Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Grand Theft Auto (seria) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27)
+--- Wątek: Grand Theft Auto (seria) (/Thread-Grand-Theft-Auto-seria--2644)

RE: Grand Theft Auto - Khet - 12-06-2014

(11-06-2014, 23:06)Huntersky napisał(a): Ale sprawa jest jeszcze bardziej ułatwiona, bo next-geny mają architekturę praktycznie jak gamingowe laptopy.

Co nie zmieniło faktu, ze znowu były problemy z optymalizacją ostatniego Wolfensteina na PC. Architektura sprzętu może zbliżona, ale jednak mimo wszystko port pozostanie portem, a konsole konsolami. Oczywiście trzymam kciuki żeby R* nie schrzanili żadnej z wersji, ale i tak trzeba wziąć pod uwagę, że GTA to spory kawał kodu.

RE: Grand Theft Auto - Hitch - 19-08-2014

RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 13-09-2014

http://www.rockstargames.com/newswire/article/52308/grand-theft-auto-v-release-dates-and-exclusive-content

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rb1vOrm9SX4[/youtube]

RE: Grand Theft Auto - Juby - 13-09-2014

No nie, jeszcze więcej czekania? Miało być w listopadzie, a teraz okazuje się, że wtedy tylko PS4 i XOne? PC dopiero 27 stycznia? Fuck.

RE: Grand Theft Auto - Wawrzyniec - 14-09-2014

Mi w sumie pasi taki układ. Mogę sobie na spokojnie uciułać do tego czasu kaskę na nowy sprzęt, który zdoła uciągnąć cały ten graficzny przepych. A screeny wyglądają tak, że palce lizać. Ciekawe, czy mocno je musieli podkręcać.

RE: Grand Theft Auto - Huntersky - 05-11-2014

GTA V, w 1080p, 60 fps, w TRYBIE FPP

Nagle nabrałem ochoty na przejście trzeci raz na PC :) Swoją drogą, wyobraźcie to sobie na Oculus Rifcie.

RE: Grand Theft Auto - military - 05-11-2014

Innowacyjne jak Far Cry sprzed kilku(nastu?) lat.

Serio - PO CO?

RE: Grand Theft Auto - Gal Anonim - 05-11-2014

Jak to po co? Przeciez to nie ma być rewolucja w grach (w koncu tryb FPP to nie jest żadna nowość ;)) tylko dodatkowa opcja w grze. IMO wygląda bardzo fajnie, ale ciekaw jestem czy grałoby mi się lepiej w FPP w GTA. Inna sprawa, ze gry tego typu z podobnym światem i rozgrywką w FPP chyba nie było, a mnie trochę brakowało miejskich klimatów. (Choc niekoniecznie musialy byc w FPP.)

Jak dla mnie z każdą taką zmianą zatraca się charakter gry. Generalnie nie lubię gier dających zbyt wiele wyboru, bo przypominają one oglądanie filmu, który możesz złożyć z własnych scen: czy teraz bohater ma umrzeć? Czy ma pójść w lewo, czy w prawo? GTA ma swoja osobowość, że tak to ujmę, a jeśli dodamy tu tryby FPP, z lotu ptaka, nigdy nie wysiadasz z samochodu (Driver mode), reżyserowane QTE zamiast akcji itp., to to będzie jakiś potwór Frankensteina a nie GTA.

RE: Grand Theft Auto - Snappik - 05-11-2014

military - najadłeś się chyba jakiejś paniki. To będzie dokładnie to samo GTA, tylko dające OPCJĘ widoku FPP. Fajna możliwość przeżycia gry na nowo dla osób, które już widziały GTA V na konsolach. Nie chcesz FPP, zostaniesz przy TPP. Proste.

RE: Grand Theft Auto - Mental - 05-11-2014

Misie podoba. Pececiarze w odróznieniu od konsolowców beta testerów dostaną coś naprawdę extra :)

To ma tyle sensu co wprowadzenie FPP do Mario albo granie w Quake'a w rzucie izometrycznym.

RE: Grand Theft Auto - MOLQ - 05-11-2014

Po co po co po co, jakbym slyszal jakiegos emeryta w papuciach na bujanym fotelu. Ich gra niech robia co chca. Dla mnie wyglada to super, a pewnie przejazdzka noca, skok ze spadochronem z perspektywy FPP bedzie boskie.

RE: Grand Theft Auto - Mierzwiak - 05-11-2014

Dla mnie beznadzieja, i to w sumie tyle.

No ale chociaż moderzy wersji PC mogą odhaczyć z listy modów do zrobienia jedną pozycję :)

RE: Grand Theft Auto - Gal Anonim - 05-11-2014

(05-11-2014, 18:51)military napisał(a): To ma tyle sensu co wprowadzenie FPP do Mario albo granie w Quake'a w rzucie izometrycznym.
Jakiego "sensu"? A jaki "sens" ma np. kamera ze zderzaka w GTA V. Albo kamera z góry (choc chyba w czworce juz ja wywalili)? Masz mozliwosc dopasowania sobie rozgrywki do stylu grania, jaki lubisz. Nie bez powodu do kazdego GTA powstawaly mody FPP - bo widać ma to jakiś 'sens'. ;)

RE: Grand Theft Auto - Turus - 05-11-2014

(05-11-2014, 18:29)Mental napisał(a): Misie podoba. Pececiarze w odróznieniu od konsolowców beta testerów dostaną coś naprawdę extra :)
Posiadacze PS4/XO dostaną tą kozacką wersję już w listopadzie. A Pecetowcy muszą poczekać do stycznia. Więc trochę ci nie wyszło.

RE: Grand Theft Auto - Mental - 05-11-2014

Bo pecetowcy dostaną lepszą wersję, a konsolowcy jak zawsze niedorobionego gniota w beta wersji hahaha :)

RE: Grand Theft Auto - Turus - 05-11-2014

Nie ma to jak mocne argumenty. Pozdro w graniu w genialne Red dead Redemption na swoim PC.

RE: Grand Theft Auto - Grievous - 05-11-2014

Jako gracz zarówno konsolowy (PS3) jak i PCtowy, mogę bez większego biasu stwierdzić, że niezależnie od platformy, premierowo gry wychodzą w stanie niedorobionych, często niegrywalnych bubli :)

Kalkulator Rulz.

RE: Grand Theft Auto - Gal Anonim - 06-11-2014

Przypomina mi sie jak czekalem na GTA V pod Empikiem w kolejce o polnocy i jakiś typ krzyknął wymachujac kopią tej gry na PS3:
- Kto chce kupić GTA V na PS3?
- PS3 jest chujowe! - krzyknąl jakiś dzieciak przede mną
Typ podszedł do niego ze srogą miną:
- Co powiedziałeś?
I wtedy kopnąl go ostro z buta. :D

PC Master Race!