/shorts/M-_yqzX9K-E Cudowne :) |