Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Wiedźmin / The Witcher - seria - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27)
+--- Wątek: Wiedźmin / The Witcher - seria (/Thread-Wied%C5%BAmin-The-Witcher-seria--2655)

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Snappik - 03-06-2025

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 03-06-2025

Ok. Obejrze se na dużym ekranie.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Snappik - 03-06-2025

Gra będzie wyglądać bardzo ładnie i będzie wypchana detalami niczym RDR2. No i ponoć na zwykłym PS5 ma śmigać w 60 fps.

Zobaczymy jaki downgrade zaserwują na rok przed premierą ;)

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - simek - 03-06-2025

Spoko, to ja poczekam ze 3 lata aż wszystko połatają i zagram w wersję full wypas na PS6 :P

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Kluski - 03-06-2025

Mam już takie obrzydzenie do tej firmy, że nie wiem czy po to sięgnę.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 03-06-2025

Bo sponsorowali Rafała?

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 08-06-2025

Jestem pod koniec podstawki i mam pewne przemyslenia. Najwazniejsze: szkoda, że nigdzie tego nie przeczytalem: ZBIERACTWO w tej grze NIE MA SENSU. Co chwile jest sie przeciazonym, trzeba to sprzedawac a nie ma na co tej kasy wydac.
Mam ok. 70 000 i co ja mam z tym zrobic?
Czyli ZBIERACTWO to MARNOWANIE CZASU.
A jeszcze multum pytajnikow na Skelige do zrobienia.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Żółte Krzesło - 08-06-2025

W dodatku "Krew i wino" będziesz mógł inwestować w nieruchomość.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Dr Strangelove - 08-06-2025

Heh, serio?
Można zamiast męczyć się z zabijaniem potworów inwestować w mikrokawalerki na wynajem w Novigradzie?

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - bartolomeo123 - 08-06-2025

(08-06-2025, 12:27)shamar napisał(a): Jestem pod koniec podstawki i mam pewne przemyslenia. Najwazniejsze: szkoda, że nigdzie tego nie przeczytalem: ZBIERACTWO w tej grze NIE MA SENSU. Co chwile jest sie przeciazonym, trzeba to sprzedawac a nie ma na co tej kasy wydac.
Mam ok. 70 000 i co ja mam z tym zrobic?  
Czyli ZBIERACTWO to MARNOWANIE CZASU.
A jeszcze multum pytajnikow na Skelige do zrobienia.

na wyzszych poziomach trudnosci raczej trzeba craftowac wiedzminski ekwipunek i jest on bardzo kosztowny

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 08-06-2025

No to może na wyższych. Ale nie trawie grac na hardzie ;)

(08-06-2025, 18:48)Dr Strangelove napisał(a): Heh, serio?
Można zamiast męczyć się z zabijaniem potworów inwestować w mikrokawalerki na wynajem w Novigradzie?
"Krew i Wino" rozgrywa sie chyba tylko na nowej mapie.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Żółte Krzesło - 09-06-2025

(08-06-2025, 18:48)Dr Strangelove napisał(a): Heh, serio?

"Krew i wino" dzieje się w księstwie Toussaint. Geralt otrzymuje tam posiadłość w prezencie. Początkowo jest to raczej ruina, ale, za opłatą, można ją zamienić w przytulne miejsce.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 11-06-2025

Podstawka skonczona. Muszę jeszcze tylko poodkrywac wiekszosc pytajnikow na Skolige.
Ile ukrytych zadan z fabułą mnie ominelo? Nie wiem. Moze wpadne na jakies przypadkiem.

Nie gralem nigdy w tak rozbudowaną, tak dlugą grę.
Do tego świetną w treści. Arcydzielo zdecydowanie.

10/10

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 14-06-2025

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - marsgrey21 - 14-06-2025

Pamiętam jak gość to zapowiadał parę lat temu i widzę, że nie marnował czasu.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 17-06-2025

Hello, to znowu ja podbijam temat. Czuję trochę ŻAL i RADOŚĆ jednocześnie. Żal, że tyle lat czeka£em, żeby w to zagrać. Radość, że w końcu to robię. Rozumiem te wszystkie wpisy z neta, gdzie ludzie podają, że chcieliby w to zagrać znowu pierwszy raz. Ale do rzeczy, wygląda na to, że "Serca z Kamienia" to dokładnie ten sam poziom, co podstawki. Mialem to już napisać ale wstrzymalem sie. I dobrze. Wstrzymalem sie do misji "Wesele". I rozjebało mnie.
GENIALNE kurva.

PS: jeszcze tu wrócę.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Bartholomew - 17-06-2025

taka podnietka shamara to rzadki widok. ostateczny dowód na to, że Wiedzmin III jest najlepsza grą XXI. wieku

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Snappik - 17-06-2025

Serce z kamienia jest świetne, ale Krew i Wino jest jeszcze lepsze. Graj shamar, czerp z tego radochę, odkrywaj świat bo drugiej takiej przygody nie znajdziesz w świecie fantasy :) 

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 17-06-2025

Zdaję sobie z tego sprawę. Dlatego robię wczesniej np. zadania poboczne. Ba, poodkrywalem wszystkie znaczniki na Skellige jak konczylem podstawkę. Pływalem przez pół dnia ;)
Ale tylko odkrywalem, wszystkiego już nie zbieralem. To już za dużo ;)
Swoją drogą: ciągle mam tam jakies zadania, ktorych nie ma na mapach, ktore bede musial szukać z poradnikami.

No i jak piszesz: skoro dalej jest równie dobrze, czy nawet lepiej: niech to trwa.

PS: brakuje mi jeszcze z 8mu kart ale chyba to odpuszcze ;)

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 19-06-2025

"Serca z kamienia" skończone. Jedyny jej minus to... KRÓTKOŚĆ ;) Gdyby nie było zadań pobocznych to byłaby jeszcze krótsza ;) Ale sama historia jest świetna. Tylko nie wiem po UJ rozwaliłem tyle kasy na te "zaklinania". No nieważne, powoli nadchodzi "Krew i Wino" tylko ogarnę jeszcze parę ukrytych spraw na Skellige. No internet podpowiada o różnych rzeczach, w tym easter eggach, które wypadaloby odhaczyć, ogólnie.

No np. WTF?